Sivu päivitetty 2.12.2016
Medianomi (AMK), animaatio

Medianomi (AMK), animaatio

Tutustu koulutuksen ennakkotehtävään ja valintakokeeseen.

Media-alan koulutus antaa sinulle alan työmarkkinoilla tarvittavat vankat perustaidot ja -tiedot ja siten edellytykset ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen ja yrittäjyyteen. Animaation opinnoissa syvennyt animaatioon omana taiteenlajina ja ilmaisumuotona. Opiskelet 2D/3D- sekä stop motion -tekniikoita, tarinankerrontaa, digitaalisten työkalujen käyttöä, editointia ja äänityöskentelyä.

Opinnot antavat sinulle valmiudet työskennellä alan eri tehtävissä animaattorina, visualistina, peligraafikkona, hahmosuunnittelijana, storyboard-artistina, animaatio-ohjaajana ja käsikirjoittajana riippuen omista valinnoistasi ja kiinnostuksestasi. Animaatiosta valmistuneet työskentelevät myös kuvittajina sekä sarjakuvan parissa.

Media-alan yhteisissä perusopinnoissa saat perustiedot media-alan toimintaympäristöstä ja lainsäädännöstä sekä työelämästä ja yrittäjyydestä. Opit kirjallista ja kuvallista ilmaisua sekä näiden analysoinnin taitoja. Lisäksi opiskelet kieliä ja vuorovaikutustaitoja, joita tarvitaan mediakentällä entistä enemmän. Animaation syventävät opinnot keskittyvät animaatiolliseen ilmaisuun ja eri toteutustapoihin sekä tekniikoihin, kuten piirros-, nukke- ja 3D-animaatioon. Voit suunnata osaamistasi myös peligrafiikkaan tai valitsemaasi erikoisalaan oman kiinnostuksesi ja opetussuunnitelman tarjonnan mukaan. 

Voit tutustua animaation ja elokuvan opiskelijoiden ja alumnien toimintaan Animaation ja elokuvan blogissa sekä Elokuva- ja animaatiokoulutus Turussa Facebook-sivulla.

Medianomi_koulutuksen_sisalto_2017.jpg
Koulutuksen sisältö (klikkaa kuva suuremmaksi)

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan  yhteishaussa määrättyinä yhteishakuaikoina. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Seuraava yhteishaku on kevään yhteishaku 15.3. - 5.4.2017.

 

Lisätietoa koulutuksesta Opintopolussa

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä

 

Ennakkotehtävä ja valintakoe

Media-alan opiskelijavalinta koostuu ennakkotehtävistä ja valintakokeesta. Osa hakijoista kutsutaan valintakokeisiin ennakkotehtävien perusteella.

Ennakkotehtävät julkaistaan tällä sivulla 8.3.2017. Ennakkotehtävät palautetaan 5.4.2017 klo 15 mennessä sähköisesti e-lomakkeella:  https://turkuamk.e-lomake.fi/lomakkeet/32/lomake.html  

Lataa ennakkotehtävän ohjeet tästä: Animaatio, ennakkotehtävät 2017 (pdf)

Hakijat kutsutaan 30.5. - 1.6.2017 järjestettävään valintakokeeseen ennakkotehtävien perusteella noin 2 viikkoa ennen valintakoetta. Valintakokeeseen kutsutaan noin kolminkertainen määrä hakijoita opiskelemaan otettavien määrästä.

Valintakoe on kaksiosainen ja kolmepäiväinen: ensimmäisen päivän jälkeen osa hakijoista pääsee jatkoon. Ensimmäisen valintakoepäivän iltana (30.5.2017) ilmoitetaan toiseen valintakoevaiheeseen päässeet hakijat ja toinen vaihe on 31.5.–1.6.2017.

Valintakokeessa pyritään selvittämään hakijan korkeakoulukelpoisuus ja soveltuvuus alalle. Valintakoetehtävissä tarkastellaan hakijan yleissivistystä, visuaalista ja kirjallista ilmaisua, tiedonhankintakykyjä ja olennaisen kiteyttämistä.