Sivu päivitetty 17.4.2019
Tutkimushoitaja

Tutkimushoitaja

Koulutus on tarkoitettu tutkimushoitajan tehtävistä kiinnostuneille henkilöille, joilla on soveltuva terveysalan opisto- tai korkeakoulututkinto (esim. sairaanhoitaja, bioanalyytikko, röntgenhoitaja). Se sopii myös täydennyskoulutukseksi työelämässä toimiville tutkimushoitajille ja tutkimusassistenteille.  

Koulutus syventää osallistujan erityisosaamista tutkimuksen alueella, ja antaa valmiuksia toimia tutkimushoitajan tehtävissä. Koulutuksen avulla osallistuja voi kehittää työyhteisönsä käytänteitä tutkimuksen toteutuksessa.

Sisältö ja toteutus

I Tutkimuksen etiikka ja lainsäädäntö 4 op

II Tutkimusprosessi 4 op

III Kliininen tutkimus 4 op

  • Kliininen lääketutkimus
  • Muu kliininen tutkimus

IV Tutkimushoitajan työ 3 op

Koulutus on laajuudeltaan 15 opintopistettä ja se toteutetaan verkko-opintoina. Koulutukseen sisältyy mm. eri asiantuntijoiden videoluentoja, haastatteluja, verkkokeskusteluja, ajankohtaiseen kirjallisuuteen perehtymistä ja tehtäviä sekä verkkotentti. Noin 6-8 viikon välein olevat tehtävien palautukset ja verkkokeskustelut rytmittävät koulutuksen etenemistä. 1 opintopiste on noin 27h opiskelijan työtä.

Koulutukseen osallistuminen edellyttää aktiivista itsenäistä opiskeluotetta sekä perustason ATK-taitoja. Opetuskieli on suomi, mutta osa koulutusmateriaalista on englanniksi.

Teemme yhteistyötä Tutkimushoitajat ry:n kanssa.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.