Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.2.2024
Taidetyöskentely arjen näyttämöillä – Teoriaa, menetelmiä ja sovelluksia

Taidetyöskentely arjen näyttämöillä – Teoriaa, menetelmiä ja sovelluksia

Tekijä(t): Anja Kuukasjärvi, Outi Linnossuo & Jussi Sutinen (nykyisin Sudenlehti) (toim.)

ISBN: 978-952-216-867-2

Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 53

179 s., 2024

Teoksessa tuodaan esiin taiteen tekemisen moninaiset agorat. Antiikin Kreikassa agorat olivat kaupunkien sosiaalisia ja taiteellisia keskuksia, joissa filosofit, taiteilijat ja ns. tavalliset ihmiset kohtasivat ja olivat vuorovaikutuksessa keskenään. Arki on täynnä agoroita, joissa ihmiset kertovat tarinoita itsestään, toisistaan, kokemuksistaan ja tunteistaan.

Nykyajan arjen näyttämöitä ovat luokkatilat, olohuoneet, terapiatilat, teatterit, koulut, vanhainkodit, lastenkodit ja kaikki inhimillisen kohtaamisen areenat. Arjen näyttämöillä myös taiteella on tärkeä merkitys. Taiteella on mahdollisuus parantaa vuorovaikututusta, helpottaa ilmaisua ja tuottaa hyvinvointia. Taide saattaa meidät itsemme ja toistemme ymmärtämisen lähteelle.

Julkaisussa kuvataan taidetyöskentelyn teoreettisia lähtökohtia sekä menetelmien oppimis- ja soveltamismahdollisuuksia. Artikkeleissa esitellään erilaisia arjen näyttämöillä toteutettuja taideprojekteja, musiikin ja kirjallisuuden hoitavaa käyttöä sekä tarinoiden mahdollisuuksia vuorovaikutuksen ja ilmaisun välineinä. Teos soveltuu oppimateriaaliksi, käsikirjaksi erilaisiin yhteisöihin sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneita taidetyöskentelyn käytöstä monenlaisilla arjen näyttämöillä.

Julkaisu on ilmestynyt painettuna vuonna 2011. Teoksen painos on loppunut ja tämä julkaisu on sen päivittämätön verkkoversio.

(pdf-tiedosto, 5 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.