Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.12.2020
Verkostoitumisesta seitittymiseen – kohtaamisia nuorten arjessa

Verkostoitumisesta seitittymiseen – kohtaamisia nuorten arjessa

Tekijä(t): Minna Salakari, Raija Nurminen ja Aleksi Rajamäki

ISBN: 9789522167057 (painettu)

ISBN: 9789522167064 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 252

148 s., 2019

Nuorten terveydenedistäminen on monitahoista yhteistyötä, jonka perustana tulee olla ymmärrys siitä, että nuoret tarvitsevat tukea. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen NIKO-projekti pyrkii ennaltaehkäisemään nuorten nikotiinituotteiden käyttöä yhdessä Turun ammattikorkeakoulun kanssa. Projektissa toteutetaan toiminnallista ja osallistavaa työtä nuorten ja heidän lähiyhteisöjensä kanssa.

Artikkelikokoelmassa terveydenedistämisen käsitettä lähestytään moniammatillisen asiantuntijajoukon voimin. Julkaisun punaisena lankana on yhteistyö: verkostojen ylläpitäminen on nuorten terveydenedistämistyön yhteinen perusta. Asiantuntijuutta hyödyntämällä voidaan tunnistaa, miten verkostoissa jaettu tieto saadaan siirrettyä erilaisiin toiminta ympäristöihin. Samalla luodaan uudenlaisia innovaatioita.

Teoksessa kysytään, onko nikotiinituotteiden käyttö ”coolia”, miten vaihtaa nikotiinikoukku terveellisempään vaihtoehtoon ja mitä ammattilainen voi tehdä edistääkseen nuorten hyvinvointia. Julkaisussa avataan NIKO-projektissa havaittuja oivalluksia ennaltaehkäisevän työn hyödynnettäviksi.

Keskiössä on nuorten kohtaaminen. Nähdyksi tuleminen on perustarve, normaalin kehityksen ja selviytymisen edellytys. Siinä meillä kaikilla on oma paikkamme olla tukemassa nuoren hyvinvointia. Yhdessä olemme enemmän!

(pdf-tiedosto, 2,53 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.