Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.6.2024
Opiskelija kantaa kirjapinoa Turun AMK:n kirjastossa

Tervetuloa Turun AMK:n kirjastoon

Turun ammattikorkeakoulun kirjastosta löydät tietoa opiskeluun, opetukseen, tutkimukseen ja ammatilliseen kehittymiseen. Kirjaston palveluaikoina saat ohjausta kirjaston käyttöön ja aineistojen etsimiseen.

Kirjastokortin ja lainaoikeuden saavat maksutta kaikki tiedontarvitsijat. 

Laina-ajat

Kirjastoissa käytetään lainausautomaatteja ja lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti. Laina-ajat vaihtelevat aineistoittain:

Kirjat ja opinnäytetyöt                28 vrk
E-opinnäytetyöt Luettavissa vapaasti Turun AMK:n Finnassa ja Theseuksessa
Kurssikirjat 14 vrk
Videot, DVD:t ja äänitteet          14 vrk
Nuotit 28 vrk
Käsikirjastoaineisto

Yö- ja viikonloppulaina

Lainaus kirjastohenkilökunnalta tuntia ennen palveluajan loppumista ja palautus samaan kampuskirjastoon seuraavana kirjaston aukiolopäivänä palveluajan alkaessa.

Pikalainat

1 vrk

Lainaus ja palautus Kupittaan kampuskirjasto Lempparin automaateilla. Palautus Lempparin kampuskirjastoon seuraavana kirjaston aukiolopäivänä klo 11:00 mennessä.

Painetut lehdet Laina-aika vaihtelee kampuksittain

 

Kampuskirjastojen lainattavat kokoelmat painottuvat kampuksella opiskeltavien alojen aineistoihin. Tarkemmat tiedot kirjaston aineistoista, niiden laina-ajoista sekä aineiston tarkan sijainnin löydät Turun AMK:n Finna-hakupalvelusta. Lue lisää tiedonhausta .

Lainattavan aineiston lisäksi kirjaston kokoelmiin kuuluu verkon kautta käytössä olevia e-kirjoja, e-lehtiä ja tietokantoja. E-kirjoja käytetään Turun AMK:n Haka-tunnuksilla. Turun AMK:n kirjaston Tiedonhakijan oppaista löydät ohjeita tiedonhakuun sekä e-aineistojen käyttöön.

Lukemisesteiset opiskelijat voivat lainata kurssikirjoja äänikirjoina Saavutettavuuskirjasto Celian kautta. Oikeus Celian äänikirjapalvelun käyttöön on opiskelijoilla, joiden on hankala lukea tavallista painettua kirjaa terveydellisten tai oppimisvaikeuksiin liittyvien syiden takia (ks. esimerkkejä lukemisesteistä ). Kirjasto rekisteröi asiakkaita Celian verkkopalvelun käyttäjiksi kampuskirjastojen palveluaikoina.

Tarvitsetko aineistoa toisesta Turun AMK:n kampuskirjastosta? 

Välitämme kampuskirjastojen välillä aineistoja tietyin rajoituksin: käsikirjastoaineistoja ei lähetetä. Tee varaus Turun AMK:n Finnassa. Saat ilmoituksen sähköpostiisi, kun teos on saapunut valitsemaasi kirjastoon. 

Kirjastokortti

Kirjastokortin ja lainaoikeuden saavat maksutta kaikki tiedontarvitsijat. Kirjasto on avoin kaikille, joten voit jatkaa kirjaston käyttöä opintojesi tai työsuhteesi päätyttyä. 

Asiakkaan tiedot tallennetaan kirjaston asiakasrekisteriin, josta on tehty tietosuojailmoitus (pdf). Kirjastokortti on henkilökohtainen ja kortin saatuasi olet vastuussa sillä lainatusta aineistosta ja sitoudut noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä . Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä kirjastoon välittömästi. 

Hanki kirjastokortti

Turun AMK:n tutkinto-opiskelija, voit hankkia kirjastokortin verkossa. Tällöin saat käyttöösi mobiilikirjastokortin. Lähetä viesti Turun AMK:n sähköpostistasi osoitteeseen kirjasto(at)turkuamk.fi . Kirjoita viestiin nimesi ja syntymäaikasi.

Ilmoitamme, kun mobiilikirjastokortti on käytössäsi. Saat halutessasi fyysisen kirjastokortin henkilöllisyytesi todistamalla käydessäsi kirjastossa palveluaikoina

Turun AMK:n henkilökuntaan kuuluva, täytä kirjastokorttihakemus verkossa, ilmoita lomakkeen mukana myös henkilökohtainen puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

Ilmoitamme, kun mobiilikirjastokortti on käytössäsi. Saat halutessasi fyysisen kirjastokortin henkilöllisyytesi todistamalla käydessäsi kirjastossa palveluaikoina. 

Avoimen AMK:n opiskelija ja polkuopiskelija tai Turun AMK:n ulkopuolinen kirjastoasiakas, täytä kirjastokorttihakemus  verkossa, tule kampuskirjastoon palveluaikoina ja ota henkilöllisyystodistus mukaan. Saat kirjastokortin, joka sisältää myös mobiilikortin.  

Asiakkaaksi rekisteröityvät voivat halutessaan käyttää kirjastokorttina myös muiden korkeakoulukirjastojen kirjastokorttia. 

Tarvitset kirjastokortin lisäksi PIN-tunnusta lainatessasi kampuskirjastojen lainausautomaateilla. Lue lisää PIN-tunnuksesta .

