Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 27.11.2023
Kirjaston moniosaajat

Kirjaston moniosaajat

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus (=JOTPA) rahoittaa työssä oleville ja työvoiman ulkopuolella oleville suunnattua koulutusta, joka täydentää koulutusjärjestelmässä perusrahoituksella rahoitettua ja muuta olemassa olevaa koulutustarjontaa. Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan kirjastoalalla. Koulutus sopii mm. henkilöille, jotka etsivät uusia urapolkuja kirjastoalalla tai joilla on ammatillista päivitystarvetta. Osa koulutuspaikoista on varattu mm. merkonomin koulutuksen ennen vuotta 2002 suorittaneille, perusasteen tai yleissivistävän koulutuksen varassa tai muutoin heikossa työmarkkina-asemassa oleville.

Hanke alkoi joulukuussa 2022 ja jatkuu helmikuuhun 2025. Kirjastossa työskentelevät kaipaavat lisäkoulutusta pedagogiseen osaamiseen, digitaitoihin, tekijänoikeuskysymyksiin, viestintään, tapahtumatuotantoon, lasten- ja nuorten kirjastotyöhön sekä työhyvinvointiin. Monikulttuurisuus on läsnä kirjastossa ja avoimen tieteen käytännöt tulee tuntea kirjastossa. Koulutuksessa keskitytään näihin asioihin.
Koulutuksen laajuus on 35 opintopistettä. Opinnot on jaksotettu siten, että kevään aikana suoritetaan 20 op ja syksyn aikana 15 op. Koulutus on suunniteltu siten, että opinnot voidaan hyväksilukea AMK-tutkintoon. Koulutus antaa hakukelpoisuuden avoimen AMK:n väylään Turun AMK:ssa.

OPH_Jotpa ja jotpateksti.jpg