Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.12.2022
Tutkimushoitaja

Tutkimushoitaja

Koulutus syventää osallistujan erityisosaamista tutkimuksen alueella ja antaa valmiuksia toimia tutkimushoitajan tehtävissä. Koulutuksen avulla osallistuja voi kehittää työyhteisönsä käytänteitä tutkimuksen toteutuksessa.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu tutkimushoitajan tehtävistä kiinnostuneille henkilöille, joilla on soveltuva terveysalan opisto- tai korkeakoulututkinto (esim. sairaanhoitaja, bioanalyytikko, röntgenhoitaja). Se sopii myös täydennyskoulutukseksi työelämässä toimiville tutkimushoitajille ja tutkimusassistenteille.  

Ajankohta

Seuraava toteutus suunnitteilla syksyyn 2023.

Sisältö ja toteutus

I Tutkimuksen etiikka ja lainsäädäntö 4 op

II Tutkimusprosessi 4 op

III Kliininen tutkimus 4 op

  • Kliininen lääketutkimus
  • Muu kliininen tutkimus

IV Tutkimushoitajan työ 3 op

Koulutus on laajuudeltaan 15 opintopistettä ja se toteutetaan verkko-opintoina. Koulutukseen sisältyy mm. eri asiantuntijoiden videoluentoja, haastatteluja, verkkokeskusteluja, ajankohtaiseen kirjallisuuteen perehtymistä ja tehtäviä sekä verkkotentti. Noin 6–8 viikon välein olevat tehtävien palautukset ja verkkokeskustelut rytmittävät koulutuksen etenemistä.

1 opintopiste on noin 27 h opiskelijan työtä.

Koulutukseen osallistuminen edellyttää aktiivista itsenäistä opiskeluotetta sekä perustason ATK-taitoja. Opetuskieli on suomi, mutta osa koulutusmateriaalista on englanniksi.

Teemme yhteistyötä Tutkimushoitajat ry:n kanssa.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tutustu myös aiheeseen liittyvään Turun AMK:n TKI-toimintaan