Sivu päivitetty
Tähtitorninmäki

Artikkelit

11.12.2017 | Opiskelijaelämää

Palkittu kirjastoalan opinnäytetyö kirjoitettiin opintovapaalla Intiassa

Kirjastonhoitajien säätiö sr on vuosien ajan palkinnut kirjasto- ja informaatioalan oppilaitoksissa tehtyjä opinnäytetöitä. Syksyllä 2017 ehdotuksia palkittaviksi töiksi tuli säätiölle ennätysmäärä.
11.12.2017 | Tapahtumat

Opiskelijat mukana järjestämässä ”Tuu messiin” -logistiikkamessuja

Laitilan Finnlamex -halli keräsi marraskuussa Varsinais-Suomen logistiikka-alan ammattilaisia yhteen ”Tuu messiin” -Logis-messuille. Jo viidennen kerran messutapahtuman järjestivät yhteistyössä Ukipolis Oy, Laitilan kaupunki ja Turun AMK:n logistiikan koulutusohjelman opiskelijat.
11.12.2017 | Haastattelut

Linkittyminen kansainvälisille vesille on taiteilijalle välttämätöntä

Ammattitaiteilijalle on tärkeää luoda kansainvälisiä kontakteja ympärilleen. Turun Taideakatemian soveltavan taiteen YAMK-opiskelija Katja Juhola on matkustellut ja tehnyt taidetta monissa maissa. Opinnäytetyössään hän loi kansainvälisen yhteisötaideprojektin Länsi-Uudellemaalle.
7.12.2017 | Yrittäjyys

BisnesAkatemia on monen mielestä toimiva opiskeluympäristö

Turun ammattikorkeakoulun Salon kampuksen BisnesAkatemiasta valmistuu jouluna useita opiskelunsa määräajassa suorittaneita osuuskuntalaisia. Yksi heistä on Kaisa Messo, osuuskunta Miilun tiimiyrittäjä.
5.12.2017 | Haastattelut

Sählätään vähemmän, toivoo Laaturyhmä

Korkeakoulun laatuasioihin keskittyvä työryhmä kannustaa kaikkia sähläämään vähemmän. Kun hyödynnetään olemassa olevaa tietoa ja hyvintoimiviksi todettuja käytänteitä, kaikki pääsevät helpommalla ja asiat sujuvat. Sehän on niin selvä asia, että miksi siitä pitää jatkuvasti muistuttaa?
3.12.2017 | Haastattelut

RITS, RÄTS, ja lasikatosta kurkkii kaupunginjohtaja Minna Arve

Turun kaupunginjohtajana toimiva Minna Arve uskoo vuorovaikutukseen ja yhdessä tekemiseen. Poliittista toimintaa on takana jo pari vuosikymmentä. Se ei ole heikentänyt uskoa ihmisiin vaan päinvastoin. Arve sanoo, että ihmisiä pitää aina kuunnella tarkkaan.
29.11.2017 | Opiskelijaelämää

Sote-uudistus tulee joka tapauksessa

Sote-uudistus on jatkuvana keskustelunaiheena. Julkista keskustelua tulisikin käydä nyt. Terveyskampus Turun ja Turun ammattikorkeakoulun järjestämässä seminaarissa asiantuntijat antoivat tilannekatsauksen vuonna 2020 voimaantulevan uudistuksen etenemisestä. Turun AMK:n asiantuntijoilta kysyttiin koulutus- ja kehittämisnäkökulmaa sote-uudistukseen.
27.11.2017 | Kiertotalous

Kelpaako kierrätysmuovi 3D tulostukseen?

Kierrätysmateriaalit ja 3D-tulostus. Kuulostaa mediaseksikkäältä ja ympäristömyönteiseltä, mutta onko kierrätysmateriaaleista 3D-tulostuksen raaka-aineeksi? Kierrätysmuovin käyttömahdollisuuksia tutkittiin Turun ammattikorkeakoulun, Ammattikorkeakoulu Arcadan ja Suomen ympäristökeskuksen yhteisprojektissa yhteistyössä yritysten kanssa.
24.11.2017 | Koulutukset ja palvelut

Taide voimaannuttaa ihmisiä, mutta rahoitusta siihen on vaikea saada

Ammattitaitelija saa elantonsa usein erilaisten apurahojen ja sponsorien kautta. Eurojen kuvat silmissä ei taiteilijaksi kannata ryhtyä, mutta monelle alan ammattilaiselle kyse onkin enemmän intohimosta tekemäänsä työtä kohtaan.
24.11.2017 | Haastattelut

Orkesteriopinnot edellyttävät instrumenttien ja kemioiden yhteispeliä

Kaksi kertaa lukuvuodessa esiintyvän Sigyn Sinfonietan konsertti raikuu Sigyn-salissa sunnuntaina 26.11.2017. Orkesterikulttuuri vaati kärsivällisyyttä niin soittajilta kuin kapellimestarilta. Tie harjoituksista konserttiin vaatii paljon työtä ja vuosien harjoittelua. Taustatyö jatkuu kuitenkin aina ennen jokaista lavalle nousua.
« 1 2 3 4 ... 52 »