Sivu päivitetty 30.3.2020
alt=" "

Uudelle polkuopiskelijalle

Onnea polkuopintopaikasta ja tervetuloa Turun ammattikorkeakouluun!

Uuden polkuopiskelijan sivulta löydät tietoa polkuopinnoista sekä ryhmäkohtaiset ohjeet aloituspaikkoineen ja -aikoineen. Tutustuthan ohjeistuksiin heti opiskelupaikan vastaanotettuasi. Polkuopintoihin valitulle ei lähetetä erillisiä ohjeita sähköpostitse. Huom. Tämän sivun ohjeistukset korvaavat aiemmin käytetyn polkuopiskelijan oppaan!

Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus opintojen ensimmäisenä päivänä!

Opiskelupäivinä tarvitset mukaasi myös oman kannettavan tietokoneen, Turun AMK on lisännyt opinnoissa opiskelijan oman tietokoneen käyttöä. Lisätietoja oman tietokoneen tarve opinnoissa.

Ennen opintojen aloitusta

Käyttäjätunnusten aktivointi

Voit aktivoida tunnukset noin viikkoa ennen opintojen alkua. Aktivoi tunnukset osoitteessa https://id.turkuamk.fi. Mikäli tunnusten aktivointi ei onnistu, yritä myöhemmin uudelleen. Jos et saa tunnuksiasi aktivoitua opintojen alkuun mennessä, ota yhteyttä servicedesk [at] turkuamk.fi.

Tunnusten rekisteröinti ID-palvelussa edellyttää pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Jos sinulla ei ole näitä käytössäsi, käyttäjätunnuksen voi hakea henkilökohtaisesti Opintotoimiston palvelupisteestä. Ota henkilöllisyystodistus mukaan!

Rekisteröinnin yhteydessä ilmoitetaan käyttäjätunnuksesi, sähköpostiosoitteesi sekä opiskelijanumerosi. Otathan tämän itsellesi ylös!

Kirjaudu järjestelmiin – sähköposti, Peppi, Optima, Messi, Tuudo, opinto-opas ja koulutushaku

Kirjaudu käyttäjätunnuksen rekisteröinnin jälkeen Turun AMK:n järjestelmiin. Polkuopinnoissa suoritettavia opintojaksoja ei tarvitse valita itsenäisesti etukäteen, vaan tähän saa tukea orientaatioviikolla. Orientaatioviikolla myös tutustutaan järjestelmiin tarkemmin.

Orientaatio opintoihin

Opiskelupaikan vastaanottaneen tulee saapua opintojen orientaatioon. Opiskelijalle ei lähetetä erillistä ohjetta opintojen aloituksesta. Tarvittavat ohjeet löytyvät tältä sivulta.

Polkuopiskelijoille ei järjestetä erillistä orientaatiota. Polkuopiskelijat osallistuvat tutkinto-opiskelijoiden orientaatioon, jonka ajankohta löytyy ryhmäkohtaisista ohjeista tämän sivun lopusta. Orientaatiopäivillä tutustutaan opiskelun käytäntöihin, opettajiin sekä toisiin ryhmäläisiin.

Orientaatiopäivät ovat pakollinen osa opintoja. Mikäli et pääse pakottavasta esteestä johtuen pääse osallistumaan orientaatioon tai olet tullut hyväksytyksi opintoihin orientaatioviikon jo alettua, olethan yhteydessä oman alasi opinto-ohjaajaan. Yhteystiedot löytyvät ryhmäkoohtaisista ohjeista.

Polkuopintojen kesto

Näytä lisää

Polkuopiskelija voi opiskella Turun AMK:ssa yhden lukuvuoden verran (eli 2 lukukautta). Opinto-oikeus päättyy siis joko 31.7. (syksyllä aloittaneet) tai 31.12. (keväällä aloittaneet).


