Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 6.11.2023
Palvelumuotoilu 5 op

Palvelumuotoilu 5 op

Palvelumuotoilulla parempia asiakaskokemuksia!

Onko sinulla tai työnantajallasi tarvetta kehittää toimintaanne uusilla tavoilla? Palvelumuotoilu tarjoaa teille yhteiskehittämisen menetelmiä, jotka ovat innostavia ja nopeasti omaksuttavia. Palvelumuotoilu-opintojaksolla keskitytään sote-alan kehittämiseen, mutta se soveltuu yhtä hyvin myös muilla aloilla käytettäväksi. Palvelumuotoilun lainalaisuudet ovat sovellettavissa kaikkialla.

Tällä opintojaksolla työskennellään aitojen työelämän haasteiden kanssa ja opitaan teoriatiedon lisäksi soveltamaan toimintamalleja ja työkaluja haasteiden ratkaisussa. Opintojakson suoritettuasi pystyt hyödyntämään oppimaasi oman työsi kehittämisessä tai uusissa tehtävissä – työskenteletpä sitten julkisella tai yksityisellä sektorilla. 

Kenelle

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan digitaalisten palveluiden käyttämis- ja kehittämisosaamista tarvitseville korkeakoulututkinnon suorittaneille ammattilaisille, joita ovat työelämässä olevat sote-alan koulutuksen omaavat ammattilaiset sekä muiden alojen, esim. digitalisaation, muotoilun, IT-alan tai liike-elämän ammattilaiset, jotka työskentelevät sote-alalla.  

Mitä saat tästä opintojaksosta

  • Opit palvelumuotoiluajattelua käytännönläheisesti ja syvennät asiakasymmärrysosaamistasi
  • Opit palvelumuotoilun prosessin vaiheet
  • Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan palvelumuotoiluprojektin sekä kehittämään innovatiivisia ratkaisuja
  • Opit soveltamaan palvelumuotoilun ja yhteiskehittämisen menetelmiä aitoon työelämän haasteeseen monialaisesti samalla vahvistaen ammatillisia verkostojasi

Toteutus

Palvelumuotoilu (5 op) toteutetaan verkkototeutuksena ja pienissä tiimeissä työskennellen. Oppimisympäristönä käytetään DigiCampusta , johon opiskelija saa kirjautumisohjeet sen jälkeen, kun koulutuksen toteutuminen on vahvistettu (min. ryhmäkoko 15 ja maks. 50). Opintojakso toteutetaan Turun, Satakunnan ja Vaasan ammattikorkeakoulujen yhteistyönä.

Opetuksen ajankohdat

  • Ennakkotehtävä verkossa (itsenäisesti tehtävä) viikoilla 4-5/2024
  • Aikaan sidottua opetusta verkossa: 5.2., 26.2. ja 18.3.2024 aina klo 9-15 sekä 8.4.2024 klo 12-15

Suoritustapa

Itsenäisesti suoritettava ennakkotehtävä sekä palvelumuotoilun kehittämishaaste sote-alalle (ryhmätyö). Muut tehtävät täsmentyvät myöhemmin.

Opiskelija voi hakea osaamismerkkiä suoritettuaan opintojakson hyväksytysti.

Ilmoittautuminen koulutukseen

Ilmoittautumisaikaa jatkettu 31.12.2023 asti.

Opintojaksolle ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella, joka julkaistaan ilmoittautumisajan alkaessa. Valitse ilmoittautumislomakkeella AMK (Turku AMK, SAMK tai VAMK), johon ilmoittaudut.

Opintojaksolle osallistujalta edellytetään korkeakoulututkintoa tai sitä edeltänyttä aiempaa ns."vanhaa" opistotason tutkintoa (esim. sairaanhoitaja). 

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä erikoistumiskoulutus 30 op

Palvelumuotoilu (5 op) kuuluu Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä (30 op) -erikoistumiskoulutukseen. Mikäli olet kiinnostunut koko kokonaisuuden suorittamisesta, ota yhteyttä  Lapin ammattikorkeakouluun tai Laurea ammattikorkeakouluun , joissa kokonaisuus alkaa tammikuussa 2024.

30 op:n erikoistumiskoulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan digitaalisten palveluiden käyttämis- ja kehittämisosaamista tarvitseville korkeakoulututkinnon suorittaneille ammattilaisille, joita ovat työelämässä olevat sote-alan koulutuksen omaavat ammattilaiset sekä muiden alojen, esim. digitalisaation, muotoilun, IT-alan tai liike-elämän ammattilaiset, jotka työskentelevät sote-alalla. Opiskelijavalinta vaatii korkeakoulututkinnon. Koulutukseen voidaan valita myös aiemman opistotason tutkinnon suorittanut.