Sivu päivitetty 14.8.2019
polkuopinnot_yrtit.jpg

Ovatko polkuopinnot minua varten?

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Menikö yhteishaku ohi? Polkuopinnot ovat reitti tutkintoon. Polkuopinnoissa suoritat tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnot. Opintomenestyksellä ja suoritusten määrän perusteella voit hakea avoimen väylähaussa tutkinto-opiskelijaksi ja jatkaa opintojasi saumattomasti valmistumiseen asti. Polkuopiskelijana olet osa AMK:n opiskelijayhteisöä ja pääset osaksi opiskelijaelämää.

Ennen hakemista kannattaa pohtia seuraavia asioita:

 • miten rahoitan opintoni?
 • miten yhdistän mahdollisen työssäkäynnin kokopäiväiseen opiskeluun?
 • riittävätkö opiskeluvalmiuteni korkeakouluopinnoissa menestymiseen?

Pohjakoulutusvaatimukset

 • AMK-hakukohteissa ei ole pohjakoulutusvaatimuksia, vaan ne ovat avoimia kaikille. Hakukohteissa voi olla suosituksena aiempaa osaamista, kuten matemaattisia tai kielellisiä taitoja.
   
 • Master School -hakukohteissa hakijalla tulee olla suoritettuna alempi soveltuva korkeakoulututkinto. Työkokemus tulee olla suoritettuna vasta, kun opiskelija hakee tutkinto-opiskeluoikeutta Master School -koulutukseen avoimen väylän tai yhteishaun kautta.

Kielivaatimukset hakijoille, joiden äidinkieli ja/tai koulusivistyskieli on muu kuin suomi

Jos äidinkielesi ja/tai koulusivistyskielesi on muu kuin suomi, hakukelpoisuuteen vaaditaan kopio yleisestä kielitodistuksesta eli YKI-kielitodistuksesta (taitotaso vähintään 3). Kopio toimitetaan liitteenä Opintopolussa osana hakemusta. Todistuskopion tulee olla liitettynä hakemukseen hakuajan päättymiseen mennessä. Mikäli kopiota todistuksesta ei ole liitetty hakemukseen, hakemus hylätään.

Huom! YKI-kielitodistusta ei vaadita Sosionomi (AMK), maahanmuuttajille -haussa tai englanninkielisissä hakukohteissa.

Valintaperusteet

 • motivaatiolomake: sosionomi-, media-alan ja Master School -polkuopinnot
 • arvonta: liiketalouden, tekniikan ja terveysalan polkuopinnot (mikäli hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja).

Valintojen aikataulu

Kesän 2018 polkuopintohaun valinnat julkaistaan Opintopolussa viimeistään

 • AMK-hakukohteet: 8.8.2019  klo 18:00
 • Master School -hakukohteet:19.8. klo 18:00.

Hakija näkee valinnan tulokset (myös varasijan) Oma Opintopolku -palvelusta. Tuloksia ei julkaista muualla. Saat valinnasta myös sähköpostiisi viestin (tarkistathan, että olet ilmoittanut oikean sähköpostiosoitteen, ettei postilaatikkosi ole täynnä tai viesti päätynyt roskapostiin). Tarkkaile valinta- ja varasijatarjouksia Oma Opintopolussa päivittäin. 

Muutoksenhaku opiskelijavalintaan

Oikaisuvaatimuksen tekeminen opiskelijavalinnasta koskee vain tutkinto-opiskelijoita. Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijavalinnoista ei voi tehdä oikaisupyyntöä.

Opintojen toteutus: päivätoteutus, monimuoto ja verkkototeutus

Polkuopinnot voivat olla joko päivä-, monimuoto- tai verkkototeutuksia. Näet Opintopolun hakukohteen tiedoista, miten opetus toteutetaan. AMK-polkuopinnot ovat laajuudeltaan 55-60 opintopistettä ja Master School -polkuopinnot noin 30 opintopistettä.

 • Päivätoteutukset: Päivätoteutuksen ryhmien mukana opiskelu tapahtuu arkipäivisin klo 8-16 välillä. Osallistuminen edellyttää aktiivista osallistumista opetukseen. Suurin osa koulutuksista on päivätoteutuksia. Lähiopetusta on tyypillisesti 2-3 arkipäivänä viikossa, mutta määrä vaihtelee koulutuksittain. Opiskelu koostuu myös aikataulutetusta projekti- ja ryhmätyöstä sekä itsenäisestä opiskelusta. Opiskeluun on varattava viikossa noin 40 tuntia aikaa.
   
 • Monimuotototeutukset: Monimuotoryhmät opiskelevat joko muutamana arki-iltana viikossa tai 1-2 arkipäivänä viikossa/kuukaudessa koulutuksesta riippuen. Opiskelu sisältää myös aikataulutettua projekti- ja ryhmätyötä, mutta koostuu pääasiassa itsenäisestä opiskelusta runsaasti. Opiskelu on mahdollista työn ohella.
   
 • Verkkototeutuksen ryhmissä: Verkkototeutuksessa opinnot toteutetaan kokonaan verkossa. Opinnot koostuvat pääasiallisesti itsenäisestä opiskelusta. Opinnoissa on myös ohjatuttua opiskelua sekä ryhmätyöskentelyä, jotka ovat osittain aikataulutettuja. Opinnot on suunniteltu tehtäviksi työn ohella.

