Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.4.2024
Kaupunkipurot: lähiympäristömme arvokkaat pienvedet

Kaupunkipurot: lähiympäristömme arvokkaat pienvedet

Tekijä(t): Eemeli Huhta & Jannina Hämäläinen

ISBN: 9789522167736 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 135

56 s., 2020

Kaupunkipurot – lähiympäristömme arvokkaat pienvedet -oppaaseen on koottu kattavasti kaupunkien pienvesien ja etenkin kaupunkipurojen tilaan ja suojelutyöhön liittyvää tietoa. opas on tarkoitettu koulutuksen ja ympäristökasvatuksen tukimateriaaliksi sekä tietopaketiksi kaikille luonnosta kiinnostuneille.

Oppaassa tutustutaan kaupunkien pienvesien nykytilaan, monimuotoisuuteen sekä niiden kohtaamiin haasteisiin kasvavissa kaupungeissa. Lisäksi opas tarjoaa tietoa pienvesien kunnostuksesta, niiden tilan arvioinnista, pienvesiin liittyvästä lainsäädännöstä ja siitä, kuinka jokainen kaupunkilainen voi osallistua pienvesien suojeluun. kaupunkiluonnolla ja kaupunkien pienvesillä on hyvin laajoja ekologisia, sosiaalisia ja taloudellisia vaikutuksia, minkä vuoksi niiden tilan parantaminen on tärkeää kaupunkien monimuotoisuuden, toimivuuden sekä niissä asuvien ihmisten hyvinvoinnin kannalta.

(pdf-tiedosto, 8, 84 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.