Sivu päivitetty 29.6.2017
Toiminnanohjaus ja sen arviointi toimintaterapiassa

Toiminnanohjaus ja sen arviointi toimintaterapiassa

Toiminnanohjaus mahdollistaa toiminnan suunnittelun, aloittamisen ja ylläpitämisen niin, että haluttu tehtävä saadaan suoritetuksi. Toiminnanohjauksen merkitys ja haasteet tulevat esiin erityisesti uusissa, poikkeavissa ja monimutkaisissa tilanteissa esim. aloittamisen vaikeutena, impulsiivisina tekoina ja kyvyttömyytenä joustaa rutiineista. Tutustu koulutuksessa kahteen arviointimenetelmään ja saa uusia tuulia toiminnanohjauksen arviointiin.

Koulutus on tarkoitettu toimintaterapeuteille, jotka työskentelevät neurologisten tai psykiatristen aikuisasiakkaiden kanssa.

Ajankohta: 16.11.2017 klo9.00-16.00.

Sisältö

Koulutuksessa harjoitellaan kahden toiminnanohjauksen arviointimenetelmän käyttöä:

  • Weekly Calendar Planning Activity (WCPA)

WCPA (Toglia 2015) on tarkoituksenmukainen niille henkilöille, jotka ovat itsenäisiä peruspäivittäisissä toiminnoissa ja rutiineissa, mutta joilla saattaa olla vaikeuksia uusissa ja monimutkaisemmissa toiminnoissa.

  • Executive Function Performance Test (EFPT)

EFPT (Baum et.al. 2013) tutkii toiminnanohjausta neljällä tehtävällä, jotka ovat tärkeitä itsestä huolehtimiselle ja itsenäiselle elämälle: yksinkertainen ruuanlaitto, puhelimen käyttö, lääkityksen hoitaminen ja laskujen maksaminen.

Arvioinnin jälkeen pohditaan toiminnanohjausta kehittävien keinojen käyttöä toimintaterapiassa.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.