Työharjoittelu ja verkko-opinnot CampusOnlinessa

Polkuopiskelijana voit suorittaa myös työharjoittelun kaikissa koulutuksissa.

Polkuopiskelija voi suorittaa myös maksuttomasti verkkokursseja CampusOnlinessa , jonka tarjonta kattaa satoja opintojaksoja eri ammattikorkeakouluista. CampusOnlinen suorituksia on tietyin edellytyksin mahdollista sisällyttää väylähaun opintopistekertymään.

Opintomaksut ja opiskelijaetuudet

Turun Avoimessa ammattikorkeakoulussa on käytössä 200 € lukukausimaksu. Polkuopinnot kestävät kaksi lukukautta eli opinnot maksavat 400 € vuodessa. Laskutus tapahtuu kahdessa erässä (200 € keväällä ja 200 € syksyllä).

Polkuopiskelija ei ole oikeutettu opiskelijaetuuksiin, kuten KELA:n opintotukeen, opiskelijaterveydenhuoltoon tai VR:n ja Matkahuollon opiskelijahintoihin. Polkuopiskelijoille myönnetään oma ateriakortti, jolla saa alennusta osasta opiskelijaravintoloita: Unican ja Turun alueen Sodexon opiskelijaravintolat ja Sepänkadun Amica.

Polkuopiskelijat voivat hakea vihreää opiskelijakorttia, joka oikeuttaa lähes kaikkiin opiskelijakunta TUO:n etuuksiin.

Opiskelija-asunnoista vastaa Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS). Polkuopiskelijan on mahdollista hakea opiskelija-asuntoa, mutta lukuvuoden alussa elo-syyskuussa asuntoa ei ole mahdollista saada. Lisää tietoa opiskelija-asunnoista löydät osoitteesta tys.fi.

Syyslukukaudesta 2019 alkaen polkuopiskelijalla on mahdollisuus ostaa CampusSport liikuntapalveluiden käyttöoikeus. Lisää tietoa sivulta: www.campussport.fi

TE-toimiston vaatimat selvitykset polkuopinnoista

TE-toimisto saattaa pyytää opiskelijalta selvitystä opintojesi päätoimisuudesta tai toimittamaan todistuksen opiskeluajastasi ja/tai suorituksistasi. Saat kaikki tarvittavat todistukset ottamalla yhteyttä avoimen AMK:n toimistoon.

Toimitamme todistukset skannattuna sähköpostiisi. Työttömyysetuudella opiskelemiseen liittyvät kysymykset on suunnattava TE-toimistoon. Turun ammattikorkeakoululla on lain mukaan velvollisuus vastata viranomaisen tietopyyntöihin esimerkiksi opintojasi koskien.

Polkuopintojen lopettaminen ja opiskelupaikan peruutus

Opiskelupaikan vastaanotettuaan opiskelija sitoutuu maksamaan lukukausimaksun. Maksuton peruutus on tehtävä hylkäämällä opiskelupaikka Opintopolussa ilmoitettuun opiskelupaikan vastaanottamisen määräaikaan mennessä.

Mikäli joudut perumaan paikan sen vastaan otettuasi, veloitetaan lukukausimaksu joka tapauksessa. Välttyäksesi seuraavalta lukukausimaksulta, tulee sinun peruuttaa paikka virallisella peruutuslomakkeella meneillään olevan lukukauden loppuun mennessä. Vain lomakkeen kautta tehty peruutus hyväksytään eli esimerkiksi ilmoitus opettajalle, opinto-ohjaajalle tai opintotoimistoon ei ole riittävä.

Jatko-ajan haku polkuopinnoille

Opiskelija voi hakea jatko-aikaa polkuopinnoille lähettämällä hakulomakkeen Avoimen AMK:n toimistoon sähköpostitse. Koulutuspäällikkö tekee päätöksen jatkoajan myöntämisestä. Polkuopintomaksu on suoritettava myös jatkoajalta. Tilaa lomake ottamalla yhteyttä Avoimen AMK:n toimistoon.

Avoimen väylähaku - Mitä polkuopintojen suorittamisen jälkeen?

Avoimen väylähaku on polkuopiskelijan reitti tutkinto-opiskelijaksi. Väylähaussa opiskelijat valitaan opintomenestyksen perusteella. Väylähaussa ei siis ole pääsykokeita tai haastatteluja. Voidaksesi hakea väylähaussa tulee sinun olla suorittanut polkuopinnot nimenomaan Turun AMK:n Avoimessa AMK:ssa. Haku AMK-kohteisiin järjestetään kaksi kertaa vuodessa (marras- ja toukokuussa). Master School -haku sen sijaan on jatkuva. Mikäli tulet valituksi väylähaussa tutkinto-opiskelijaksi, olet oikeutettu opintotukeen ja muihin opiskelijaetuuksiin. 

Huomioithan, että opiskelijanumerosi muuttuu, jos haet ja otat opiskelupaikan vastaan Avoimen AMK:n väylähaussa. Käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja sähköpostiosoitteesi säilyvät samoina.

Huom. Jos haluat hakea Turun avoimessa amk:ssa suoritetuilla opinnoilla muuhun ammattikorkeakouluun, varmistathan hakukelpoisuusvaatimukset kyseisestä ammattikorkeakoulusta.