Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.9.2021
Eri kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten ja perheiden osallisuus varhaiskasvatuksessa

Eri kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten ja perheiden osallisuus varhaiskasvatuksessa

Kaipaatteko työyhteisössä uutta ymmärrystä eri kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten ja heidän perheidensä osallisuuden tukemiseen varhaiskasvatuksessa? Haluatteko oppia ottamaan paremmin huomioon ja ymmärtämään eri kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten ja heidän huoltajiensa näkökulmia? 


Koulutus lisää osaamista työskentelyyn eri kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten ja perheiden kanssa, antaa ymmärrystä eri kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten ja perheiden näkökulmien huomiointiin sekä antaa välineitä tunnistaa, minkälaista osaamista ja sisältöjä laadukas varhaiskasvatuksen pedagogiikka eri kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten ja perheiden kanssa pitää sisällään. 

Sisältö ja toteutus

Koulutus koostuu seuraavista teemoista:


I  Lait, asiakirjat ja arvot – Miksi?

Käydään läpi eri kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten ja perheiden kanssa tehtävää työtä velvoittavia lakien, asiakirjojen (erityisesti Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet) sekä suomalaisen arvoperustan kautta. 

II Arjen kohtaamisia – Mitä?

Tuodaan esille eri kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten ja perheiden kokemuksia, näkökulmia sekä osallisuutta tutkimuksen ja käytännön kokemusten perusteella.

III Arjen käytäntöjä – Miten?

Esitellään tutkimuksen ja käytännön kehittämisen perusteella löytyneitä hyviä käytänteitä varhaiskasvatuksen pedagogiikassa eri kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten ja perheiden kanssa. Näitä ovat mm. 

  • pyrkimys dialogisuuteen, osallisuuteen tukeminen 
  • ryhmään kuulumisen tunteen vahvistaminen, positiivisten emootioiden hyödyntäminen
  • leikki, liikkuminen, saduttaminen, toiminnallisuus

Koulutus voidaan toteuttaa webinaarina (n. 3 h) tai lähiopetuksena. Koulutukseen sisältyy ennakkotehtävä ja sen purku, kouluttajien luennot, keskusteluita sekä vuorovaikutuksellisia tehtäviä.

Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Koulutuksesta sanottua

"Aivan loistava koulutus KIITOS! Omien arjen kokemusten jakaminen rikastuttaa ja avaa asiat käytäntöön ja näin ne jäävät myös muistiin."

"Kiitos erittäin hyvästä koulutuksesta, antaa paljon ajattelemisen aihetta ja keskusteltavaa muiden kanssa. Heräsi kiinnostus tutkia asioita enemmän."