Polkuopinnoille ei voi hakea jatkoaikaa. Mikäli et saa avoimen väylän haun päättymiseen mennessä suoritettua vaadittuja opintopisteitä, voit valita opintojaksoja avoimen AMK:n opintotarjonnasta. Opintojaksot ovat maksullisia. Huomioithan, että kaikilta aloilta opintojaksoja tai kaikkia opintojaksoja ei ole tarjolla.

Polkuopiskelijan etuudet ja oikeudet

Näytä lisää

Polkuopiskelija suorittaa opintonsa tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä ja on osa Turun AMK:n opiskelijayhteisöä. Polkuopinnot eivät johda tutkintoon, joten osa eduista ja oikeuksista poikkeaa tutkinto-opiskelijoista. Monet opiskelijoille tarjottavat palvelut kuitenkin koskevat myös polkuopiskelijoita. Tarkemmat tiedot eri palveluista saat kunkin verkkosivuilta.

Polkuopiskelija voi...

 • Saada ateriakortilla pientä alennusta opiskelijaravintoloista Turussa sekä Salon IoT Campuksella
 • Hakea tapauskohtaisesti tiettyjä tukia (ei opintotukea)
  • Tarkemmat tiedot Opiskelun tuet -otsikon alla
 • Hakea opiskelija-asuntoa TYS Turun opiskelija-asuntosäätiö
 • Olla oikeutettu opiskelijahintaiseen Fölin bussikorttiin Föli (tarkemmat ehdot)
 • Liittyä TUO:n jäseneksi ja tilata vihreän opiskelijakortin TUO
 • Hankkia CampusSportin liikuntapalveluiden käyttöoikeuden CampusSport
 • Käyttää opinto-ohjaajan palveluita
 • Käyttää opintopsykologin palveluita
 • Suorittaa Avoimen AMK:n iltaopintojaksoja maksutta
 • Suorittaa CampusOnline-opintojaksoja maksutta CampusOnline
 • Suorittaa työharjoittelun osana opintoja
 • Käyttää samoja ohjelmistoja ja suorittaa samoja sertifikaatteja kuin tutkinto-opiskelijatkin
 • Hakea avoimen väylähaussa tutkinto-opiskelijaksi Turun AMK:iin

Polkuopiskelijan ateriakortti

Polkuopiskelijat eivät kuulu Kelan ateriatuen piiriin. Polkuopiskelija voi saada ateriakortin, jolla aterian hinta Turun ja Salon opiskelijaravintoloissa on n. 4,60e. Ateriakortit jaetaan orientaatioviikolla. Jos et pääse osallistumaan orientaatioviikolle tai kadotat ateriakorttisi, voit hakea uuden Opintotoimiston palvelupisteeltä. Ateriakortti on nyt ladattavissa myös Tuudo-sovellukseen.

Polkuopiskelija ei voi..

 • Nostaa KELA:n opintorahaa tai –lainaa
 • Saada VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksia
 • Käyttää opiskelijaterveydenhuoltoa (YTHS)
 • Suorittaa JOO-opintoja
 • Tehdä hyväksilukuja aiemmille opinnoille
  • Mahdolliset aiemmat opinnot voi hyväksilukea vain tutkinto-opinnoissa

Opiskelun tuet

Näytä lisää

Tukiin liittyvissä kysymyksissä opiskelijan on oltava yhteydessä tuen myöntävään tahoon.

Turun ammattikorkeakoululla on lain mukainen velvollisuus vastata viranomaisen (TE-toimisto, Kela tms.) tietopyyntöihin.

Työttömyystuki

Mikäli opiskelija on TE-toimiston asiakas, osallistumisoikeus polkuopintoihin tulee varmistaa TE-toimistosta ennen polkuopintopaikan vastaanottamista. Täytettävät TE-toimiston lomakkeet lähetetään sähköpostitse avoimen AMK:n toimistoon avoinamk[at]turkuamk.fi docx. tai pdf. -muodossa. Lomakkeissa oleva hakijan osuus on opiskelijan täytettävä itse ennen lomakkeen lähettämistä avoimeen AMK:iin. Avoin AMK lähettää täytetyn lomakkeen vain opiskelijalle, ei TE-toimistoon.

