Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.4.2024
Innolla liikkumaan - Turun ammattikorkeakoulun uudet liikuntapalvelut 2013-2016

Innolla liikkumaan - Turun ammattikorkeakoulun uudet liikuntapalvelut 2013-2016

Tekijä(t): Hanna Siren, Milla Roininen, Maija Rihko, Annukka Myllymäki & Päivi Mäkilä

ISBN: 9789522166401 (painettu)

ISBN: 9789522166418 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 233

34 s., 2016

Liikunta vaikuttaa olennaisesti yksilön fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Fyysisellä aktiivisuudella on myös positiivisia vaikutuksia yksilön muistiin, vireystilaan, keskittymiskykyyn ja oppimiseen. Monet aikuiset eivät kuitenkaan liiku terveytensä kannalta riittävästi. Parantamalla liikuntamahdollisuuksia lähellä työ- ja opiskelupaikkoja voidaan lisätä fyysistä aktiivisuutta ja parantaa työ- ja opiskelutehoa.

Turun ammattikorkeakoulun INTO – Innostavaa liikuntaa ammattikorkeakoulun arkeen -projektissa kehitettiin opiskelijoiden ja työntekijöiden yhteisiä liikuntapalveluja. Projektissa tuettiin terveytensä kannalta liian vähän liikkuvien aikuisten liikuntaharrastuksen aloittamista esimerkiksi erilaisilla starttikursseilla. Lisäksi edistettiin matalan kynnyksen arkiliikuntaa.

Innostutaan liikkumaan -julkaisu on suunnattu suomalaisten korkeakoulujen liikuntapalvelujen järjestäjille, liikunnan sekä työ- ja opiskeluhyvinvoinnin parissa toimiville, opiskeluhuollon ja työterveyshuollon työntekijöille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Julkaisu tarjoaa ideoita aikuisille soveltuvan matalan kynnyksen liikuntaan korkeakouluissa ja muissa työyhteisöissä.

(pdf-tiedosto, 7,65 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.