Mobiilikortti

Kaikilla Turun AMK:n kirjaston asiakkaaksi rekisteröityneillä on mobiilikirjastokortti Turun AMK:n Finnassa. Kirjaudu ensin sisään Turun AMK:n Finnaan, klikkaa ihmishahmokuvaketta ja valitse Kirjastokortit. Mobiilikorttia voi käyttää kuten fyysistä kirjastokorttia.

Yhteystietojen muutokset

Turun AMK:n opiskelijoiden tiedot päivittyvät kirjastoon opiskelijarekisteristä (PEPPI). Opiskelijoille ja henkilökunnalle lähetettävät kirjaston ilmoituskirjeet lähetetään aina Turun AMK:n sähköpostiin. 

Jos et ole Turun AMK:n opiskelija, ilmoita muuttuneet yhteystietosi kirjastoon. Muistathan ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi muutoksesta, jotta kirjaston varauksiin ja lainoihin liittyvät ilmoitukset tavoittavat sinut. 

Jos käytät Turun ammattikorkeakoulun kirjastokorttia jossain muussa tieteellisessä kirjastossa, ilmoita yhteystietojen muutoksesta myös kyseiseen kirjastoon.

Uusinnat

Lainat uusitaan automaattisesti 12 kuukauden ajan, ellei niihin ole varauksia. Jos lainaa ei voi uusia, saat sähköpostiisi palautuskehotuksen kolme päivää ennen eräpäivää ja vielä uudestaan eräpäivänä. 

Kun uusintakerrat tulevat täyteen, on lainat palautettava tai lainattava uudestaan kirjastossa. 

Käsikirjastoaineistoa ja pikalainoja ei voi uusia.

Palautukset

Voit palauttaa lainasi mihin tahansa Turun AMK:n kampuskirjastoon  EduCityä lukuun ottamatta: 

  • Kupittaan kampuskirjasto Lempparissa kirjaston aukioloaikoina automaatilla ja kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella kirjaston oven vieressä kampuksen aulassa tai rakennuksen ulkopuolella sijaitsevaan palautuslaatikkoon.
  • Taidekirjasto Sigynissä kirjaston aukioloaikoina automaatilla ja kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella automaatilla tai kirjastotilassa sijaitsevaan palautuslaatikkoon.
  • Salossa kirjaston aukioloaikoina automaatilla.

Palautukseen ei tarvita kirjastokorttia. Laina-aika päättyy eräpäivänä kampuskirjaston aukioloajan päättyessä.

Palautuslaatikkoon jätetyt lainat palautetaan lainoistasi kirjaston palveluaikoina. Huomioi, että rakennuksen sisällä sijaitsevat palautuslaatikot ovat käytettävissä vain arkisin kampusten aukioloaikojen mukaisesti. 

Myöhässä palautetuista lainoista peritään myöhästymismaksu. Myöhästymismaksut on maksettava, vaikka lähestyvästä eräpäivästä muistuttava ennakkoilmoitus tai myöhässä olevista lainoista lähetettävä muistutus eivät olisikaan saapuneet perille. Maksut voi maksaa verkossa Turun AMK:n Finnassa tai pankkikortilla Kupittaan kampuskirjasto Lempparissa ja Taidekirjasto Sigynissä.

Myöhässä olevista palauttamattomista lainoista lähetetään kolme muistutusta sähköpostitse. Kolmannen muistutuksen jälkeen palauttamatta jätetystä aineistosta lähetetään lasku.

Varaukset

Voit tehdä varauksia aineistoon Turun AMK:n Finnassa tai ottamalla yhteyttä kirjastoon. 

Voit varata lainassa olevia aineistoja, hyllyssä saatavissa olevia aineistoja sekä varastossa olevia aineistoja. Varauksen voit noutaa valitsemastasi Turun AMK:n kampuskirjastosta.

Kirjaudu sisään Finnaan Turun AMK:n käyttäjätunnuksella tai kertakäyttöisellä kirjautumislinkillä. Lue lisää kirjautumisesta ja varauksen tekemisestä Finnassa.

Kun varaamasi teos on noudettavissa, saat saapumisilmoituksen sähköpostiisi. Kurssikirjat ovat noudettavissa kolmen arkipäivän ajan ja muu aineisto viiden arkipäivän ajan.   

Lainat muista kirjastoista

Aineistoa, jota ei löydy Turun AMK:n kirjastosta eikä minkään oman paikkakunnan kirjaston kokoelmasta, voidaan tilata lainaksi muualta. Kirjasto tekee puolestasi tilauksen toiselle kirjastolle, joka määrää laina-ajan ja muut lainan käyttöehdot. 

Aineiston tilauspyynnön voit tehdä sähköisellä lomakkeella tai kirjastokäynnin yhteydessä. Kaukopalvelu eli aineiston tilaus toisesta kirjastosta on maksullista.

Tee aineistotilaus

Kaukopalvelu kirjastoille

Kaukolainaamme Turun AMK:n Finnasta löytyvää materiaalia lukuun ottamatta AV-aineistoa, orkesterimateriaalia, käsikirjastoaineistoa ja kurssikirjoja. Kirjastoon hankituista elektronisista kokotekstiaineistoista toimitetaan paperijäljenteitä, jos käyttösopimus sen sallii.

Kaukopalvelu on maksullista.

Tee kaukopalvelutilaus

Kaukopalvelun yhteystiedot

kaukopalvelu ( at ) turkuamk.fi
puh. (02) 263 35390