Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.12.2021

Välineitä luovan työn vuosituhannelle -webinaari

Vuoden loppuun mennessä päättyvässä Luovien alojen osaamiskartoitus-hankkeessa kartoitettiin yli 200:n Turun TE-toimiston ja Turun Seudun Kuntakokeilun piirissä olevien luovien alojen työttömien työnhakijoiden osaamistarpeita. Luovien alojen osaamistarpeita ei ole Varsinais-Suomessa aiemmin kartoitettu. Onkin todettu, että pitkälle erikoistuneita aloja ja koulutuksia täytyy tarkastella niiden omista tarpeista ja lähtökohdista käsin. Tervetuloa kuuntelemaan Välineitä luovan työn vuosituhannelle -seminaariin teemaan liittyviä ajankohtaisia puheenvuoroja sekä hankkeen tuloksia että hankkeessa esiin nousseita havaintoja.

Webinaarin ohjelma

10:00-10:15 Tilaisuuden avaus. Koulutusjohtaja Timo Tanskanen, Turun AMK:n Taideakatemia

10:15-10:45 Elinikäinen oppiminen työelämässä – moninainen osaaminen näkyviin. Johtava asiantuntija Milma Arola, Sitra

10:45-11:15 Case Vincit: Luovan ajattelun potentia modernissa organisaatiossa. Storyteller & Film maker Eero Tiilikainen, Vincit Oy 

11:15-11:30 Luovien alojen palvelut TE-toimistossa ja tulevat reformit. Asiantuntija Lauri Laurila,  Varsinais-Suomen TE-toimisto

11:30-11:50 Kahvitauko

11:50-12:20 Uskotaan unelmiin ja tehdään niitä. Luovan osaamisen potentiaali. Verkostojohtaja Anu-Katriina Perttunen, Creative Finland

12:20-13:00 Luovien alojen osaamiskartoitus. Asiantuntija Arja Tulonen, Turun AMK:n Taideakatemia

13:00-13:05 Tauko

13:05-13:35 Ammatillista itsetutkiskelua ja vertaistukea digitarinoiden kautta. Yliopettaja Pirita Juppi, Turun AMK:n Taideakatemia 

13:35-14:10 Uuden työn luominen työelämän murroksessa. Keynote Speaker, arkkitehti Anni Laurila

14:10-14:15 Loppusanat ja päätös

Tilaisuutta fasilitoi yritysvalmentaja ja esiintyjä Elsa Ervasti.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

 

Tärkeää

Paikkana on Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki osoitteessa Lemminkäisenkatu 12 b, 20520 Turku (https://vierailukeskusjoki.fi/  

"Toivotamme sinut tervetulleeksi Jokeen ja haluamme taata, että käyntisi meillä on täysin turvallinen. Alta löydät tietoja ja ohjeita, jotka suojelevat sinua ja muita tartunnoilta Joessa asioidessasi. Suosittelemme käsidesin käyttöä tai käsien pesua saippualla aina ulkoa sisään tullessa, vessakäynnin jälkeen ja kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut. Käsidesipisteitä löytyy kaikista Joen tiloista ja sisäänkäynneiltä. Suosittelemme käyttämään kasvomaskia aina Joen tiloissa liikuttaessa. Henkilökuntamme käyttää kasvomaskia kaikissa asiakastilanteissa. Pidäthän riittävän turvavälin muihin ihmisiin. Saavuthan paikalle vain terveenä." (Vierailukeskus Joki)

 

Saapumisohjeet

(Vierailukeskus Joki-nettisivuilta)

Saapuminen Vierailukeskus Jokeen on helppoa, sillä alueen liikenneyhteydet ovat erinomaiset. Kupittaan juna-asema sijaitsee parin minuutin kävelymatkan päässä Joesta, ja matka Turun lentokentältä Turun tiedepuistoon kestää alle puoli tuntia. Helsingin moottoritie kulkee vain 400 metrin päässä Joesta.

Autolla
Joen lähistöltä löytyy noin 200 maksullista vieraspysäköintipaikkaa. Lähimpänä Jokea sijaitsevat BioCityn parkkihalli (Joukahaisenkatu 3-5) sekä Tahkonaukion pysäköintialue (Lemminkäisenkatu 9). BioCityn parkkihalli on avoinna arkisin normaalisti klo 5.45–17.00 ja tapahtumien yhteydessä pidempään. Tahkonaukion pysäköintialue on auki ympäri vuorokauden. BioCityn parkkihallista pääsee Jokeen sisäkautta nousemalla hissillä BioCityn 1. kerrokseen. Sisäänkäynti Jokeen sijaitsee BioCityn B-päädyssä. Tahkonaukiolta Joen pääsisäänkäynnin löytää kävelemällä Lemminkäisenkatua Tykistökadun suuntaan.

Bussilla
Lemminkäisenkatua kulkevat linjat 32A, 60 ja 221, joiden Datacity-niminen pysäkki on Vierailukeskus Joen kohdalla. Tykistökadun puolelta kulkevat linjat 32 ja 42, joiden lähin pysäkki on nimeltään Kupittaan asema. Aikataulut sekä lisätietoa pysäkeistä ja reiteistä löytyy Turun seudun joukkoliikenne Fölin nettisivuilta.

Taksilla
Taksilla Jokeen pääsee, kun pyytää kuljettajaa ajamaan Vierailukeskus Jokeen tai osoitteeseen Lemminkäisenkatu 12b. Taksin voi tilata numerosta 02 10041. Lähtiessä Joen aulapalveluita voi pyytää tilaamaan taksin.

Junalla
Helsingistä saapuvat junat pysähtyvät Kupittaan asemalla, josta on pari minuutin kävelymatka Jokeen. Turun päärautatieasemalta kaupungin keskustasta Jokeen on reilun kolmen kilometrin matka. Busseilla 32 ja 42 pääsee päärautatieasemalta ilman vaihtoa Turun tiedepuistoon.

Lisätietoja Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki, https://vierailukeskusjoki.fi/ 

 

 

 

Yhteistyökumppanit

Luovien alojen osaamiskartoitushanke on toteutettu yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen TAIKE, Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY), Varsinais-Suomen TE-toimiston sekä Turun seudun kuntakokeilun kanssa. Hankkeen rahoittajana on toiminut Opetus- ja kulttuuriministeriö.