Sivu päivitetty 21.11.2016
Tradenomi (AMK), kirjasto- ja tietopalveluala

Tradenomi (AMK), kirjasto- ja tietopalveluala

Kirjasto- ja tietopalvelualan koulutuksesta valmistuu tiedonhallintaan ja asiakaspalveluun erikoistuneita ammattilaisia, joilla on hyvät valmiudet ohjata ja opettaa informaatiolukutaitoa. 

Alalle valmistuneet sijoittuvat lähinnä kirjasto- ja tietopalveluorganisaatioiden työtehtäviin. Yhä useammin työnkuva liittyy projektiluonteisiin tehtäviin, joissa pyritään yhteistyössä sidosryhmien ja asiakkaiden kanssa kehittämään palveluita, ratkaisuja, alaa ja ammattia. Tutkinto antaa kirjastoasetuksen 406/2013 mukaisen pätevyyden hakeutua yleisten kirjastojen tehtäviin.

Opintojen sisältö

Perusopinnoissa kehität kielellisiä ja viestinnällisiä valmiuksiasi sekä paneudut ammatin perusteisiin. Kirjastoammatilliset opinnot rakentuvat seitsemästä kokonaisuudesta, joissa syvennyt kirjasto- ja tietopalvelualan työmenetelmiin ja -välineisiin sekä teoriassa että käytännössä.

Koulutus toteutetaan lähellä työelämää ja opintojaksoilla pääsetkin mukaan työelämän toimeksiantoihin, kuulemaan alan ammattilaisten näkökulmia, vierailemaan eri organisaatioissa sekä osallistumaan alan tapahtumiin ja koulutuksiin.

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan yhteishaussa määrättyinä yhteishakuaikoina. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Seuraava yhteishaku on kevään yhteishaku 15.3. - 5.4.2017.

Koulutukseen voi hakea myös avoimen AMK:n kautta: Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä avoimessa AMK:ssa, esimerkiksi polkuopiskelijana, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n erillishaun kautta. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Lisätietoa koulutuksesta Opintopolussa

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä

Valintakoe

Valintakoe järjestetään ti 6.6.2017

Valintakokeisiin osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat ilman erillistä kutsua. Tarkemmat ohjeet valintakokeesta julkaistaan tällä sivulla viimeistään 12.5. Muistathan tarkistaa ohjeet ja tutustua niihin huolellisesti ennen kokeeseen saapumista. 

Lue valintakoeohjeistus täältä:  Tradenomi- ja insinöörikoulutusten (päivätoteutus) valintakokeet

Valintakokeessa on kaksi osaa: kirjallinen tehtävä tai ryhmähaastattelu (maks. 20 p.) sekä aineistotehtävä (maks. 20 p.). Valintakokeessa painotetaan soveltuvuutta alalle, motivaatiota ja oppimisvalmiuksia. Valintakokeesta on saatava vähintään 10 pistettä ja hakijan on osallistuvattava valintakokeen kaikkiin osiin. Kokeeseen ei ole ennakkomateriaalia.