Lähtökohtaisesti polkuopinnot ovat päätoimista opiskelua (väh. 5op/kk). Jos opintojen tulee TE-toimiston mukaan olla sivutoimisia (alle 5op/kk) on tästä ilmoitettava lomakkeen lähettämisen yhteydessä. Sivutoimisiksi opintonsa ilmoittanut opiskelija huolehtii itse, ettei suorita opintoja sivutoimisuuden rajaa ylittävää määrä.

Aikuiskoulutustuki

Aikuiskoulutustukea myöntää Työllisyysrahasto. Aikuiskoulutustuen hakeminen edellyttää, että opiskelija suorittaa polkuopintoja päätoimisesti (väh. 5op/kk). Aikuiskoulutustukeen ja myöntämisen ehtoihin voi tutustua Työllisyysrahaston verkkosivuilla aikuisopiskelijan etuudet

Opintovapaata on haettava vähintään 45 päivää ennen sen alkamista. Opintovapaan hakemisesta opiskelijan on oltava yhteydessä työnantajaansa.

Kelan tuet

Polkuopiskelijat eivät ole oikeutettuja opintotukeen, sillä opinnot eivät johda tutkintoon.

Polkuopiskelijan oikeuden muihin tukiin arvioi tapauskohtaisesti Kela. Eri tukimuotoihin voit tutustua Kelan verkkosivuilla asumistuki ja toimeentulotuki .

 

Lukukausimaksu

Näytä lisää

Lukukausimaksu maksetaan e-lomakkeella, johon saat linkin edu-sähköpostiisi. Laskuviestejä ei lähetetä henkilökohtaisiin sähköpostiosoitteisiin, eikä laskua voida lähettää .pdf -tiedostona. Opinnot laskutetaan syys-lokakuussa sekä helmikuussa. Lukukausimaksun erämaksun (100€) valinneille lukukauden toinen laskutusviesti lähetettään marraskuussa ja huhtikuussa. Maksaminen e-lomakkeella edellyttää kirjautumista verkkopankkitunnuksilla.

Lukukausimaksun voi maksaa joko yhdessä (200€) tai kahdessa erässä (2x 100 euroa). Maksu tulee suorittaa 14 vuorokauden kuluessa laskutusviestin saamisesta. Maksutavan voit valita maksuviestissä olevista e-lomakkeista. Lukukausimaksun laiminlyönti johtaa opiskelupaikan peruuttamiseen ja maksun viemisen perintään.

Ottamalla sinulle tarjotun opiskelupaikan vastaan Opintopolussa sitoudut maksamaan lukukausimaksun. Tarkemmat tiedot peruutusehdoista kohdasta Polkuopintojen lopettaminen.

Opinto-opas, Lukkarikone ja Messi

Näytä lisää

Opintojen orientaatioviikolla opiskelijat saavat ohjausta opintojaksojen valintaan Peppi-järjestelmässä sekä tietoa järjestelmien käytöstä. Etukäteen ei siis tarvitse itse valita polkuopinnoissa suoritettavia opintojaksoja. Uuden opiskelijan kannattaa kuitenkin tutustua seuraaviin sivustoihin.

Opinto-opas sisältää koulutusten opintojaksot ja niiden laajuidet sekä ajoituksen. Ajoitus mahdollistaa ensimmäiseen lukuvuoteen kuuluvien opintojaksojen tarkastelun erillään seuraavista lukuvuosista. Opinto-oppaasta löytyvät myös käynnissä olevat ja tulevat toteutukset.

Lukkarikoneessa voi tutustua toteutuksen opetuksen ajankohtiin ja tarkistaa opetustilan. Lukkarikoneesta opiskelija voi tarkastella ryhmälleen suunnattujen toteutusten ajankohtia.

Messi on Turun AMK:n intranet, josta löytyvät kaikki ohjeet opiskeluun ja opintoihin. Messiin päivitetään opiskeluun liittyviä uutisia, joita opiskelijan edellytetään seuraavan viikoittain.

