Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.12.2020
Verkkotutkinnot

Verkkotutkinnot

Tekijä(t): Marjo Joshi, Pirjo Könni, Kati Mäenpää, Leena Mäkinen, Mirva Pilli-Sihvola, Tanja Rautiainen, Päivi Timonen & Outi Valkki

ISBN: 9789522167682 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 264

55 s., 2020

Verkkotutkinnot antavat mahdollisuuden luoda uudenlaisia opintopolkuja ja joustavia mahdollisuuksia saavuttaa korkeakoulututkinto erilaisissa elämäntilanteissa. eAMK-hankkeen Verkkotutkinnot-ryhmä on pohtinut näiden tutkintojen mahdollisuuksia osana ympärivuotista verkko-opintotarjontaa.

Ryhmän tavoitteena oli muodostaa käsitys verkkotutkintojen nykyisistä hyvistä käytänteistä sekä niiden soveltamismahdollisuuksista kansalliseen verkkotutkintoon, jota voitaisiin toteuttaa ristiinopiskelun periaatteita noudattaen eAMK-hankkeen CampusOnline-ympäristössä. Tässä julkaisussa esitellään työn tuloksia, hyviä käytänteitä ja kokemuksia, jotka pohjautuvat työryhmän kehittämistyöhön.
Korkeakoulut voivat hyödyntää työryhmän tuloksia suunnitellessaan monimuotoisia laajoja kokonaisuuksia verkkoon. Julkaisun sisältöjä voidaan soveltaa verkkotutkintojen lisäksi esimerkiksi korkeakouludiplomien tai erikoistumispolkujen verkkokokonaisuuksien suunnitteluun ja toteutukseen.

Julkaisun lopussa esitetyt tulevaisuuden kansallisen verkkotutkinnon visiot voivat antaa uusia ajatuksia korkeakoulujen ja työelämän alueelliselle, kansalliselle ja kansainväliselle yhteistyölle. Työryhmän tuloksia on aiemmin jaettu mm. Verkkotutkinnot-webinaarisarjassa sekä eAMK-hankkeen koontijulkaisussa Kohti uuden oppimisen ekosysteemiä.

(pdf-tiedosto, 17,79 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.