Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.8.2023
Kuvitteellisen leikin ilo – kehityksellinen arviointi. Käsikirja, arviointilomakkeet ja huoltajien lomakkeet

Kuvitteellisen leikin ilo – kehityksellinen arviointi. Käsikirja, arviointilomakkeet ja huoltajien lomakkeet

Tekijä(t): Karen Stagnitti (toim. Helena Tigerstedt & Johanna Säteri)

ISBN: 9789522167453

-

käsikirja 48 s., 2 x 20 s. lomakkeet, 2020

170 €

Kuvitteellisen leikin ilo – kehityksellinen arviointi (Pretend Play Enjoyment Developmental Checklist, Stagnitti 2017) on systemaattiseen havainnointiin perustuva menetelmä 1–5-vuotiaiden lasten leikkitaitojen arviointiin.

Menetelmällä arvioidaan lapsen kuvitteellisen leikin taitoja, lapsen kokemaa leikin iloa ja lapsen leikissä välittyvää minäkäsitystä toimijana. Arviointi antaa monipuolista tietoa lapsen leikistä ja toiminnasta leikin aikana. Se kertoo lapsen vahvuuksista leikissä, mutta ohjaa myös asettamaan tavoitteet leikin tukemiseen.

Menetelmä on tarkoitettu terapeuteille, psykologeille, varhaiskasvatuksen ammattilaisille ja sosiaalityöntekijöille moniammatilliseen käyttöön. Havainnoinnin toteuttaminen kestää noin 15–30 minuuttia. Lapsen havainnoinnin voi toteuttaa yksilö- ja/tai ryhmätilanteessa.

Kuvitteellisen leikin ilo – kehityksellinen arviointi sisältää käsikirjan sekä ammattilaisen ja lapsen vanhemman/huoltajan lomakkeet. Käsikirja sisältää yksityiskohtaiset ohjeet arvioinnin toteuttamiseen, pisteyttämiseen ja tulosten tulkintaan.

Julkaisun painettu versio on loppuunmyyty. Julkaisun sähköinen versio on myynnissä Ellibsissä.