Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.10.2020
Korjausrakentamisen erikoistumiskoulutus 30 op

Korjausrakentamisen erikoistumiskoulutus 30 op

Koulutuksen tavoitteena on kerryttää tietämystä toimivista suunnitteluratkaisuista ja rakentamisen aikaisista toimintatavoista sekä lisätä yhteistyötä korjausrakentamisen hankkeiden toteutuksessa.  

Syventävää osaamista rakentamisen ketjuun

Korjausrakentamisen merkitys on kasvanut. Sen vuoksi korjaushankkeen asiantuntijoiden välinen saumaton laaja-alainen yhteistyö ja ammattitaito on avainasemassa parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Korjausrakentamiseen tarvitaan lisää syventävää osaamista koko rakentamisen ketjuun.

Matts Almgren kertoo kokemuksiaan nyt käynnissä olevasta koulutuksesta. Katso video (kesto 2:22 min)

Tavoitteet ja hyödyt

Korjausrakentamisen erikoistumiskoulutuksen tavoitteena on lisätä kaikkien korjaushankkeen osapuolten, niin tilaajarakennuttajan kuin suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden, keskinäistä yhteistyötä hankkeiden toteutuksessa. Tavoitteena on kerryttää yhteistä tietämystä toimivista suunnitteluratkaisuista ja rakentamisen aikaisista toimintatavoista.

Koulutus tarjoaa työkaluja korjausprosessin hallitsemiseen kokonaisuutena, jotta varmistetaan terveellinen ja turvallinen rakennushankkeen lopputulos.

Kenelle

Koulutus sopii korjaushankkeiden suunnittelijoille, urakoitsijoille ja kiinteistöjen ylläpidosta vastaaville.

Esitiedot hakijoilta
Osallistujalta edellytetään rakennus-, kiinteistö- tai LVI-alan ylempi korkeakoulututkintoa, ammattikorkeakoulututkintoa tai opistoasteen tutkintoa.

Sisältö

  • Korjausrakentamisen suunnittelu 6 op
  • Korjausrakentamisen toteutuksen hallinta 5 op
  • Sisäilman epäpuhtaudet ja terveysvaikutukset 3 op
  • Rakennusfysiikka korjausrakentamisessa 3 op
  • Kosteusvaurio- ja sisäilmaongelmien korjaus 3 op
  • Työelämälähtöinen projektityö 10 op

Koulutukseen liittyy 10 opintopisteen laajuinen työelämälähtöinen projektityö, joka on todellisiin korjaushankkeisiin, kuten rakennuttamiseen, korjaussuunnitteluun tai rakentamisvaiheen toteutukseen liittyvä.

Hinta

Opiskelijamaksu 1000 euroa (alv 0 %). Koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa. 

Toteutus

Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohella monimuoto-opiskeluna. Oppimista tukevat lähi- ja verkko-opetus sekä kouluttajien antama ohjaus. Työelämälähtöinen projektityö integroituu osallistujan omaan työhön ja henkilökohtaisen asiantuntijuuden kehittämiseen.

Koulutus toteutetaan valtakunnallisesti ammattikorkeakoulujen yhteistyönä. Kullakin paikkakunnalla ryhmään valitaan 20 osallistujaa.

Tutustu myös aiheeseen liittyvään Turun AMK:n TKI-toimintaan