Sivu päivitetty
Tähtitorninmäki

Artikkelit

10.8.2017 | Koulutukset ja palvelut

Leanillä laatua

Paljon esillä ollut Lean tähtää asiakasarvon tuottamiseen laadukkailla prosesseilla. Syksyllä alkava "Laatu ratkaisee – liiketoiminnan kehittäjän työkalupakki” -koulutus antaa työkaluja laadun kehittämiseen yrityksissä ja organisaatioissa.
9.8.2017 | Haastattelut

Haluan mahdollistaa asioita

Työnkuva on laaja, mutta työ on todella innostavaa, sanoo Turun AMK:n uusi tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan palvelupäällikkö Johanna Krappe, 37.
21.7.2017 | Koulutukset ja palvelut

Legorobotit juoksivat kilpaa ICT:llä

Turun ammattikorkeakoulussa järjestettiin 14.7. ja 18.7. legotyöpajat kahdelle kiinalaiselle koululaisryhmälle. Työpajojen tarkoituksena oli tutustuttaa oppilaita legorobottien rakentamiseen ja niiden ohjelmointiin.
10.7.2017 | Opiskelijaelämää

Taidetta ja sähköä Ruisrockissa

Turun AMK on tehnyt useita vuosia yhteistyötä Ruisrock-festivaalin kanssa, ja vuosittain opiskelijamme ja alumnimme ovat mukana tuottamassa ohjelmaa festareille. Tänä vuonna Ruisrockissa havainnoillistettiin sähköntuotantoa #Ruissifillarilla. Lisäksi opiskelijamme ja alumnimme olivat mukana tuottamassa festivaalin taideohjelmaa.
22.6.2017 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Tehokkaammat 5G-verkot tuoreen tohtorin haasteena

Kiinnostus kulttuureihin ja kieliin voi viedä vaikkapa tekniikan tohtoriksi tutkimaan kenttämittausmenetelmiä radiotaajuuskäytön mallintamiseen ja häiriösuojausmittauksiin. Niin kävi Juha Kalliovaaralle. Tuore tohtori on mukana Turun AMK:n tutkimusryhmässä, joka lupaa tulevaisuudessa käyttäjäystävällisempiä ja tehokkaampia 5G-verkkoja.
8.6.2017 | Tapahtumat

100 omenapuuta keräsi maahanmuuttajanuoret Kupittaalle

Maahanmuuttajanuoria osallistavan 100 omenapuuta -hankeeen päätapahtuma Kupittaalla sai kiitosta: "olemme kuulleet suoraa palautetta näiltä nuorilta, että tämä on juuri sitä oikeaa toimintaa, mitä he ovat kaivanneet". Turun AMK:n koordinoima hanke kokosi Kupittaalle satoja nuoria.
7.6.2017 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Turun AMK mukana kehittämässä maahanmuuttajien valmentavaa koulutusta valtakunnallisesti

Korkeakouluopintoihin valmentavassa koulutuksessa tavoitteena on lisätä maahanmuuttajien ammatillista kielitaitoa, muuta ammatillista osaamista sekä opiskelu- ja työelämätaitoja niin, että opiskelija voisi valmentavan koulutuksen jälkeen hakeutua korkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi tai pätevöittämään aikaisemman korkeakoulututkintonsa.
7.6.2017 | Tapahtumat

Dokumenttiteatteri antaa äänen maahanmuuttajanuorille

Millaisia teatteriesityksiä syntyy, kun aiheet ammennetaan maahanmuuttajanuoria puhuttelevista teemoista? 100 omenapuuta – moninuorinen Suomi -hankkeeseen kuuluva dokumenttiteatteri rakennettiin maahanmuuttajanuorten haastatteluiden pohjalta.
6.6.2017 | Koulutukset ja palvelut

Loppu hammasten kiristykselle

Tiesitkö että purentalihaksetkin kaipaavat rentoutusta? Turun ammattikorkeakoulussa suuhygienistin opintoihin kuuluu Purentafysiologinen hoito -opintojakson osana purentalihasten manuaalista käsittelyä ja rentoutusosaamista. Purentalihasten käsittelyä on mahdollista opiskella myös erillisenä täydennyskoulutuksena.
1.6.2017 | Opiskelijaelämää

10 vuotta YAMK-koulutusta liiketaloudessa

Turun ammattikorkeakoulussa juhlittiin liiketalouden ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon 10-vuotismerkkipäivää. Juhlaan oli kutsuttu tradenomi YAMK-tutkinnon suorittaneita alan ammattilaisia ja muita sidosryhmiä. Juhlassa puhui muun muassa Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.