Tuudo -sovellus

Näytä lisää

Tuudo -sovellus (Android- ja iOS -käyttöjärjestelmät) on opiskelijan apu opiskelijaelämään! Lataa maksuton sovellus, kun olet vastaanottanut opiskelupaikan polkuopiskelijana. Etsi Tuudon valikosta Turun ammattikorkeakoulu ja paina Uusi opiskelija -painiketta, jolloin pääset sisään ilman kirjautumista. Uuden opiskelijan ohjeet on koottu Tuudoon omaksi paketikseen ja lisäksi näet Tuudossa heti myös esim. kampuskartat ja ajankohtaiset uutiset opiskelijoille. Aktivoituasi käyttäjätunnuksesi voit kirjautua Tuudoon niillä, ja tarkastella henkilökohtaista lukujärjestystystäsi ja  opintojen etenemistä.

 

Polkuopintojen lopettaminen

Näytä lisää

Polkuopinnot voi lopettaa täyttämällä avoimen AMK:n erolomakkeen: erolomake (tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella). Jos käytössäsi ei ole kumpaakaan tunnistautumisvaihtoehtoa, voit tehdä eroamisilmoituksen lomakkeella vaihtoehtoinen erolomake (vaatii opiskelijanumeron)

Polkuopintojen lopettamisilmoitus hyväksytään ainoastaan erolomakkeella. Ilmoitusta sähköpostitse, opettajalle tai muulle koulutuksen henkilöstölle ei hyväksytä.

Peruutusehdot

Opiskelupaikan vastaanottaminen Opintopolussa velvoittaa lukukausimaksun (200€) maksamiseen. Vältyt seuraavan lukukauden maksulta, jos peruutat polkuopinnot lukukauden päättymiseen mennessä (31.12. tai 31.7 klo 23:59). Jos opiskelupaikan peruutus tehdään kesken lukukauden, on opiskelija velvollinen maksamaan kuluvan lukukauden maksun.

TE-toimiston kielteinen päätös ei oikeuta maksuttomaan peruutukseen. Ainoastaan ajantasaista lääkärintodistusta vastaan polkuopiskelupaikan voi peruuttaa maksuttomasti. Sairastumisen tulee olla pitkäaikaista ja opintojen suorittamisen estävää.

Tutkinto-opiskelijaksi siirtyminen ja opinnoista eroaminen

Polkuopintojen erolomaketta ei tarvitse täyttää, jos opiskelija valitaan avoimen väylän haussa Turun AMK:iin.

Jos opiskelija tulee valituksi yhteishaussa tai avoimen väylän haussa muuhun AMK:iin kesken polkuopinto-oikeutesi, erolomake on täytettävä. Avoin AMK ei saa tietoa yhteishaussa tai toisen korkeakoulun hauissa valituista. Seuraavan lukukauden maksu tulee maksaa, jos erolomaketta ei ole täyttänyt.

Polkuopinnoista tutkinto-opiskelijaksi hakeminen

Näytä lisää

Polkuopinnoissa ei voi suorittaa tutkintoa. Polkuopinnot suoritettuaan opiskelijalla on mahdollisuus hakea tutkinto-opiskelijaksi saman alan opintoihin, joissa polkuopinnot on suoritettu. Tutkinto-opiskelijaksi voi hakea avoimen väylän haussa. AMK-tutkintoihin avoimen väylän haku järjestetään kahdesti vuodessa. YAMK -tutkintoihin avoimen väylän haku on jatkuva lukuun ottamatta joulukuuta ja kesä-elokuuta. Avoimen väylän hakujen aloituspaikkamäärät ovat yhtenevät polkuopintojen aloituspaikkamääriin.

Avoimen väylän haun hakukelpoisuuteen edellytetään määritelty määrä opintopisteitä suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä. Haussa voi olla myös asetettu minimikeskiarvo, joka opiskelijan tulee saavuttaa voidakseen hakea. Mikäli hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, opiskelijat valitaan keskiarvon perusteella. Tarkemmat tiedot hausta ja hakukausittain päivitettävät valintaperusteet erillishakujen sivulla

Polkuopiskelijan on mahdollista hakea myös yhteishaussa.

