Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.3.2024
BioDemo – Uuden teollisuudenalan arvoketjujen demonstrointi

BioDemo – Uuden teollisuudenalan arvoketjujen demonstrointi

BioDemo-hankkeessa rakennetaan bio- ja kiertotalouden toimijoiden välisiä arvoketjuja ja demonstroidaan yhdessä yritysten kanssa pilot mittakaavassa 2–3 arvoketjun toimivuutta. Tavoitteena on edesauttaa bio- ja kiertotalouden mukaisen teollisen mittakaavan yritystoiminnan kehittymistä Turun seudulla.

Hankkeessa tehdään selvitys-, fasilitointi-, sidosryhmä-, ja tutkimustyötä. Bio- ja kiertotalouden yritykset tuodaan yhteen toimiviin arvoketjuihin, jotka sisältävät biomassan korjuun ja hankinnan, sekä raaka-aineen jalostuksen ja prosessoinnin lopputuotteiksi asti. Bio- ja kiertotalouden mukaisia raaka-aineita voidaan käyttää esimerkiksi tekstiili- ja kosmetiikkateollisuudessa raaka-aineina. 

Hankkeen tuloksena yritykset Turun seudulla ovat demonstroineet paikallisiin raaka-aineisiin, kuten olkeen, järviruokoon ja kierrätettyihin tekstiilikuituihin, pohjautuvien bio- ja /tai kiertotalouden mukaisten arvoketjujen toimivuutta ja on tunnistettu potentiaaliset lopputuotteet. Demonstrointeihin osallistuvat yritykset saavat arvokasta tietoa bio- ja kiertotalouden liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen. Hankkeessa kerätään myös tietoa Turun seudulla olevien biopohjaisten raaka-aineiden, kuten oljen ja järviruo’on saatavuudesta ja miten saatavuus vastaa yritysten ja teollisuuden raaka-ainetarpeisiin.

BioDemo- hake toteutetaan ryhmähakkeena ja siihen osallistuvat Turku Science Park Oy, Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu. Turun ammattikorkeakoulu tuo hankkeeseen oman kiertotalous- ja ruoko-osaamisensa. 

Logot-TScP_AMK_AA-300x66.png

 

Biodemo_logot cofunded ja uudenmaanliitto_fi.jpg