Sivu päivitetty 5.5.2020
Opiskelija kantaa kirjapinoa Turun AMK:n kirjastossa

Tervetuloa Turun AMK:n kirjastoon

Turun ammattikorkeakoulun kirjastosta löydät tietoa opiskeluun, opetukseen, tutkimukseen ja ammatilliseen kehittymiseen.

Kirjastokortin ja lainaoikeuden saavat maksutta kaikki tiedontarvitsijat. 

Laina-ajat

Kirjat ja opinnäytetyöt 28 vrk
E-opinnäytetyöt luettavissa vapaasti Theseuksessa
Kurssikirjat ja lehdet 14 vrk
Videot, DVD:t ja äänitteet opetuskäyttö / 14 vrk
Nuotit 28 vrk
Lehtien uusimmat numerot ja
käsikirjastoaineisto
yö- ja viikonloppulaina -
kysy lisää kirjastosta

Kampuskirjastojen lainattavat kokoelmat painottuvat kampuksella opiskeltavien alojen aineistoihin.

Lainattavan aineiston lisäksi kirjaston kokoelmiin kuuluu verkon kautta käytössä olevia e-kirjoja, e-lehtiä ja tietokantoja. Lue lisää tiedonhausta .

Tarvitsetko aineistoa toisesta Turun AMK:n kampuskirjastosta? 

Välitämme kampuskirjastojen välillä aineistoja tietyin rajoituksin: käsikirjastoaineistoja ei lähetetä. Tee varaus Turun AMK:n Finnassa. Saat ilmoituksen, kun teos on saapunut valitsemaasi kirjastoon. 

Uusinnat

Näytä lisää

Lainat uusitaan automaattisesti tietyn ajan, ellei niihin ole varauksia. Kurssikirjat uusitaan 6 kk ja muu aineisto 12 kk lainauspäivästä. Sen jälkeen lainat on palautettava tai lainattava uudestaan kirjastossa. Lue lisää kirjautumisesta Finnaan.

Jos lainaa ei ole voitu uusia, saat sähköpostiisi palautuskehotuksen kolme päivää ennen eräpäivää ja vielä uudestaan eräpäivänä. 

Yö- ja viikonloppulainoja ei uusita automaattisesti. 

Palautukset

Näytä lisää

Voit palauttaa lainasi mihin tahansa Turun ammattikorkeakoulun kampuskirjastoon. Kirjastoissa on palautusautomaatti Linnankadun kampuskirjastoa lukuun ottamatta. Palautukseen ei tarvita kirjastokorttia. Laina-aika päättyy eräpäivänä kampuskirjaston aukioloajan päättyessä. Jos kirjasto on suljettu, voit palauttaa lainasi palautuslaatikoihin kampuskirjastojen ulkopuolella. Palautuslaatikkoon jätetyt lainat palautetaan kirjaston avautuessa seuraavan kerran. Huomioi, että palautuslaatikot ovat käytettävissä vain arkisin kampusten aukioloaikojen mukaisesti. Kampusten ovet ovat lukittuina viikonloppuisin, arkipyhinä ja vaihtelevasti opiskelijoiden loma-aikoina.

Myöhässä palautetuista lainoista peritään myöhästymismaksu. Myöhästymismaksut on maksettava, vaikka lähestyvästä eräpäivästä muistuttava ennakkoilmoitus tai myöhässä olevista lainoista lähetettävä muistutus eivät olisikaan saapuneet perille. Maksut voi maksaa verkossa tai pankkikortilla kampuskirjastoissa.

Myöhässä olevista palauttamattomista lainoista lähetetään kolme muistutusta sähköpostitse. Kolmannen muistutuksen jälkeen palauttamatta jätetystä aineistosta lähetetään lasku.

Varaukset

Näytä lisää

Voit tehdä varauksia aineistoon Turun AMK:n Finnassa tai ottamalla yhteyttä kirjastoon. Varaus on voimassa korkeintaan puoli vuotta. 

