Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.3.2021
PELIMO – opettajan opas

PELIMO – opettajan opas

Tekijä(t): Janina Luoto (toim.)

ISBN: 978-952-216-757-6 (painettu)

ISBN: 978-952-216-758-3 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 133

130 s., 2020

Kulttuurinen moninaisuus näkyy ja kuuluu Suomessa. Se on läsnä myös peruskoulun arjessa ja siihen suhtautuminen vaatii harjoittelua. Oppilaiden erilaiset etniset, sosioekonomiset, uskonnolliset ja perhemuotoon liittyvät taustat muovaavat jokaisesta lapsesta ja oppilasryhmästä kulttuurisesti omanlaisensa. Millaisin keinoin opettaja voi oppilaidensa kanssa käsitellä moninaisuutta?

PELIMO-hanke pyrkii osaltaan vastaamaan tähän tarpeeseen. Hankkeessa kehitetty digitaalinen PELIMO-peli ja siihen liittyvä opettajan opas ovat työvälineitä kulttuurisen moninaisuuden käsittelemiseksi opetuksessa. Peli ja oppaan tehtävät on suunnattu 4–6-luokkalaisten yhteiskuntaopin opettamiseen. Niitä voi käyttää soveltaen myös muiden oppiaineiden tunneilla.

PELIMO-hankkeen opettajan oppaaseen on koottu ohjeet digitaalisen pelin käyttöön ottamiseksi ja sen hyödyntämiseksi opetuksessa. Kulttuuriseen moninaisuuteen liittyvien keskeisten käsitteiden avulla on jäsennetty tietoa tiiviiseen muotoon. Oppaassa on myös laaja valikoima toiminnallisia harjoitteita, joiden avulla kulttuurisen moninaisuuden teemojen käsittelyä opetuksessa voidaan helposti syventää.

Toivomme pelin ja harjoitteiden antavan uusia näkökulmia opetustyöhön kohti rikasta ja suvaitsevaa kulttuurista moninaisuutta.

(pdf-tiedosto 4,86 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.