Sivu päivitetty
Tähtitorninmäki

Artikkelit

18.10.2017 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Kehittäminen on tiedon viemistä toimintaan

Kehittäminen on paljon käytetty, lähes inflaationkin kärsinyt päivän sana erilaisissa organisaatioissa. Mitä kehittämisellä oikeastaan tarkoitetaan ja millainen on onnistunut kehittämisprojekti? Turun ammattikorkeakoulun uusi oppikirja auttaa viemään kehitysideat käytäntöön.
13.10.2017 | Haastattelut

”Olen pitkästä aikaa sellaisessa paikassa, jossa voi olla omanlaisensa”

Opiskelupaikka Taideakatemiassa oli turkulaiselle Jenni Laaksoselle suuri unelma. Kolmannen hakukerran jälkeen unelma toteutui tänä syksynä, kun hän pääsi Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian kuvataiteen linjalle opiskelemaan valokuvausta. Seuraavan unelmansa hän uskoo löytyvän kuvataiteen opintojen parista.
10.10.2017 | Koulutukset ja palvelut

Sepänkadun kampuksella vesiväylänsuunnittelukoulutusta

Kolmisenkymmentä eri organisaatioiden edustajaa päivitti kahden päivän ajan tietojaan väyläsuunnittelusta. Koulutuksessa käytiin läpi vesiväylien suunnitteluohjeistuksia ja tietomallinnusta vesiväylillä. Koulutus järjestettiin yhteistyössä Liikenneviraston kanssa.
9.10.2017 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Yritysten ja urheiluorganisaatioiden yhteistyössä on hyödyntämättömiä mahdollisuuksia

Nykyään yhä useammat yritykset haluavat tuoda esiin liiketoimintansa yhteiskunnallisia ulottuvuuksia. Lisäarvoa pyritään rakentamaan yhteisöllisyyttä kasvattamalla. Urheiluseurat voisivat olla yrityksille hyviä kumppaneita, sillä ne tarjoavat harrastusmahdollisuuksia ja vahvistavat samalla paikallisyhteisöjen yhteenkuuluvuuden tunnetta.
6.10.2017 | Koulutukset ja palvelut

Etäjohtaminen puhutti teematilaisuudessamme

Etätyö yleistyy jatkuvasti. Yhä harvempi tiimi istuu enää samassa työtilassa tai edes yhteisessä konttorissa. Osa porukasta tekee töitä eri kaupungeissa tai eri maissa ja kollegat tapaavat kasvokkain vain satunnaisesti. Lisääntyvä etätyö, hajautetut tiimit ja joustavat työmuodot haastavat esimiesten lisäksi myös työntekijät.
5.10.2017 | Tapahtumat

Terveyskampus-seminaareissa pureuduttiin sote-uudistukseen monelta kantilta

Miten yhteistyö eri toimijoiden välillä vie Turun alueen askeleen lähemmäksi sote-uudistusta? Kysymykseen etsittiin vastauksia, kun Terveyskampus Turku yhdessä Turun AMK:n ylempien tutkinto-opiskelijoiden kanssa järjesti 2.–3.10.2017 Terveyskampus-projektit ja Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteen uudistus -seminaarit ICT-Cityssä.
4.10.2017 | Digitalisaatio

Turun AMK:n tiimi voittoon Turku Future Hackathonissa

SparkUpissa Kupittaalla järjestetty Turku Future Hackathon keräsi 16 tiimiä kehittämään uusia innovaatioita Turun kampus- ja tiedepuistoalueelle. Tiukan kisan voiton ja 8000 euron pääpalkinnon jakoivat lopulta Go Questing ja TwinCities -kilpailutyöt. Go Questing –ryhmän edustajat opiskelevat Turun AMK:ssa tieto- ja viestintätekniikkaa.
4.10.2017 | Haastattelut

AMK:n radiostudiosta kasvaa menestyksekkäitä radiopersoonia

Media-alan alumni Elina Kottonen on tehnyt kunnioitettavaa uraa radion sekä television parissa. Lisäksi journalismin opiskelijamme Teemu Seppänen kertoo, miten päätyi Radio Novalle ”Tuottaja-Teemuksi”.
4.10.2017 | Kiertotalous

Turun AMK ensimmäisenä suomalaisena mukaan kiertotalousverkosto Ellen MacArthur Foundationiin

Turun AMK on valittu mukaan maailmanlaajuisen, johtavan kiertotalousverkoston Ellen MacArthur Foundationin jäseneksi. Jäsenyys saattaa ammattikorkeakoulumme yhteen alan keskeisten kansainvälisten toimijoiden kanssa.
3.10.2017 | Koulutukset ja palvelut

Insinööriopiskelijat ohjasivat fysiikan työpajoja lukiolaisille

Fysiikan laboratoriossa Turun AMK:n Sepänkadun kampuksella tarjottavat työpajat fysiikan ilmiöistä tuovat niitä vetäville konetekniikan opiskelijoille oppimista opettamisen kautta sekä harjaannuttavat viestintään. Samalla lukiolaisille kerrotaan insinööriopinnoista.
« 1 2 3 4 ... 50 »