Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.3.2021
Sosionomi (AMK)

Sosionomi (AMK)

Monimuotokoulutus, Salo

Sosionomi on sosiaalihuollon ja varhaiskasvatuksen ammattilainen joka on kiinnostunut ihmisten tukemisesta, kasvatuksesta, ohjaamisesta ja auttamisesta. Sosionomikoulutuksessa opit muun muassa asiakastyötä, ihmisen kasvun ja kehityksen lähtökohtia, varhaiskasvatusta, lastensuojelua, aikuissosiaalityötä, toiminnallisia menetelmiä, palvelujärjestelmää ja lainsäädäntöä.

Valmistuttuasi voit sijoittua julkisen, yksityisen tai järjestön tarjoamaan sosiaalialan asiantuntemusta vaativaan työhön. Sosiaalihuollon ja varhaiskasvatuksen ammatillisen henkilöstön kelpoisuuttaa ja pätevyyttä määritellään lainsäädännöllä. Sosionomi (AMK) -tutkinnon suorittanut voi hakea Valviralta oikeutta toimia sosiaalialan ammattihenkilönä. Mikäli tutkintoon valitaan riittävä määrä varhaiskasvatuksen opintoja, opiskelija saa sosionomitutkinnolla varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuuden. Sosionomitutkinto antaa pätevyyden myös joihinkin Kelan, seurakunnan, työvoimahallinnon ja järjestöjen tehtäviin.

Sosionomikoulutus sisältää perus-, ammatti- ja vapaasti valittavia opintoja sekä harjoittelun ja opinnäytetyön. Opintoihin sisältyy teoreettista ja käytännöllistä opiskelua. Harjoittelut liittyvät teoriaopintoihin ja niissä opiskellaan mm. sosiaalialan asiakastyötä ja projektityötä.

Sosionomikoulutuksen monimuotototeutuksen ryhmässä opiskelet monimuotomenetelmiä hyväksi käyttäen. Lähiopetusta on perusopintojen aikana pääsääntöisesti yhtenä päivänä viikossa Turun AMK:n tiloissa Salon IOT-campuksella. Valinnaisten ammattiopintojen ja opinnäytetyön aikana lähiopetusta on yhtenä tai kahtena päivänä viikossa Turussa sijaitsevilla kampuksilla.

Lähiopetuksen lisäksi opintoihin kuuluu itsenäistä opiskelua ja harjoittelua työelämälähtöisissä projekteissa, palvelutoiminnassa ja työpaikoilla.

Seuraava hakuaika koulutukseen ei ole tiedossa.

Tutustu muihin vaihtoehtoihin:

Taitteessa -sarjassa seurataan opiskelijoiden arkea

Turun AMK:n Taitteessa-sarjassa pääset tutustumaan opiskelijaelämään. Sarjan toisella kaudella oli mukana Noora, 2. vuoden sosionomiopiskelija. Noora opiskelee sosionomiksi monimuotokoulutuksessa ja suoritti harjoittelunsa ulkomailla. Seuraa Nooran ja muiden opiskelijoidemme arkea YouTube-kanavallamme: