Sivu päivitetty 22.3.2019
Opiskelija kantaa kirjapinoa Turun AMK:n kirjastossa

Tervetuloa Turun AMK:n kirjastoon

Turun ammattikorkeakoulun kirjastosta löydät tietoa opiskeluun, opetukseen, tutkimukseen ja ammatilliseen kehittymiseen.

Kirjastokortin ja lainaoikeuden saavat maksutta kaikki tiedontarvitsijat. 

Laina-ajat

Kirjat ja opinnäytetyöt 28 vrk
E-opinnäytetyöt luettavissa vapaasti Theseuksessa
Kurssikirjat ja lehdet 14 vrk
Videot, DVD:t ja äänitteet opetuskäyttö / 14 vrk
Nuotit 28 vrk
Lehtien uusimmat numerot ja
käsikirjastoaineisto
yö- ja viikonloppulaina -
kysy lisää kirjastosta

Kampuskirjastojen lainattavat kokoelmat painottuvat kampuksella opiskeltavien alojen aineistoihin.

Lainattavan aineiston lisäksi kirjaston kokoelmiin kuuluu verkon kautta käytössä olevia e-kirjoja, e-lehtiä ja tietokantoja. Lue lisää tiedonhausta .

Tarvitsetko aineistoa toisesta Turun AMK:n kirjastoyksiköstä? 

Välitämme kirjastoyksiköiden välillä aineistoja tietyin rajoituksin: käsikirjastoaineistoja ei lähetetä. Tee varaus Turun AMK:n Finnassa. Saat ilmoituksen, kun teos on saapunut valitsemaasi kirjastoon. 

Uusinnat

Näytä lisää

Voit uusia lainasi Turun AMK:n Finnassa 99 kertaa, ellei lainoihin ole varauksia. Kirjaudu sisään Finnaan kirjastokorttisi numerolla ja PIN-tunnuksella tai Turun AMK:n käyttäjätunnuksella. Lue lisää kirjautumisesta Finnaan.

Saat sähköpostitse ennakkoilmoituksen lähestyvästä eräpäivästä, jos olet ilmoittanut kirjastolle sähköpostiosoitteesi.

Palautukset

Näytä lisää

Voit palauttaa lainasi mihin tahansa Turun ammattikorkeakoulun kampuskirjastoon. Kirjastoissa on palautusautomaatti Linnankadun kampuskirjastoa lukuun ottamatta. Palautukseen ei tarvita kirjastokorttia. Laina-aika päättyy eräpäivänä kirjaston aukioloajan päättyessä. Jos kirjasto on suljettu, voit palauttaa lainasi palautuslaatikoihin kampuskirjastojen ulkopuolella. Palautuslaatikkoon jätetyt lainat palautetaan kirjaston avautuessa seuraavan kerran. Huomioi, että palautuslaatikot ovat käytettävissä vain arkisin kampusten aukioloaikojen mukaisesti. Kampusten ovet ovat lukittuina viikonloppuisin, arkipyhinä ja vaihtelevasti opiskelijoiden loma-aikoina.

Myöhässä palautetuista lainoista peritään myöhästymismaksu. Myöhästymismaksut on maksettava, vaikka lähestyvästä eräpäivästä muistuttava ennakkoilmoitus tai myöhässä olevista lainoista lähetettävä muistutus eivät olisikaan saapuneet perille. 

Myöhässä olevista palauttamattomista lainoista lähetetään neljä muistutusta. Jos olet ilmoittanut kirjastoon sähköpostiosoitteesi, kaikki ilmoitukset lähetetään sähköpostitse. Neljännen muistutuksen jälkeen palauttamattomasta tai uusimatta jätetystä aineistosta lähetetään lasku.

Varaukset

Näytä lisää

Voit tehdä varauksia aineistoon Turun AMK:n Finnassa tai ottamalla yhteyttä kirjastoon. Varaus on voimassa korkeintaan puoli vuotta. 

Kirjaudu sisään Finnaan kirjastokorttisi numerolla ja PIN-tunnuksella tai Turun AMK:n käyttäjätunnuksella. Lue lisää kirjautumisesta ja varauksen tekemisestä Finnassa.

Kun teos on lainattavissa, saat ilmoituksen sähköpostitse tai kirjeitse. Teos on noudettavissa viiden arkipäivän ajan. 

Kirjastokortti

Näytä lisää

Kirjastokortin ja lainaoikeuden saavat maksutta kaikki tiedontarvitsijat. Täytä kirjastokorttihakemus verkossa tai kirjastokäynnin yhteydessä ja todista henkilöllisyytesi, kun haet korttia. Uusien opiskelijoiden ei tarvitse täyttää kirjastokorttihakemusta, jos he hakevat kirjastokortin ensimmäisen opiskeluvuotensa kuluessa. Kirjastokortin voi hakea kampuskirjastoista palveluaikoina. Salon kampuksella kortin voi noutaa myös AMK:n infosta, jos tästä ilmoittaa kirjastokorttihakemuksessa.

Asiakkaan tiedot tallennetaan kirjaston asiakasrekisteriin, josta on tehty tietosuojailmoitus (pdf).

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja kortin saatuasi olet vastuussa sillä lainatusta aineistosta ja sitoudut noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä kirjastoon pikaisesti.

Lainauskorttina voi käyttää myös muiden tieteellisten kirjastojen kirjastokorttia.
 
Jos olet liittänyt kirjastokorttisi Finnan tiliin, voit käyttää mobiilikorttia älypuhelimella tai tabletilla. Mobiilikortti on toistaiseksi käytössä vain Lemminkäisenkadun ja Salon kampuskirjastoissa. Kirjaudu ensin sisään Turun AMK:n Finnaan, klikkaa ihmishahmokuvaketta ja valitse Kirjastokortit. Sieltä löytyy kirjastokorttisi viivakoodi, jota voi näyttää lainausautomaatin lukijalle.
 
Ilmoita muuttuneet yhteystietosi kirjastoon. Muistathan ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi muutoksesta, jotta kirjaston varauksiin ja lainoihin liittyvät ilmoitukset tavoittavat sinut. Jos käytät Turun ammattikorkeakoulun kirjastokorttia jossain Turun muista tieteellisistä kirjastoista, ilmoita yhteystietojen muutoksesta myös kyseiseen kirjastoon.
 
Kirjasto on avoin kaikille, joten voit jatkaa kirjaston käyttöä opintojesi tai työsuhteesi päätyttyä.

Lainat muista kirjastoista

Näytä lisää

Aineistoa, jota ei löydy Turun AMK:n kirjastosta, voidaan tilata lainaksi muualta. Kirjasto tekee puolestasi tilauksen toiselle kirjastolle, joka määrää laina-ajan ja muut lainan käyttöehdot.

Aineiston tilauspyynnön voit tehdä sähköisellä lomakkeella tai kirjastokäynnin yhteydessä. Kaukopalvelu eli aineiston tilaus toisesta kirjastosta on maksullista.

Tee aineistotilaus

Kaukopalvelu kirjastoille

Näytä lisää

Kaukolainaamme Turun AMK:n Finnasta löytyvää materiaalia lukuun ottamatta AV-aineistoa, orkesterimateriaalia, käsikirjastoaineistoa ja kurssikirjoja. Kirjastoon hankituista elektronisista kokotekstiaineistoista toimitetaan paperijäljenteitä, jos käyttösopimus sen sallii.

Kaukopalvelu on maksullista.

Tee kaukopalvelutilaus

Kaukopalvelun yhteystiedot

kaukopalvelu ( at ) turkuamk.fi
puh. (02) 263 35390