Huomioitavaa hakiessa polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnoissa suoritetut opinnot hyväksiluetaan Turun AMK:n koulutuksiin. Muihin ammattikorkeakouluihin hakemisesta tai hyväksiluvuista opiskelijan tulee olla yhteydessä kyseiseen ammattikorkeakouluun.

Polkuopintojen erolomaketta ei tarvitse täyttää, jos tulet valituksi avoimen väylän haussa Turun AMK:iin. Jos tulet valituksi yhteishaussa tai avoimen väylän haussa muuhun AMK:iin, erolomake on täytettävä.

Avoimen väylän jatkuvassa haussa (ylempi AMK) hakenut ja opiskelupaikan saanut on velvollinen maksamaan kuluvan lukukauden lukukausimaksun.

 

Kampukset ja kulkuyhteydet

Näytä lisää

Turun AMK toimii useammalla eri kampuksella, joihin voit tutustua alla olevista linkeistä. Kampuksille kannattaa saapua julkisilla kulkuvälineillä, sillä pysäköintitilaa kampusten ympäristössä on rajatusti.

Kupittaan kampus, ICT-City
Kupittaan kampus, Lemminkäisenkatu (Lemppari)
Kupittaan kampus, #tehdas
Kupittaan kampus, Medisiina D
Linnankatu, Taideakatemia
Sepänkatu
Salo IoT Campus

Keneen ottaa yhteyttä?

Näytä lisää

Opinnoissasi saat tarvittaessa tukea usealta eri taholta. Tutustuthan alla oleviin kuvauksiin vastuualueista, jotta tiedät keneen sinun tulee olla yhteydessä.

Opinto-ohjaaja

Opinto-ohjaajan tiedot löytyvät alakohtaisista opintojen aloituksen ohjeista

 • Opintojen suunnittelu
 • Opintojen sisältö
 • Opiskelua, opetuksen toteutusta, opintojen kokonaisuuteen liittyvät kysymykset
 • Kiusaamisen kohtaaminen, ja muut vaikeat elämäntilanteet

Tutor-opettaja

Tutoropettajan tiedot löytyvät alakohtaisesta opintojen aloituksen ohjeesta tai opiskelija saa tietoonsa tutor-opettajansa orientaatioviikolla.

 • Henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOPS) ja opintojen suunnittelu
 • Ensimmäisen vuoden opintojen rakenne
 • Työharjoitteluun liittyvät kysymykset
 • Pepin käyttö ja ilmoittautumisten tekeminen Pepissä
 • Kiusaamisen kohtaaminen

Opettajat

 • Opintojaksojen sisältö ja suoritustavat
 • Lukujärjestys
 • Ilmoittautuminen toteutukselle ja ilmoittautumisten hylkäykset
 • Optiman työtila

Vertaistuutori

Vertaistuutori on aiemmin opiskelunsa aloittanut opiskelija, joka auttaa sinua ensimmäisenä vuotenasi. Liikuntatuutorit kokoavat opiskelijoita liikkumaan yhdessä.

 • Opiskelu ja opiskelijaelämä
 • Paikkakuntaan liittyvät kysymykset
 • Opiskelijatapahtumat
 • Kiusaamisen kohtaaminen

TUO

TUO:n polkuopiskelijoille tarjoamat palvelut ovat käytössäsi vasta, kun olet liittynyt TUO:n jäseneksi.

