Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.10.2020
Käytettävyystestaus ja heuristinen analyysi

Käytettävyystestaus ja heuristinen analyysi

TheFIRMA  on Turun ammattikorkeakoulussa toimiva ICT-projektitoimisto, joka tarjoaa IT-alan palveluja yrityksille ja muille organisaatioille. Palveluihin kuuluvat mm. verkkosivustojen ja applikaatioiden suunnittelu ja toteutus, vaatimusmäärittelyt, käyttäjätestaukset, koulutukset ja graafinen suunnittelu. Palvelut räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan.

Testauspalveluitamme:

Testaukset

Tarjoamme ohjelmistokehitykseen liittyvää testausta. Palveluihimme kuuluvat käytettävyystestaus ja heuristinen arviointi. Testauksen palvelut ovat hyödynnettävissä niin theFIRMAn kehittämissä projekteissa kuin ulkopuolisten tahojen kehittämissä projekteissa. 

Käytettävyystestaus

Käytettävyystestaus-palvelussamme suunnitellaan asiakaskohtaisesti testaus, johon osallistuvat tuotteen tai palvelun loppukäyttäjät. Tyypillisiä testausprojekteja ovat muun muassa uuden verkkosivuston, verkkokaupan tai sovelluksen käytettävyystestaukset. Testattavia kohteita voivat olla esimerkiksi käyttöliittymän intuitiivisuus ja helppokäyttöisyys sekä käytetty termistö.  

Heuristinen arviointi

Heuristisessa arvioinnissa käytettävyyttä arvioidaan ilman käyttäjää. Projekteissa 2-5 hengen tiimi käy palvelun läpi ja arvioi käytettävyyttä esimerkiksi Nielsenin heuristiikkoihin verraten. Tiimin jäsenten raportit koostetaan yhteen ja tiimi jaottelee huomiot vakavuusluokkiin sekä työstää kehitysehdotukset käytettävyyshaasteiden korjaamiseksi. 

Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä!

thefirma@edu.turkuamk.fi  
+358 44 9072 080