Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.12.2023
Excellence in Action ilmapallot

Turvallisuus tavaksi – yhteisön parhaaksi

Turvallisuus on meillä osa jokapäiväistä toimintaa ja laadunvarmistusta. Turvallisuustoimenpiteillä suojaamme henkilöstöä, opiskelijoita ja vierailijoita, perustoimintaa, tietoja, mainetta sekä fyysistä omaisuutta ja muita omaisuuseriä.

Tavoitteemme turvallisuudessa

  • Olemme itsenäinen, vastuullinen ja luotettu yhteistyökumppani sekä kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu toimija.
     
  • Täytämme toimialalle ominaiset ja vähintään lakisääteiset turvallisuusvaatimukset siten, että päätehtäviemme toteuttaminen on mahdollista niin normaali-, erityis- kuin poikkeusoloissakin. 
     
  • Kykenemme tarjoamaan henkilökunnallemme, opiskelijoillemme ja sidosryhmillemme turvallisen, tarkoituksenmukaisen, laadukkaan ja viihtyisän työ- ja opiskeluympäristön. Tässä ympäristössä jokainen voi toimia vapaasti tuntematta pelkoa henkisen tai ruumiillisen koskemattomuutensa loukkaamisesta.

Turvallisuustoiminta

1. Turvallisuus on meidän yhteinen asiamme.

2. Meillä kaikilla on velvollisuus omalla toiminnallamme edistää turvallisuuden säilymistä, ilmoittaa vaara-, uhka- ja onnettomuustilanteista ja ryhtyä tarvittaessa torjunta- ja pelastustoimiin.

3. Jokaisen ammattikorkeakoulun yhteisöön kuuluvan tulee tietää, mitkä ovat hänen välittömät tehtävänsä turvallisuuspoikkeamatilanteissa. Tutustu sivulla olevaan turvallisuusohjeeseen.

4. Hätätilanteessa johtaminen siirtyy poliisille ja pelastushenkilöstölle heidän saavuttuaan paikalle.

5. Jokaisessa AMK:n toimipisteessä noudatetaan lisäksi kiinteistön omia turvallisuuteen liittyviä ohjeita.

Organisointi

Operatiivisesta turvallisuudesta vastaavat palvelujohtaja, hänen alaisuudessaan palvelupäällikkö/oppimisympäristöpalvelut, jonka ohjauksessa AMK:n turvallisuuspäällikkö. Viime kädessä turvallisuusasioista on vastuussa rehtori-toimitusjohtaja.