Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.5.2024
Mentoring Buddy – Korkeakoulutukseen hakeutumista tukeva mentorointiohjelma

Mentoring Buddy – Korkeakoulutukseen hakeutumista tukeva mentorointiohjelma

Mentoring Buddy -hankkeen tavoitteena on tukea korkeakouluopintojen suorittamisesta kiinnostuneita ja osaamistaan vastaamattomissa epätyypillisissä työsuhteissa olevia maahanmuuttajataustaisia henkilöitä järjestämälle heille mentorointia. Mentorointi madaltaa kynnystä hakeutua korkeakoulutukseen ja antaa tietoa siitä, miten jo hankittua osaamista on mahdollista tunnistaa. Lisäksi mentoroitaville tarjotaan henkilökohtaista tukea ja ohjausta koulutukseen hakeutumisessa.

Mentoreina toimivat korkeakouluopiskelijat. Mentorointiin osallistuville maahanmuuttajille pyritään järjestämään opiskelijamentori heitä kiinnostavalta alalta, joka tukee heitä siirtymävaiheessa opiskelupolulle yhdessä muiden palveluiden kanssa. 

Mentorointiohjelmiin osallistuville järjestetään lisäksi muita tapahtumia, jotta he voivat verkostoitua ja tutustua muihin korkeakouluopiskelijoihin, työelämäedustajiin ja maahanmuuttajajärjestöihin. Tapahtumien avulla mentoroitavat saavat tietoa ja osaamista suomalaisesta työelämästä ja korkeakoulutuksesta. 

OPH_Jotpa ja jotpateksti.jpg