Sivu päivitetty 21.4.2015
Opiskelija kantaa kirjapinoa Turun AMK:n kirjastossa

Tervetuloa Turun AMK:n kirjastoon

Turun ammattikorkeakoulun kirjastosta löydät tietoa opiskeluun, opetukseen, tutkimukseen ja ammatilliseen kehittymiseen.

Kirjastokortin ja lainaoikeuden saavat maksutta kaikki tiedontarvitsijat. 

Laina-ajat

Kirjat ja opinnäytetyöt 28 vrk
E-opinnäytetyöt luettavissa vapaasti Theseuksessa
Kurssikirjat ja lehdet 14 vrk
Videot, DVD:t ja äänitteet opetuskäyttö / 14 vrk
Nuotit 56 vrk
Lehtien uusimmat numerot ja
käsikirjastoaineisto
yö- ja viikonloppulaina

Lainattavan aineiston lisäksi kirjaston kokoelmiin kuuluu e-kirjoja, e-lehtiä ja tietokantoja. Lue lisää tiedonhausta .

Tarvitsetko aineistoa toisesta Turun AMK:n kirjastoyksiköstä? 

Välitämme kirjastoyksiköiden välillä aineistoja tietyin rajoituksin. Käy kirjastossa tai ota yhteyttä sähköisesti - teemme tilauksen puolestasi. 

Uusinnat

Näytä lisää

Voit uusia lainasi Aura-kokoelmatietokannassa 20 kertaa kirjastokortin numerolla ja PIN-tunnuksella, ellei lainoihin ole varauksia.

Saat sähköpostitse ennakkoilmoituksen lähestyvästä eräpäivästä, jos olet ilmoittanut kirjastolle sähköpostiosoitteesi.

Palautukset

Näytä lisää

Voit palauttaa lainasi mihin tahansa Turun ammattikorkeakoulun kirjastoyksikköön. Jos kirjasto on suljettu, voit palauttaa lainasi palautuslaatikoihin kirjastoyksiköiden ulkopuolella. Myöhästyneistä lainoista peritään myöhästymismaksu.

Myöhässä olevista palauttamattomista lainoista lähetetään neljä muistutusta. Jos olet ilmoittanut kirjastoon sähköpostiosoitteesi, kaikki ilmoitukset lähetetään sähköpostitse. Neljännen muistutuksen jälkeen palauttamattomasta tai uusimatta jätetystä aineistosta lähetetään lasku.

Varaukset

Näytä lisää

Voit tehdä varauksen lainassa olevaan teokseen Aura-kokoelmatietokannassa kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Kun teos on lainattavissa, saat ilmoituksen sähköpostitse tai kirjeitse. Teos on noudettavissa viiden arkipäivän ajan. 

Kirjastokortti

Näytä lisää

Kirjastokortin ja lainaoikeuden saavat maksutta kaikki tiedontarvitsijat. Täytä kirjastokorttihakemus verkossa tai kirjastokäynnin yhteydessä ja todista henkilöllisyytesi, kun haet korttia. 

Asiakkaan tiedot tallennetaan kirjaston asiakasrekisteriin, josta on tehty rekisteriseloste (pdf).

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja kortin saatuasi olet vastuussa sillä lainatusta aineistosta ja sitoudut noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä kirjastoon pikaisesti.

Lainauskorttina voi käyttää myös muiden turkulaisten tieteellisten kirjastojen kirjastokorttia tai Turun AMK:n opiskelijakunnan myöntämiä SAMOK-opiskelijakortteja.

Ilmoita muuttuneet yhteystietosi kirjastoon. Jos käytät Turun ammattikorkeakoulun kirjastokorttia jossain Turun muista tieteellisistä kirjastoista, ilmoita yhteystietojen muutoksesta myös kyseiseen kirjastoon.

Lainat muista kirjastoista

Näytä lisää

Aineistoa, jota ei löydy Turun AMK:n kirjastosta, voidaan tilata lainaksi muualta. Kirjasto tekee puolestasi tilauksen toiselle kirjastolle, joka määrää laina-ajan ja muut lainan käyttöehdot.

Aineiston tilauspyynnön voit tehdä sähköisellä lomakkeella tai kirjastokäynnin yhteydessä. Kaukopalvelu eli aineiston tilaus toisesta kirjastosta on maksullista.

Tee aineistotilaus

Kaukopalvelu kirjastoille

Näytä lisää

Kaukolainaamme Aurasta löytyvää materiaalia lukuun ottamatta AV-aineistoa, orkesterimateriaalia, käsikirjastoaineistoa ja kurssikirjoja. Kirjastoon hankituista elektronisista kokotekstiaineistoista toimitetaan paperijäljenteitä, jos käyttösopimus sen sallii.

Kaukopalvelu on maksullista.

Tee kaukopalvelutilaus

Kaukopalvelun yhteystiedot

kaukopalvelu ( at ) turkuamk.fi
puh. (02) 263 35478
fax (02) 263 35480