Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.4.2024
Herkkuruokaa puusta – syötävien lahottajasienten viljely maatalouden sivuelinkeinona

Herkkuruokaa puusta – syötävien lahottajasienten viljely maatalouden sivuelinkeinona

Tekijä(t): Jouni Issakainen

ISBN: 9789522165787 (painettu)

ISBN: 9789522165794 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 216

192 sivua & 36 liites., 2015

33,00 €

Julkaisussa kuvataan Syötävien lahottajasienten viljely maatalouden sivuelinkeinona -hanketta ja sen tuloksia. Kehityshankkeessa kokeiltiin luonnonvaraisten, puuta lahottavien ruokasienten viljelyä edullisin tekniikoin varsinaissuomalaisilla maatiloilla sekä selvitettiin sienituotteiden kaupallistamiseen liittyviä seikkoja. Uutena innovaationa sienten viljelyyn kehitettiin ns. vinopölkkymenetelmä sekä muovilaatikkoformaatti.

Hankkeessa saatujen tulosten mukaan luonnosta löytyy kymmeniä mahdollisia viljeltäviä lajeja, kuten esimerkiksi erinomaiseksi ruokasieneksi osoittautunut koivunkantosieni. Viljely sopisi erityisesti maa- ja metsätalouden sivuelinkeinoksi. Toivomme, että julkaisu tarjoaa maa- ja metsätalouden yrittäjille sekä vähittäiskaupoille näkökulmia ja innostusta kehittää sienten viljelystä uuttaa sivuelinkeinoa.

Turun ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa (TKI) toteutetaan yli 30 erilaisessa tutkimusryhmässä. Yhteistä kaikille ryhmille on se, että työtä tehdään koko Varsinais-Suomen alueen tavoitteiden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

(pdf-tiedosto, 1,75 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.