Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.4.2022
Työyhteisön johtaminen ja kehittäminen – Sosiaali- ja terveysalan YAMK-opiskelijoiden näkemyksiä

Työyhteisön johtaminen ja kehittäminen – Sosiaali- ja terveysalan YAMK-opiskelijoiden näkemyksiä

Tekijä(t): Kari Salonen & Marjaana Ojaniemi

ISBN: 978-952-216-806-1 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 283

74 s., 2022

Millaista on johtaminen ja työyhteisöjen kehittäminen sosiaali- ja terveysalan organisaatioissa sote-uudistuksen keskellä? Mitä näistä ajattelivat ylempää ammattikorkeakoulututkintoa (YAMK) opiskelleet sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ja miten he analysoivat omaa osaamistaan niin johtamisessa kuin kehittämistoiminnassa? Raportti perustuu 147 YAMK-opiskelijan jaksotehtävän kirjalliseen aineistoon vuosina 2017–2018.

Aineiston perusteella voidaan todeta, että osa sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioista on kiinnittänyt huomiota niin johtamiseen, kehittämiseen kuin työntekijöiden osallistamiseen työyhteisöjen kehittämistoiminnassa. Käynnissä olevaan sote-uudistukseen on valmistauduttu kuitenkin vaihtelevasti. Näyttää myös siltä, että erityisesti johtamisosaamisessa olisi parannettavaa.

Raportti tarjoaa monitieteellisyyteen ja empiiriseen aineistoon perustuvia näkökulmia johtamisesta ja kehittämistoiminnasta sosiaali- ja terveysalan organisaatioissa. Aihe on ajankohtainen ja ammatillisesti tärkeä, joskin vähän tutkittu. Lisäksi raportti tarjoaa näkökulmia koulutuksen kehittämiseen erityisesti sosiaali- ja terveysalan YAMK-opetuksessa. Se palvelee myös sosiaali- ja terveysalan työyhteisöjä, työntekijöitä ja alan opiskelijoita.

(pdf-tiedosto, 4,28 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.