Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.5.2024
ReFresh Plus - Young art(ist)s refreshing heritage sites and legends

ReFresh Plus - Young art(ist)s refreshing heritage sites and legends

Refresh Plus - Young art(ist)s refreshing heritage sites and legends on Luova Eurooppa –ohjelman rahoittama yhteistyöhanke, jota koordinoi Association of Historic Towns of Slovenia.

Hankekumppanit ovat museoita, yrityksiä ja korkeakouluja Romaniasta, Espanjasta, ja Kroatiasta. Turun ammattikorkeakoulusta mukana ovat Elokuvan ja median tutkimusryhmä sekä taideakatemian opiskelijat. Roolimme hankkeessa sisältää sekä mainonnan ja markkinoinnin asiantuntijatehtäviä että taiteelliseen sisältöön osallistumista. 

ReFresh+ -hankkeen tavoitteena on 1) edistää kulttuuriperinnön hyödyntämistä luovan talouden keinoilla ja välineillä 2) kasvattaa nuorten taiteilijoiden ammatillisia valmiuksia ja mahdollisuuksia kansainväliseen uraan 3) kansainvälisen yhteistyön vahvistaminen nuorten taiteilijoiden uraa tukevien organisaatioiden välillä. 

Hankkeen aikana järjestetään kansainvälisten tapahtumien sarja, joihin kutsutaan 14 nuorta taiteilijaa viidestä maasta. Sarjan aloittaa ReFresh+ Bootcamp tutustuttaa osallistujat Slovenian ja Romanian aineettomaan kulttuuriin. Sitä seuraa Production Week, fasilitoitu työperiodi, jonka aikana osallistujat luovat ryhmissä uusia teoksia ja tuotantostrategioita. Kolmantena järjestetään Art Marketing Training, jossa tekijät harjoittelevat yhdessä teostensa markkinointia ammattilaisten opastuksella, digitaalisia välineitä hyödyntäen. 

Hankkeen tuloksena uudet teokset nostavat kulttuuriperintökohteiden vetovoimaa ja nuoret taiteilijat saavat näkyvyyttä sekä jalansijaa ja verkostoja kansainvälisessä taideyhteisössä. Liiketoimintamallit ja markkinointikoulutuksien materiaalit julkaistaan verkossa ja ne ovat hankkeen jälkeen vapaasti hyödynnettävissä uusissa kulttuurihankkeissa. 

Yhteisrahoitettu Euroopan unionin Luova Eurooppa -ohjelmasta logo