Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.5.2022
Vihreä puu

Opintotoimisto


Opintotoimistosta saat neuvoa esimerkiksi opiskeluoikeuteen, läsnä- /tai poissaoloilmoittautumiseen tai valmistumiseen liittyen.

Opiskeluun liittyvät dokumentit saat helposti sähköisten palveluiden kautta (Tuudo ja Peppi), joista voit lukea lisää alempana. Tarvittaessa voit pyytää dokumentin opintotoimistosta sähköpostitse tai palvelupisteellä. Sähköpostitse pyydetyt dokumentit toimitamme joko skannattuna sähköpostilla (jos mahdollista) tai postitse opiskelijarekisterissä olevaan asuinosoitteeseen.

Lue myös ohjeet nykyisille ja entisille opiskelijoille

 

Opintotoimiston yhteystiedot

Sähköpostipalvelu

  • Sähköpostiosoite opintoasiat@turkuamk.fi
  • Opintotoimisto käsittelee sähköposteja arkipäivisin ja pyrkii vastaamaan niihin muutamassa arkipäivässä.
  • Sähköpostilla saat neuvontaa muun muassa opiskeluoikeuteen, läsnä- ja poissaoloilmoittautumiseen, opintosuoritusmerkintöihin ja valmistumiseen liittyvissä asioissa.
  • Opintotoimisto voi toimittaa sinulle opiskeluun liittyviä dokumentteja sähköpostilla.

Puhelinpalvelu

  • Puhelinnumero 040 355 0190
  • Palveluaika ma ja to klo 9-11
  • Puhelimitse voit saada neuvontaa esim. opiskeluoikeuteen, lukuvuosi-ilmoittautumiseen ja valmistumiseen liittyvissä asioissa.
  • Dokumenttien pyynnöt vain sähköpostitse tai palvelupisteellä.

Palvelupiste

  • Opintotoimiston palvelupiste on toistaiseksi auki vain keskiviikkoisin klo 10-13!
  • Sijainti: Joukahaisenkatu 7; EduCity  Service Centre -käytävä.
  • Palvelupisteen ollessa suljettuna, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse ja käyttää sähköisiä palveluita mahdollisuuksien mukaan.
  • Vaativa henkilökohtainen neuvonta vain ajanvarauksella. Varaa aika henkilökohtaiseen tai verkkotapaamiseen sähköpostitse opintoasiat@turkuamk.fi.

Teams-palvelu

  • Mahdollisuus varata verkkotapaaminen opintoneuvojan kanssa sinulle sopivana ajankohtana.
  • Vaatii Turun AMK:n käyttätunnukset.
  • Lue lisää Turun AMK:n intranetistä Messistä opintotoimiston sivuilta.

Postiosoite
Turun ammattikorkeakoulu
Opintotoimisto
Joukahaisenkatu 3
20520 Turku

 

Sähköiset palvelut opiskelijoille

Tuudo-sovellus

Tuudon digitaalinen opiskelijakortti oikeuttaa KELA:n ateriatukeen sekä alennuksiin esimerkiksi VR:n, Matkahuollon sekä Fölin palveluista.

Kaikki Turun AMK:n tutkinto-opiskelijat voivat ladata opiskelijakortin mobiilisovellus Tuudon kautta. Saat kortin käyttöösi, kun sinulla on voimassa oleva opiskeluoikeus, olet asentanut Tuudo-sovelluksen ja kirjautunut sisään Turun AMK:n tunnuksilla. 

Opiskelijakortin käyttöönotto Tuudossa on helppoa:

  1. Lataa Tuudo puhelimeesi ja kirjaudu sisään Turun AMK:n tunnuksilla.
  2. Avaa sovelluksesta Opiskelijakortti ja luo itsellesi kortti seuraamalla sovelluksen ohjeita.

Opiskelijakortti on sijoitettu Tuudo-sovelluksen sivuvalikon oikeaan yläreunaan. Valikon yläreunassa on Korttilompakko-ikoni, jota klikkaamalla pääset korttinäkymään. Korttiin pitää ladata oma kuva ennen kuin sitä voi käyttää. Kuvan tulee olla selkeä ja siinä esiintyvä henkilö tunnistettavissa. Kuva kannattaa valita tarkoin, sillä sitä ei voi vaihtaa ennen seuraavan lukukauden alkua.

 

Opiskelutodistus ja opintosuoritusote

Virallinen opiskelutodistus ja opintosuoritusote ovat saatavilla sähköisesti Pepistä. Muut kuin tutkinto-opiskelijat saavat ladattua Pepistä vain virallisen opintosuoritusotteen. Dokumentit on sähköisesti allekirjoitettu käyttäen Väestörekisterikeskuksen (VRK) varmennetta. Varmenne löytyy dokumentin viimeiseltä sivulta. Sähköisen allekirjoituksen yhteydessä on linkki verkkosivuillemme, josta löytyvät  ohjeet dokumentin aitouden todentamiseksi.

