Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 29.12.2020
Hevosen kuivikelannan hyödyntäminen Varsinais-Suomessa. HEPO – Hevosenlanta polttoon -hankkeen loppuraportti

Hevosen kuivikelannan hyödyntäminen Varsinais-Suomessa. HEPO – Hevosenlanta polttoon -hankkeen loppuraportti

Tekijä(t): Tuomas Ahola & Pekka Alho

ISBN: 9789522167514 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 263

40 s., 2020

HEPO – Hevosenlanta polttoon -hankkeen tavoitteena oli selvittää vuonna 2018 tulleiden hevosenlannan polttoa koskevien lakiuudistusten jälkeistä kokonaiskuvaa Varsinais-Suomen hevosenlannan hyödyntämisessä. Hankkeessa selvitettiin alueella sijaitsevien hevostilojen nykytilaa lannan loppusijoittamisen suhteen, eri kuivikemateriaalien käyttöä tiloilla, polttolaitosten kiinnostusta ottaa vastaan hevosenlantaa sekä logistisia ja taloudellisia edellytyksiä hevosenlannan poltolle.

Hankkeen yhteydessä tehdyn tallikyselyn mukaan Varsinais-Suomen hevostilojen lantahuolto on varsin hyvällä mallilla. Toisaalta polttolaitoksien näkökulmasta niitä kiinnostavan puupohjaisen kuivikelannan määrä on hyvin rajallinen. Tämän seurauksena suurin osa polttolaitoksista ei ole kiinnostunut investoimaan hevosenlannan polton vaatimiin kalliisiin muutoksiin laitoksissa.

(pdf-tiedosto, 5,91 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.