Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.3.2023
Professional Media Presence, PMP

Professional Media Presence, PMP

Digitaalisen median käyttö on muuttunut nopeasti viime vuosien aikana ja muutos on jatkuvaa. Tämän johdosta mediakasvatuksen on yhä haastavampaa pysyä vauhdissa mukana ja varmistaa, että ihmisten medialukutaito pysyy ajantasalla ja että he osaavat hyödyntää digitaalisen median mahdollisuuksia. 

Professional Media Presence -projektissa taiteilijat ottavat ammatillisesti haltuun digitaalisen median koko potentiaalin. Projekti tarjoaa tähän heille mahdollisuuksia oppia ja luoda yhdessä uusia työkaluja ja -tapoja. Luoduilla toimintamalleilla ja työkaluilla tuetaan sekä paikallisia taiteilijoita että taiteilijoita ympäri maailman. 

Yhteistyössä keskustellen ja toisilta oppien

Projektissa kutsutaan ja  osallistetaan taiteilijoita erilaisista taustoista seminaareihin, työpajoihin ja residensseihin. Yhteisen työskentelyn aikana kuullaan taiteilijoilta itseltään, mikä heille on tärkeää ja millaisia esteitä tai haasteita he kohtaavat työssään. Tavoitteena on, että he oppivat sekä asiantuntijoilta, että toisiltaan.

Yli todellisten mutta turhien haasteiden

Projektin kohderyhmänä ovat erityisesti ammattitaiteilijat, jotka kohtaavat tavallista enemmän haasteita löytääkseen yhteistyömahdollisuuksia tai työtilaisuuksia. Haasteena voi olla esim. sosiaaliset ennakkoluulot, taloudellinen tilanne, keholliset tai aistien rajoitteet.

Parempi ja turvallisempi digiympäristö taiteellisen työn tueksi

Kiinteällä yhteistyöllä luomme turvallisen tilan, jossa sekä luoda yhdessä että tuoda esiin ja keskustella taiteilijoille tärkeistä, ja joskus vaikeistakin, aiheista. Tavoitteena on luoda parempi  digitaalinen mediaympäristö kaikenlaisille taiteilijoille antamaan lisäpotkua omaan ammatilliseen kehittymiseen ja oman osaamisen markkinoimiseen. 

Co-Funded by the EU logo.jpg