Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.5.2024
VTC – Virtual Training Certification

VTC – Virtual Training Certification

VTC-projektin tavoitteena on sertifiointialustan luominen harmonisoiduille taitokorteille. Virtuaalisesti toteutettu taitojen ja kykyjen osoittaminen antaa mahdollisuuden taitokorttien jakamiselle vahvasti tunnistetulle virtuaaliselle identiteetille. Pätevyyksiä voidaan näin ollen varmentaa sijainnista riippumatta.

Projektin rakenne

Projekti koostuu määritellyistä työpaketeista ja käyttötapauksista: automaattinen ammattitaitojen sertifiointi ja kykyjen osoittaminen käyttäen tekoälyn ja kouluttajan antamaa arvostelua, saavutettujen virtuaalisten osaamistasojen vaikuttavuus ja siirrettävyys reaalimaailmaan, koulutuksen arvosteluperusteiden ja sertifiointikriteerien määrittely, virtuaalisten ympäristöjen ja yhteistoiminnan toiminnallisuuksien toteuttaminen koulutusskenaarioissa.

Tulevaisuuden visio

Virtuaaliympäristöt antavat mahdollisuuden laajojen yhteistyöharjoitteiden toteuttamiselle etänä ja kansainvälisesti, ympäristöystävällisellä tavalla. Virtuaalikoulutukset antavat myös kyvyn koulutusten suorittamiselle samanaikaisesti samassa ympäristössä jopa kansainvälisesti. Osaamistasojen ja pätevyyksien harmonisointi saattaa parantaa työntekijöiden turvallisuutta ja työoloja kansainvälisesti sekä helpottaa työvoiman kansainvälistä liikkumista.