Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.12.2020
Öljyntorjunnan varautumisen kehittäminen Saaristomeren alueella – OIL-hankkeen loppuraportti

Öljyntorjunnan varautumisen kehittäminen Saaristomeren alueella – OIL-hankkeen loppuraportti

Tekijä(t): Milla Popova

ISBN: 9789522166555 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 241

64 s., 2017

Saaristomeri on öljyntorjunnan kannalta poikkeuksellisen haastava alue. Vaikka öljyntorjuntaa on kehitetty Itämeren alueella jo pitkään ja Suomen öljyntorjunnan taso on muihin Itämeren maihin verrattuna hyvä, öljyntorjunnan järjestämisessä on edelleen paljon kehitettävää.

Turun ammattikorkeakoulun OIL-hankkeessa tuotetun aineiston tavoitteena on auttaa öljyntorjuntaan osallistuvia viranomaisia suunnittelemaan harjoituksia vahinkotilanteita varten ja kehittämään varautumista todellisen onnettomuuden sattuessa. Hankkeen eri tehtävistä on laadittu omat raportit, ja tässä loppuraportissa kuvataan hankkeen sisältöä, tehtäviä ja tuloksia yleisemmin. Keskeiset tavoitteet saavutettiin ja viranomaisyhteistyötä sekä öljyntorjuntavalmiutta Saaristomeren alueella kehitettiin entisestään.

Vuonna 2015 käynnistetty Öljyntorjunnan varautumisen kehittäminen Saaristomeren alueella (OIL) -hanke on jatkoa aikaisemmille ammattikorkeakoulun koordinoimille öljyntorjuntahankkeille. Keskeisimmät tavoitteet olivat Nauvo–Uusikaupunki- ja Utö–Hanko-laivaväylien kartoitukset, sidosryhmien ja viranomaisten välisen yhteistyön kehittäminen sekä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen tukeminen Saaristomeren alueen öljyntorjuntavalmiuksien vahvistamisessa. Lisäksi hankkeessa tuotettiin Saaristomeren vahinkojätelogistiikan kehittämiseen liittyviä selvityksiä ja suunnitelmia.

(pdf-tiedosto, 17,7 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.