Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 12.12.2023
Kestävä elämänmuoto

Kestävä elämänmuoto

Tekijä(t): Taru Konst, Mauri Kantola, Arto Mutanen & Mervi Friman (toim.)

ISBN: 978-952-216-849-8 (pdf)

Tutkimuksia

175 s., 2023

Kestävän elämänmuodon tavoite lienee laajalti hyväksytty, mutta sen toteuttaminen ei ole yksinkertaista. Saavuttaaksemme tavoitteen joudumme väistämättä pohtimaan perusarvojamme uudelleen ja muuttamaan arjen toimintatapojamme. Erityisesti ihmis- ja maailmankäsityksemme perustana olevan ihmiskeskeisen valistusajattelun sijaan tai rinnalle tulisi löytää ekologista viisautta, joka toisi esiin luonnon ja ihmisen keskinäisen kohtalonyhteyden. Uudistaminen edellyttää yhteistä ponnistusta, jossa eri lähtökohdista pyritään löytämään tapoja ajatella ja toimia kestävän elämänmuodon rakentamiseksi.

Käytäntölähtöisen tutkimuksen yhdistyksen PraBa ry:n artikkelijulkaisu Kestävä elämänmuoto sisältää 12 vertaisarvioitua puheenvuoroa tästä aihepiiristä. Julkaisun teema ei rajoitu minkään tietyn tieteenalan piiriin, vaan artikkelit kytkeytyvät kestävän elämänmuodon teemaan eri näkökulmista – mitä kestävä elämänmuoto on, millaista se voisi olla, ja miten sitä voitaisiin tavoitella.

(pdf-tiedosto, 3,3 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.