Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.10.2021
Vihreä puu

Opintotoimisto

 

Opintotoimiston kaikki palvelut ovat suljettuina koulutusten vuoksi:

Torstaina 28.10.2021

Tiistaina 9.11.2021

Tiistaina 23.11.2021

Keskiviikkona 8.12.2021

 

 

Ota yhteyttä opintotoimistoon, kun tarvitset neuvoa esimerkiksi opiskeluoikeuteen, läsnä- /tai poissaoloilmoittautumiseen tai valmistumiseen liittyen.

Opiskeluun liittyvät dokumentit saat helposti sähköisten palveluiden kautta (Tuudo ja Peppi), joista voit lukea lisää alempana. Tarvittaessa voit pyytää dokumentin opintotoimistosta sähköpostitse tai palvelupisteellä. Sähköpostitse pyydetyt dokumentit toimitamme joko skannattuna sähköpostilla (jos mahdollista) tai postitse opiskelijarekisterissä olevaan asuinosoitteeseen.

Lue myös ohjeet nykyisille ja entisille opiskelijoille

 

Opintotoimiston yhteystiedot

Sähköpostipalvelu

 • Sähköpostiosoite opintoasiat@turkuamk.fi
 • Opintotoimisto käsittelee sähköposteja arkipäivisin ja pyrkii vastaamaan niihin muutamassa arkipäivässä.
 • Sähköpostilla saat neuvontaa muun muassa opiskeluoikeuteen, läsnä- ja poissaoloilmoittautumiseen, opintosuoritusmerkintöihin ja valmistumiseen liittyvissä asioissa.
 • Opintotoimisto voi toimittaa sinulle opiskeluun liittyviä dokumentteja sähköpostilla.

Puhelinpalvelu

 • Puhelinnumero 040 355 0190
 • Palveluaika ma ja to klo 9-11
 • Puhelimitse voit saada neuvontaa esim. opiskeluoikeuteen, lukuvuosi-ilmoittautumiseen ja valmistumiseen liittyvissä asioissa.
 • Dokumenttien pyynnöt vain sähköpostitse tai palvelupisteellä.

Palvelupiste

 • Opintotoimiston palvelupiste palvelee ma, ke ja to klo 10-13.
 • Henkilökohtainen tapaaminen kasvokkain tai verkossa tarvittaessa. Ajanvaraus sähköpostitse tai puhelimitse.
 • Sijainti: Joukahaisenkatu 7; EduCity  Service Centre -käytävä.
 • Palvelupisteen ollessa suljettuna, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse ja käyttää sähköisiä palveluita mahdollisuuksien mukaan.
 • Vaativa henkilökohtainen neuvonta vain ajanvarauksella. Varaa aika henkilökohtaiseen tai verkkotapaamiseen sähköpostitse opintoasiat@turkuamk.fi.

Teams-palvelu

 • Palvelukanava, jossa reaaliaikaista päivystystä ja mahdollisuus varata verkkotapaaminen opintoneuvojan kanssa sinulle sopivana ajankohtana.
 • Vaatii Turun AMK:n käyttätunnukset.
 • Lue lisää Turun AMK:n intranetistä Messistä opintotoimiston sivuilta.

Postiosoite
Turun ammattikorkeakoulu
Opintotoimisto
Joukahaisenkatu 3
20520 Turku

 

Sähköiset palvelut opiskelijoille

Tuudo-sovellus

Tuudon digitaalinen opiskelijakortti oikeuttaa KELA:n ateriatukeen sekä alennuksiin esimerkiksi VR:n, Matkahuollon sekä Fölin palveluista.

Kaikki Turun AMK:n tutkinto-opiskelijat voivat ladata opiskelijakortin mobiilisovellus Tuudon kautta. Saat kortin käyttöösi, kun sinulla on voimassa oleva opiskeluoikeus, olet asentanut Tuudo-sovelluksen ja kirjautunut sisään Turun AMK:n tunnuksilla. 

Opiskelijakortin käyttöönotto Tuudossa on helppoa:

 1. Lataa Tuudo puhelimeesi ja kirjaudu sisään Turun AMK:n tunnuksilla.
 2. Avaa sovelluksesta Opiskelijakortti ja luo itsellesi kortti seuraamalla sovelluksen ohjeita.

Opiskelijakortti on sijoitettu Tuudo-sovelluksen sivuvalikon oikeaan yläreunaan. Valikon yläreunassa on Korttilompakko-ikoni, jota klikkaamalla pääset korttinäkymään. Korttiin pitää ladata oma kuva ennen kuin sitä voi käyttää. Kuvan tulee olla selkeä ja siinä esiintyvä henkilö tunnistettavissa. Kuva kannattaa valita tarkoin, sillä sitä ei voi vaihtaa ennen seuraavan lukukauden alkua.

 

Opiskelutodistus ja opintosuoritusote

Virallinen opiskelutodistus ja opintosuoritusote ovat saatavilla sähköisesti Pepistä. Muut kuin tutkinto-opiskelijat saavat ladattua Pepistä vain virallisen opintosuoritusotteen. Dokumentit on sähköisesti allekirjoitettu käyttäen Väestörekisterikeskuksen (VRK) varmennetta. Varmenne löytyy dokumentin viimeiseltä sivulta. Sähköisen allekirjoituksen yhteydessä on linkki verkkosivuillemme, josta löytyvät  ohjeet dokumentin aitouden todentamiseksi.

Dokumentit saat tilattua Pepistä opiskelijan työpöydän ylänavigaation oikeasta reunasta kohdasta Tilaukset:

 1. Paina dokumenttia, jonka haluat tilata.
 2. Valitse kieli ja paina Tilaa.
 3. Siirry Dokumentit –välilehdelle, jossa näet tilaamasi dokumentin.
 4. Älä muuta dokumentin nimeä tallentaessasi sitä, sillä dokumentin alkuperäiset tiedot eivät saa muuttua, jotta aitouden todentaminen säilyy.

 

Suoritustiedot Oma Opintopolku-palvelusta

Kirjautumalla Oma Opintopolku-palveluun voit jakaa Omat opintosuoritukseni-osiosta sähköpostilla linkin suoritustiedoistasi esim. koulutuksen järjestäjälle, työnantajalle, Kelalle, TE-palveluille tai muille viranomaisille. Oma Opintopolku-palveluun kirjautumisen verkko-osoite on https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/ ja palvelun käyttö vaatii verkkopankkitunnukset.