Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.4.2024
Kärpäsenä katossa – huomioita kiinteistönvälittäjien toiminnasta asuntoesittelyissä

Kärpäsenä katossa – huomioita kiinteistönvälittäjien toiminnasta asuntoesittelyissä

Tekijä(t): Marjo Kumpula

ISBN: 9789522166302 (painettu)

ISBN: 9789522166319 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 229

57 s., 2016

Kärpäsenä katossa - Huomioita kiinteistönvälittäjien toiminnasta asuntoesittelyissä on tarkoitettu opiskelijoille ja opetushenkilöstölle oppaaksi kiinteistönvälittäjän työhön. Näkökulma on rajattu kiinteistönvälittäjien toimintaan asuntoesittelyissä. Julkaisu palvelee siten myös kiinteistönvälitysalan yrityksiä näiden arvioidessa asuntoesittelyjen toimivuutta.

Julkaisu perustuu Turun ammattikorkeakoulun myynnin tutkimusryhmän GHOST-hankkeeseen, jossa opiskelijat havainnoivat kiinteistönvälittäjien toimintaa asuntoesittelyissä. Hankkeen tarkoituksena oli kerätä tietoa asiakkaan kokemasta lisäarvosta kiinteistönvälittäjän palvelua käytettäessä. Tavoitteena oli myös synnyttää ideoita kiinteistönvälitysalan myyntiprosessin kehittämiseksi etenkin asuntoesittelyvaiheessa.

Hankkeen tuloksista ilmeni, että kiinteistönvälittäjät toimivat lähes poikkeuksetta erittäin ammattitaitoisesti ja osoittaen hyviä esiintymis- sekä vuorovaikutustaitoja. Asuntoesittelyissä olisi kuitenkin mahdollisuuksia kehittää myyntiprosessia; moni asuntoesittely oli nimensä mukaisesti esittely eikä aktiivinen myyntitilaisuus.

Soveltavat tutkimus- ja kehityshankkeet tarjoavat ihanteellisen oppimisympäristön ammattikorkeakoulujen opiskelijoille. Turun ammattikorkeakoulun oppimisote – innovaatiopedagogiikka – yhdistää opetusta ja käytännön kehittämisprojekteja. Tämä julkaisu esittelee yhden erittäin käytännöllisen esimerkin siitä, miten opiskelijat voivat osallistua kehittämishankkeeseen ja oppia samalla tarvittavia työelämätaitoja havainnoimalla alan ammattilaisten toimintaa.

(pdf-tiedosto, 8,37 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.