Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.12.2020
Neuroliikkujan liikuntapolut - Hyviä käytäntöjä kunnille ja järjestöille

Neuroliikkujan liikuntapolut - Hyviä käytäntöjä kunnille ja järjestöille

Tekijä(t): Raija Luona-Helminen, Päivi Mäkilä & Riitta Samstén

ISBN: 9789522166050 (painettu)

ISBN: 9789522166067 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 226

48 s., 2016

Terveysliikunnalla on tärkeä merkitys pitkäaikaissairaille ja vammaisille henkilöille kokonaisvaltaisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Neuroliikkujan liikuntapolut tarjoaa näkökulmia neuroliikkujan terveyttä edistävän liikunnan lisäämiseksi kunnissa ja järjestöissä.

Neuroliikkuja paikallistasolla -projektin tavoitteena on, että neurologista sairautta sairastava tai neurologisesti vammautunut liikkuja pystyy harrastamaan liikuntaa itselle sopivalla tavalla. Liikuntamahdollisuuksien lisääminen edellyttää, että liikuntaa ohjaavat työntekijät osaavat antaa yksilöllistä tukea liikkujan oireet huomioiden. Projektissa kehitettiin eri toimijoiden välistä yhteistyötä, tiedottamista ja koulutusta.

Neuroliikkujan liikuntapolut on tarkoitettu kaikille neuroliikunnasta ja sen edistämisestä kiinnostuneille. Julkaisussa esitetyt hyvät käytännöt ja suositukset voidaan ottaa käyttöön kunnissa, järjestöissä ja paikallisyhdistyksissä sellaisenaan tai soveltaen.

(pdf-tiedosto, 3,39 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.