Kirjaudu sisään Finnaan Turun AMK:n käyttäjätunnuksella tai kertakäyttöisellä kirjautumislinkillä. Lue lisää kirjautumisesta ja varauksen tekemisestä Finnassa.

Kun teos on lainattavissa, saat ilmoituksen siitä sähköpostiisi. Nouda varaus viiden arkipäivän, kurssikirjavaraukset kolmen arkipäivän kuluessa.  

Kirjastokortti

Näytä lisää

Kirjastokortin ja lainaoikeuden saavat maksutta kaikki tiedontarvitsijat. Muut kuin Turun AMK:n opiskelijat täyttävät kirjastokorttihakemuksen verkossa tai kirjastokäynnin yhteydessä. Todista henkilöllisyytesi, kun haet korttia. Kirjastokortin voi hakea kampuskirjastoista palveluaikoina. Salon kampuksella kortin voi pyytää myös AMK:n infosta. 

Asiakkaan tiedot tallennetaan kirjaston asiakasrekisteriin, josta on tehty tietosuojailmoitus (pdf).

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja kortin saatuasi olet vastuussa sillä lainatusta aineistosta ja sitoudut noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä kirjastoon pikaisesti.

Lainauskorttina voi käyttää myös muiden tieteellisten kirjastojen kirjastokorttia.
 
Jos olet liittänyt kirjastokorttisi Finnan tiliin, voit käyttää mobiilikorttia älypuhelimella tai tabletilla. Mobiilikorttia voit toistaiseksi käyttää kaikissa kampuskirjastoissa, joissa on automaatti. Kirjaudu ensin sisään Turun AMK:n Finnaan, klikkaa ihmishahmokuvaketta ja valitse Kirjastokortit. Sieltä löytyy kirjastokorttisi viivakoodi, jota voi näyttää lainausautomaatin lukijalle.
 
Turun AMK:n opiskelijoiden tiedot päivittyvät opiskelijarekisteristä (PEPPI) ja kirjaston ilmoituskirjeet lähetetään aina organisaation sähköpostiin. Jos et ole Turun AMK:n opiskelija, ilmoita muuttuneet yhteystietosi kirjastoon. Muistathan ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi muutoksesta, jotta kirjaston varauksiin ja lainoihin liittyvät ilmoitukset tavoittavat sinut. Jos käytät Turun ammattikorkeakoulun kirjastokorttia jossain Turun muista tieteellisistä kirjastoista, ilmoita yhteystietojen muutoksesta myös kyseiseen kirjastoon.
 
Kirjasto on avoin kaikille, joten voit jatkaa kirjaston käyttöä opintojesi tai työsuhteesi päätyttyä.

Lainat muista kirjastoista

Näytä lisää

Aineistoa, jota ei löydy Turun AMK:n kirjastosta eikä minkään oman paikkakunnan kirjaston kokoelmasta, voidaan tilata lainaksi muualta. Kirjasto tekee puolestasi tilauksen toiselle kirjastolle, joka määrää laina-ajan ja muut lainan käyttöehdot. 

Aineiston tilauspyynnön voit tehdä sähköisellä lomakkeella tai kirjastokäynnin yhteydessä. Kaukopalvelu eli aineiston tilaus toisesta kirjastosta on maksullista.

Tee aineistotilaus

Kaukopalvelu kirjastoille

Näytä lisää

Kaukolainaamme Turun AMK:n Finnasta löytyvää materiaalia lukuun ottamatta AV-aineistoa, orkesterimateriaalia, käsikirjastoaineistoa ja kurssikirjoja. Kirjastoon hankituista elektronisista kokotekstiaineistoista toimitetaan paperijäljenteitä, jos käyttösopimus sen sallii.

Kaukopalvelu on maksullista.

Tee kaukopalvelutilaus

Kaukopalvelun yhteystiedot

kaukopalvelu ( at ) turkuamk.fi
puh. (02) 263 35390