Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.1.2020
Kansainvälinen ystävätoiminta

Kansainvälinen ystävätoiminta

Turkulaisissa korkeakouluissa opiskelee ja työskentelee yhteensä yli 3 500 ulkomaalaista opiskelijaa, opettajaa ja tutkijaa. Korkeakoulumaailma käy heille tutuksi, mutta kontaktit muihin suomalaisiin ja suomalaiseen kulttuuriin voivat jäädä vähäisiksi. Kansainvälisen ystävätoiminnan kautta ulkomaiset ystävät pääsevät tutustumaan myös tavalliseen suomalaiseen arkeen. Samalla paikallisille ystäville tarjoutuu mahdollisuus tutustua itsekin uuteen kulttuuriin ja kansainvälistyä lähtemättä kotikaupungistaan.

Kansainvälinen ystävätoiminta käynnistyy aina lukukauden alussa järjestettävällä yhteisellä tapaamisella. Tämän jälkeen paikallinen ystävä/ystäväperhe ja ulkomainen ystävä voivat sopia tapaamisista omien aikataulujensa mukaan. Erityistä ohjelmaa ei tarvitse järjestää, vaan vieraan voi ottaa mukaan esimerkiksi mökkireissulle, retkeilemään, saunomaan tai vaikkapa kokkaamaan suomalaista ruokaa. Usein juuri tällaiset suomalaiselle arkipäiväiset asiat ovat ulkomaiselle ystävälle niitä kaikkein mieleenpainuvimpia kokemuksia.

Ohjelmaan osallistuu sekä vaihto-opiskelijoita*, tutkinto-opiskelijoita** että ulkomaisia opettajia ja tutkijoita eri puolilta maailmaa.

Miksi osallistua kansainväliseen ystävätoimintaan? Katso video 

Yleistä toiminnasta, katso video 

Kuka voi toimia kansainvälisenä ystävänä?

Ystävä voi olla Turussa tai sen ympäristössä asuva perhe tai henkilö. Osallistua voi myös ystävän tai vaikka työporukan kanssa.
Pääsyvaatimuksena on vain avoin suhtautuminen vieraisiin kulttuureihin sekä peruskielitaito. Ystävän tulisi olla asunut Suomessa vähintään vuoden ennen toimintaan osallistumista.

Toimintaan tulee sitoutua yhden lukukauden ajaksi.Tapaamisista mahdollisesti aiheutuvista kuluista vastaa kumpikin osapuoli itse. Ohjelma ei sisällä majoitusta tai osallistumista muihin käytännön järjestelyihin.

Kansainvälisen ystävätoiminnan säännöt (pdf).

Miten pääsen mukaan?


Haku kevätkaudelle 2020 on auki, tästä pääset ilmoittautumislomakkeeseen . Ilmoittautumisaikaa on 23.1.2020 asti. 

Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

 

 


*Vaihto-opiskelijat Vaihto-opiskelijat opiskelevat Turun korkeakouluissa kansainvälisten opiskelijavaihto-ohjelmien puitteissa. Useimmat vaihto-opiskelijat ovat Suomessa syys- ja/tai kevätlukukauden (3-12kk).
**Tutkinto-opiskelijat Kansainväliset perustutkinto-opiskelijat suorittavat Turussa alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa ja ovat Suomessa yleensä 2-5 vuotta.