Dokumentit saat tilattua Pepistä opiskelijan työpöydän ylänavigaation oikeasta reunasta kohdasta Tilaukset:

  1. Paina dokumenttia, jonka haluat tilata.
  2. Valitse kieli ja paina Tilaa.
  3. Siirry Dokumentit –välilehdelle, jossa näet tilaamasi dokumentin.
  4. Älä muuta dokumentin nimeä tallentaessasi sitä, sillä dokumentin alkuperäiset tiedot eivät saa muuttua, jotta aitouden todentaminen säilyy.

 

Suoritustiedot Oma Opintopolku-palvelusta

Kirjautumalla Oma Opintopolku-palveluun voit jakaa Omat opintosuoritukseni-osiosta sähköpostilla linkin suoritustiedoistasi esim. koulutuksen järjestäjälle, työnantajalle, Kelalle, TE-palveluille tai muille viranomaisille. Oma Opintopolku-palveluun kirjautumisen verkko-osoite on https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/ ja palvelun käyttö vaatii verkkopankkitunnukset. 

Opintotoimiston UKK – Usein kysytyt kysymykset

UUSI OPISKELIJA

K: Olen päässyt opiskelijaksi Turun AMK:hon, mitä minun pitää nyt tehdä?!
V: Onnittelut opiskelupaikastasi! Tutustu huolellisesti Turun AMK:n verkkosivuilla uuden opiskelijan ohjeisiin. Sivuilta löytyy kattavat ohjeet opiskelun aloitukseen sekä ryhmäkohtaiset opintojen aloitusajat ja -paikat. Erillisiä aloituskirjeitä ei lähetetä.

K: Olen päässyt opiskelijaksi Turun AMK:hon, tarvitsen pikaisesti todistuksen opiskelupaikasta asuntoa/Kelaa/TE-toimistoa/aikuiskoulutusrahastoa varten, mistä saan sen?
V: Opiskelujen alkamiseen saakka voit todistaa vastaanottamasi opiskelupaikan ottamalla kuvakaappauksen Opintopolku.fi palvelun näkymästä. Virallisen opiskelutodistuksen voit ladata n. viikko ennen opintojen alkua Peppi-järjestelmästä. Ohje löytyy Turun AMK:n intranetistä  Messistä, jonne pääset Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla.

K: Olen päässyt opiskelijaksi Turun AMK:hon, tarvitsen pikaisesti TE-toimistolle/kuntakokeilulle täytettävän lomakkeen, miten toimin?
V: Etsi tarvitsemasi lomake TE-toimiston sivuilta word-muodossa, täytä lomakkeeseen omat tietosi, tallenna ja lähetä esitäytetty lomake sähköpostin liitteenä osoitteeseen opintoasiat@turkuamk.fi. Kerro viestissäsi mihin koulutukseen sinut on valittu.

Opintotoimisto täyttää koulun osuuden lomakkeesta ja lähettää sen sinulle takaisin sähköisellä allekirjoituksella varustettuna. TE-toimisto ja työllisyyden kuntakokeilu voivat tarvittaessa varmentaa saamansa dokumentin aitouden sähköisesti Atomi Validator-palvelulla täältä.

 

K: En ole saanut mitään postia opintojen aloituksesta. Mistä tiedän milloin opetus alkaa ja mihin minun kuuluu tulla?
V: Erillistä postia opintojen aloituksesta ei lähetetä, vaan ryhmän aloituspäivä ja -paikka löytyy taulukosta, joka on opiskelun aloitus sivulla.

 

K: Tarvitsen mahdollisimman pian tiedot lähipäivistä, jotta voin sopia poissaolot työpaikan kanssa, mistä näen lähipäivien aikataulut?
V: Aloituspäivän ajankohdan löydät opiskelun aloitus sivun alaosasta taulukosta. Muut suunnitellut lähipäivät voit etsiä oman ryhmäsi tunnuksella lukujärjestyksestä, joka löytyy osoitteesta https: https://lukkari.turkuamk.fi/ Oman ryhmäsi tunnus löytyy myös opiskelun aloitus -sivun alaosasta taulukosta.

 

Huomioithan, että lukujärjestyksiin voi tulla muutoksia opetuksen alkaessa.

 

K: Opintojen aloitus sivulla taulukossa lukee, että aloitamme klo 9:00 mutta lukujärjestyksessä taas klo 8:00, kumpi pitää paikkaansa?
V: Taulukon tiedot pitävät paikkaansa. Luokkatila on varattu ryhmällenne jo klo 8 alkaen ja siksi näkyy myös lukujärjestyksessä. Opetus alkaa taulukossa kerrottuna ajankohtana.  

 

K: Mistä saan opiskelija-alennukseen oikeuttavat lomakkeet Föliä, Matkahuoltoa, ateriaetua ym. varten? Ja voinko saada ne jo ennen opintojen alkua?
V: Saat todistettua opiskelijastatuksesi ilman paperisia lomakkeita ottamalla käyttöön Tuudo-sovelluksen ilmaisen opiskelijakortin. Tuudon ilmaisella opiskelijakortilla saat ateriaetuuden ja esim. Fölin toimistossa voit todistaa olevasi opiskelija. Opiskelijakortti aktivoituu opintojen ensimmäisenä päivänä.