Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 27.4.2022
VR-materiaalien käyttöopas – Maahanmuuttajien työelämätaitoja vahvistavat VR-materiaalit ja niiden käyttö

VR-materiaalien käyttöopas – Maahanmuuttajien työelämätaitoja vahvistavat VR-materiaalit ja niiden käyttö

Tekijä(t): Jami Aho, Niko Laivuori, Marju Lindholm & Olli Toivonen

ISBN: 978-952-216-812-2 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 144

26 s., 2022

Virtuaalitodellisuus eli VR luo uudenlaisia mahdollisuuksia muun muassa työelämätaitojen harjoitteluun, työpaikkoihin tutustumiseen ja työhön perehdyttämiseen. Virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen koulutuksessa tai perehdytyksessä antaa käyttäjälle mahdollisuuden harjoitella erilaisia taitoja turvallisesti, toistaa harjoituksia oman tarpeen mukaan sekä tutustua työhön myös olematta fyysisesti läsnä työpaikalla.

VR Fast Track – osaamisen kautta työelämään -hankkeessa kehitettiin VR-materiaaleja, joiden tarkoituksena on tukea erityisesti maahanmuuttajia työelämätaitojen harjoittelussa ja kehittämisessä. Lisäksi materiaaleja voidaan käyttää tiettyihin ravintola-, siivous-, hoiva- ja sosiaalialan työympäristöihin ja työtehtäviin perehdyttämiseen.

VR-materiaalien käyttöopas esittelee VR Fast Track -hankkeessa kehitetyt VR-materiaalit sekä opastaa niiden käyttöön ja VR-materiaaleja hyödyntävän koulutuksen järjestämiseen. Opas on suunnattu ensisijaisesti maahanmuuttajataustaisia henkilöitä ohjaaville ja opettaville asiantuntijoille, jotka ovat kiinnostuneet hyödyntämään VR-materiaaleja ohjauksen ja opetuksen tukena.

VR-materiaalit on kehitetty Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja Turun ammattikorkeakoulun yhteisessä VR Fast Track – osaamisen kautta työelämään -hankkeessa (Euroopan sosiaalirahasto 2019–2022).

(pdf-tiedosto, 1,39 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.