Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.12.2020
Korkeasti koulutetut maahanmuuttajat BisnesAkatemiassa

Korkeasti koulutetut maahanmuuttajat BisnesAkatemiassa

Tekijä(t): Kosar Mahmoodi & Johanna Stenroos-Vuorio (toim.)

ISBN: 9789522167071 (painettu)

ISBN: 9789522167088 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 253

80 s., 2019

Suomi on kansainvälistynyt vauhdilla, ja maahanmuuttajien määrä on lähes kaksinkertaistunut Suomessa 2000-luvulla. Samaan aikaan suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle. Tulevaisuuden Suomi ei pärjää ilman ulkomaista työvoimaa.

Maahanmuuttajien joukossa on paljon korkeakouluopintoja suorittaneita henkilöitä. Suomeen muuttaneesta väestöstä kahdella viidestä on korkea-asteen tutkinto, mutta heillä on havaittu työllistymisen esteiksi suomalaisen työelämän huono tuntemus, vähäiset kontaktit elinkeinoelämään, suoritetun tutkinnon yhteensopimattomuus suomalaisiin tutkintoihin nähden, heikko kielitaito sekä työnantajien epäluuloisuus.

Edellä mainittujen seikkojen pohjalta Turun ammattikorkeakoulu suunnitteli opetus- ja kulttuuriministeriön tukeman Maahanmuuttajat BisnesAkatemiassa -tradenomikoulutuksen korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille. Koulutuksen aikana osallistujat saavat käytännön yrittäjyysosaamista sekä hyvän käsityksen suomalaisesta työelämästä.

Tässä artikkelikokoelmassa esitellään koulutusta, jonka tavoitteena on päivittää korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien tutkinnot vastaamaan suomalaista käytäntöä. Koulutus on toteutettu BisnesAkatemia-konseptia käyttäen. Siinä opiskelu rakentuu monimuotoisesti ja ohjatusti etä- ja lähiopetuksesta, seminaareista, projekti- ja virtuaaliympäristöopinnoista sekä vierailuista ja kohtaamisista elinkeinoelämän edustajien kanssa

(pdf-tiedosto, 7,63 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.