Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.6.2023
sairaalamuusikko_keskososastolla.png

Sairaala- ja hoivamuusikon osaajakoulutus musiikin ammattilaisille 30 op

Sairaala- ja hoivamuusikon osaajakoulutuksessa laajennat omaa ammatillista osaamistasi, saat musiikillisia työkaluja erilaisissa hoito- ja hoivayhteisöissä toimimiseen, sekä perehdyt musiikin laaja-alaisiin merkityksiin. Käytännönläheiseen koulutukseen kuuluu työskentelyä sairaala- ja hoivaympäristöissä sekä muun muassa verkossa toteutettavat kulttuurihyvinvoinnin opinnot.

"Miten musiikki muuttuu sairaalaympäristössä – vai muuttuuko se?"

Lue Uli Kontu-Korhosen blogikirjoitus sairaala- ja hoivamuusikon työstä: Miksi ja miten soitan?
Julkaistu 13.3.2020. Suomen Sinfoniaorkesterit ry.

Osaajakoulutus tarjoaa mahdollisuuden juurruttaa merkityksellinen lisäpolku muusikon ammattilaisuuteen. Sairaala- ja hoivamuusikon työtä voi halutessaan toteuttaa esimerkiksi yhdessä työparinsa kanssa.

Koulutukseen haetaan erityisesti orkesterimuusikoita. Myös muut musiikin ammattilaiset, esimerkiksi musiikkipedagogit, kanttorit, kansanmuusikot tai esiintyvät taiteilijat, voivat hakeutua koulutukseen. 

Aiemmista koulutuksista sanottua:

  • Koulutus oli rohkaiseva, kannustava ja positiivinen kokemus.
  • Sain rohkeutta lähestyä ihmisiä. 
  • Vapauttava kokemus, joka auttoi oman luovuuden pidäkkeistä irtipäästämisessä.
  • Musiikkituokio on lahja potilaille, mutta itse saa suuremman lahjan takaisin.
  • Sairaalamuusikon vierailu on terapeuttinen kokemus niin potilaille kuin hoitajallekin. (Hoitajan palaute yhteistyöstä.)

 

Opintojen sisältö ja toteutus

Syksyllä 2023 toteutetaan koulutuksen lähipäivät Turun AMK:n Taideakatemiassa neljänä eri viikonloppuna (2 x pe ilta ja la päivä, 2 x la päivä). Lähipäivinä harjoitellaan sairaala- ja hoivamuusikon työskentelytapoja, vuorovaikutteista improvisaatiota sekä vieraillaan sairaalan eri osastoilla.

Keväällä 2024 toteutuu opiskelijan periodeittain toteutettu työskentely sairaala- ja/tai hoivayhteisöissä. Kukin koulutettava järjestää ja aikatauluttaa eri yhteisöissä toteutetut työskentelyperiodinsa itse omalle paikkakunnalleen. Työskentelyyn liittyy oppimistehtävä. Sairaala- ja hoivamuusikon työperiodien toteutuksiin on mahdollista saada sisällöllistä ohjausta säännöllisesti toteuttavissa etätapaamisissa.

Maaliskuun lopussa pidetään koulutuksen loppureflektiot ja päätösseminaari Turussa.

Lähi- ja etäopetuksien aikataulu: 

Syksy 2023

Pe 18.8. klo 16-19, lähiopetus, Turku

La 19.8. klo 10-16, lähiopetus, Turku

La 16.9. klo 11-17, lähiopetus, Turku

Pe 27.10. klo 16-19, lähiopetus, Turku

La 28.10. klo 10-16, lähiopetus, Turku

La 25.11. klo 11-17, lähiopetus, Turku

La 16.12. etätapaaminen, Zoom klo 10-13

Kevät 2024

La 20.1. etätapaaminen, Zoom klo 10-13

La 24.2. etätapaaminen, Zoom klo 10-13

La 23.3. klo 10-16, loppureflektiot ja koulutuksen päätösseminaari Turussa

Pienet muutokset mahdollisia. 

 

Laajuus ja kesto: 30 op | n. 7-8 kk (15.8.2023 - 31.3.2024)

Alkamisajankohta: 15.8.2023 (alustava, aikataulu tarkentuu lähempänä koulutusta)

Hinta: 360 € 

Osaajakoulutukset ovat osa avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjontaa. Tutustu tarkemmin avoimen AMK:n opiskelijan etuuksiin, maksuihin ja ehtoihin.  

 

Sivun yläosan kuva: Uli Kontu-Korhonen. Tapiola Sinfoniettan muusikot Leena Ihamuotila ja Panu Pärssinen vastasyntyneiden osastolla.

Miten haen?

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät lisätietoa koulutuksen sisällöstä, hakuohjeet ja valintaperusteet.

Hakuaika: 8. - 19.5.2023. Haku päättyy klo 15.00.

Linkki opinto-oppaaseen aukeaa myöhemmin.

Mikä osaajakoulutus?

Avoimen ammattikorkeakoulun osaajakoulutukset ovat erityisesti työikäisten jatkuvan oppimisen tarpeisiin suunnattuja koulutuksia, joissa voit hankkia uutta osaamista, syventää tai laajentaa asiantuntijuutta ilman kokonaisen tutkinnon suorittamista. Myöhemmin opintoja voi hyödyntää osana ammattikorkeakoulututkintoa.  

Osaajakoulutuksien opintojaksot ovat Turun ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien mukaista opetusta ja laajuus on 30 opintopistettä. Opiskelija saa opinnoista opintosuoritusotteen suoritetuista opinnoista sekä todistuksen eli osaajakoulutusdiplomin suorittaessaan koko laajuuden.