 • Opiskelijakuntaan liittyminen
 • Asiantuntijapalvelut (mm. vuokrasopimukseen, työsuhteeseen tai avo- ja avioliittoon liittyvät ongelmatilanteet)
 • Häirintäyhdyshenkilö
 • TUO:n tapahtumat
 • Tuki opinnoissa
 • Kerhotoiminta
 • Slice -sovellus

Avoin AMK

(avoinamk [at] turkuamk.fi)

 • Avoimen väylän haku (ei opintojen sisällölliset kysymykset)
 • Laskutus
 • TE-toimiston lomakkeen täyttäminen
 • Opintosuoritusotteen tai opiskelutodistuksen tilaaminen
 • Opintojen lopettamista koskevat kysymykset (huom. eroamista ei voi tehdä sähköpostitse vain ainoastaan erolomakkeella)

Opintotoimisto

(opintoasiat [at] turkuamk.fi)

 • Ateriakortin hakeminen, mikäli et saa sellaista opintojen aloitusviikolla tutorilta
 • Polkuopiskelijana opintohallinnollisista asioistasi vastaa avoin AMK, ei Opintotoimisto
 • Jos haet ja tulet valituksi tutkinto-opiskelijaksi, siirryt asioimaan Opintotoimiston kanssa opintohallinnollisissa asioissa

IT-palvelut

IT-palveluihin voit ottaa yhteyttä servicedesk [at] turkuamk.fi, ja tutustua lisää IT-palveluiden sivulla

 • Käyttäjätunnus
 • AMK:n laitteet ja järjestelmät

Sosiaali- ja terveysalan opintojen tukihenkilö

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita opintosuunnittelussa neuvoo Janne Hellstén.. Yhteystiedot: Janne Hellstén, p. 040 355 0417 / janne.hellsten@turkuamk.fi

Terveydenhoitaja (30op) opinnot

Näytä lisää

 

Opiskelun alkamisaika ja -paikka

Päivätoteutukset

Näytä lisää

Sosiaali- ja terveysala

Huom. Sosiaali- ja terveysalan polkuopiskelija, tarkistathan opintojen aloitusohjeistuksesta poiketen rokotusohjeistuksen täältä.

Ensihoitaja (AMK) Ohjeet opintojen aloitukseen
Fysioterapeutti (AMK) Ohjeet opintojen aloitukseen
Sairaanhoitaja (AMK), Salo, päivätoteutus Ohjeet opintojen aloitukseen
Sairaanhoitaja (AMK), Turku, monimuoto Ohjeet opintojen aloitukseen
Sairaanhoitaja (AMK), Turku, päivätoteutus Ohjeet opintojen aloitukseen
Sosionomi (AMK), Turku, monimuoto Ohjeet opintojen aloitukseen
Sosionomi (AMK), Turku, päivätoteutus Ohjeet opintojen aloitukseen
Terveydenhoitaja (AMK) Ohjeet opintojen aloitukseen
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, kliininen asiantuntijuus Ohjeet opintojen aloitukseen
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, gerontologinen asiantuntijuus Ohjeet opintojen aloitukseen
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen Ohjeet opintojen aloitukseen
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, terveyden edistäminen Ohjeet opintojen aloitukseen

Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala

Tradenomi (AMK), Salo, monimuoto Ohjeet opintojen aloitukseen
Tradenomi (ylempi AMK), ohjelmistotekniikka ja ICT Ohjeet opintojen aloitukseen
Tradenomi (ylempi AMK), projektijohtaminen Ohjeet opintojen aloitukseen
Master of Business Administration, Business Management The New Student's Guide
Master of Business Administration, Sales Management The New Student's Guide

Tekniikan ja liikenteen ala

Insinööri (ylempi AMK), kone- ja meritekniikka Ohjeet opintojen aloitukseen
Insinööri (ylempi AMK), ohjelmistotekniikka ja ICT Ohjeet opintojen aloitukseen
Insinööri (AMK), konetekniikka

Ohjeet opintojen aloitukseen

Päivitetty 12.12. vertaistutorien kirje

Kulttuuriala
   
   
   

 

Monimuotototeutukset

Näytä lisää
Sosiaali- ja terveysala
   
   
   
Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala
   
   
   
Tekniikan ja liikenteen ala
   
   
   

 

Ylempi AMK

Näytä lisää
Sosiaali- ja terveysala
   
   
   
Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala
   
   
   
Tekniikan ja liikenteen ala