Sivu päivitetty 13.2.2020
Rakkaudelllinen katse - voimauttavan valokuvan menetelmä terapeuttisessa työssä

Rakkaudelllinen katse - voimauttavan valokuvan menetelmä terapeuttisessa työssä

Voimauttavan valokuvan tutustumispäivä terapeuttisen työn ammattilaisille! Suomalaisen sote-kentän käytössä kahden vuosikymmenen ajan hioutunut voimauttava valokuva on menetelmä, jonka keskiössä on ihmisen arvokkuuden kokemus, oikeus tulla nähdyksi, ymmärretyksi ja rakastetuksi. Menetelmä perustuu ehdoitta hyväksyvään katseeseen ja kehollisuuteen.

Kenelle

Seminaari on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Ajankohta

Torstai 5.3.2020 klo 9.00-15.30

Sisältö ja toteutus

Seminaarissa tutustaan valokuvan voimauttaviin ulottuvuuksiin ja mahdollisuuksiin terapeuttisessa työskentelyssä. Auttamistyön ammattilaista menetelmä auttaa omaksumaan herkemmät mentalisaatiotaidot ja toimimaan hyviä tunteita sekä asiakkaan arvokkuutta ja autonomiaa synnyttävällä tavalla. Tämä merkitsee syvällistä katsomisen tavan muuttamista, jossa ammattilainen ei enää katso asiakasta arvioivin silmälasein tai pyrkien kehittämään tätä johonkin suuntaan. Ihmistä ei katsota ongelmalähtöisesti, diagnoosin ja hoitosuunniltelman kautta, vaan avarasti ja antaen asiakkaan johtaa yhteistyötä. Teemaa käsitellään voimauttavan valokuvan menetelmän kautta kuvin, tarinoin ja teorioin.  

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tutustu teemaan

Savolainen, Miina 2008. Maailman ihanin tyttö. The loveliest girl in the world. Blink Entertainment.

Savolainen, Miina 2016. Empowering photography: participating in someone else´s world. Teoksessa A. Kopytin & M. Rugh (toim.) ''Green Studio'': nature and the arts in therapy. Nova Science, 179–204.

Savolainen, Miina 2019. Kun silmät syttyvät – vanhus näkyväksi kokonaisena persoonana. Teoksessa J. Kulmala (toim.) Hyvä vanhuus. Menetelmiä aktiivisen arjen tukemiseen. PS-Kustannus, 57–83.

Valokuvan voimaa -tv-sarja, Yle Teema 2014.