Sivu päivitetty
Tähtitorninmäki

Artikkelit

22.6.2017 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Tehokkaammat 5G-verkot tuoreen tohtorin haasteena

Kiinnostus kulttuureihin ja kieliin voi viedä vaikkapa tekniikan tohtoriksi tutkimaan kenttämittausmenetelmiä radiotaajuuskäytön mallintamiseen ja häiriösuojausmittauksiin. Niin kävi Juha Kalliovaaralle. Tuore tohtori on mukana Turun AMK:n tutkimusryhmässä, joka lupaa tulevaisuudessa käyttäjäystävällisempiä ja tehokkaampia 5G-verkkoja.
8.6.2017 | Tapahtumat

100 omenapuuta keräsi maahanmuuttajanuoret Kupittaalle

Maahanmuuttajanuoria osallistavan 100 omenapuuta -hankeeen päätapahtuma Kupittaalla sai kiitosta: "olemme kuulleet suoraa palautetta näiltä nuorilta, että tämä on juuri sitä oikeaa toimintaa, mitä he ovat kaivanneet". Turun AMK:n koordinoima hanke kokosi Kupittaalle satoja nuoria.
7.6.2017 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Turun AMK mukana kehittämässä maahanmuuttajien valmentavaa koulutusta valtakunnallisesti

Korkeakouluopintoihin valmentavassa koulutuksessa tavoitteena on lisätä maahanmuuttajien ammatillista kielitaitoa, muuta ammatillista osaamista sekä opiskelu- ja työelämätaitoja niin, että opiskelija voisi valmentavan koulutuksen jälkeen hakeutua korkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi tai pätevöittämään aikaisemman korkeakoulututkintonsa.
7.6.2017 | Tapahtumat

Dokumenttiteatteri antaa äänen maahanmuuttajanuorille

Millaisia teatteriesityksiä syntyy, kun aiheet ammennetaan maahanmuuttajanuoria puhuttelevista teemoista? 100 omenapuuta – moninuorinen Suomi -hankkeeseen kuuluva dokumenttiteatteri rakennettiin maahanmuuttajanuorten haastatteluiden pohjalta.
6.6.2017 | Koulutukset ja palvelut

Loppu hammasten kiristykselle

Tiesitkö että purentalihaksetkin kaipaavat rentoutusta? Turun ammattikorkeakoulussa suuhygienistin opintoihin kuuluu Purentafysiologinen hoito -opintojakson osana purentalihasten manuaalista käsittelyä ja rentoutusosaamista. Purentalihasten käsittelyä on mahdollista opiskella myös erillisenä täydennyskoulutuksena.
1.6.2017 | Opiskelijaelämää

10 vuotta YAMK-koulutusta liiketaloudessa

Turun ammattikorkeakoulussa juhlittiin liiketalouden ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon 10-vuotismerkkipäivää. Juhlaan oli kutsuttu tradenomi YAMK-tutkinnon suorittaneita alan ammattilaisia ja muita sidosryhmiä. Juhlassa puhui muun muassa Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.
1.6.2017 | Tapahtumat

Kaikki osapuolet hyötyvät sosiaalialan projekteissa

Sosiaalialan projektimessuilla esiteltiin 31. toukokuuta 2017 sosionomi-opiskelijoiden työelämän toimijoiden kanssa yhteistyössä toteutettuja ja käynnissä olevia projekteja. Messupisteillä ICT-Cityssä oli näytillä 17 projektia, ja auditoriossa työelämän edustajat kertoivat yhteistyöstään opiskelijoiden kanssa.
1.6.2017 | Tapahtumat

Projektit hyötyvät ketterien menetelmien käytöstä

Ketterät menetelmät (mm. SCRUM, SAFe, Agile) ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan projektityössä. Mutta mitä hyötyä niiden avulla voidaan oikeasti saada projekteissa?
30.5.2017 | Haastattelut

Teatterin keinoin Suomi tutuksi maahanmuuttajanuorille

Turun Lyseon, Puropellon ja Vasaramäen koulujen valmo-luokille järjestettiin taideakatemialaisten toimesta työpajoja, joissa perehdytettiin maahanmuuttajia Suomen erikoisuuksiin. Työpajat olivat osa Turun ammattikorkeakoulun koordinoimaa 100 Omenapuuta – moninuorinen Suomi -hanketta.
22.5.2017 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Lämpö talteen energiapaaluilla

Energiaa pitää tuottaa kestävästi ja tehokkaasti. Ilmastonmuutosta hillitsevän uusiutuvan energian käyttöönotossa on keskeistä energian varastointi. Eri lähteistä peräisin olevan lämpöenergian varastointia maaperään tutkitaan Turun AMK:n koordinoimassa LÄMPÖÄ - hankkeessa.