Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.3.2021
Elokuva ja media

Elokuva ja media

Tutkimusryhmän kohteena on digitalisaation ja uusien teknologioiden tuoma murros median sisällöntuotantoon, tekemisen tapoihin, liiketoimintamalleihin ja yhteiskuntaan yleisemmin. Virtuaalitodellisuus, verkko-opetus sekä median ja kulttuurin rooli erilaisissa innovaatioissa kiinnostavat tutkimusryhmää. Lisäksi median ja kulttuurin roolit yhteiskunnallisissa muutoksissa, haasteissa ja yhteisön rakentamisessa näkyvät hanketoiminnassa. 

Käynnissä olevat hankkeet:

  • IRM-Tool –hankkeessa tutkitaan ja kokeillaan media- ja taidelähtöisten menetelmien soveltamista meriteollisuuden innovaatioprosesseissa.  
  • Mobile Documentary –hankkeessa toteutetaan älypuhelimella kuvaten dokumenttityöpajoja yhdessä Metropolia ammattikorkeakoulun ja Soülin yliopiston kanssa. 
  • Creve 2.0 –hankkeessa kehitetään luovien alojen yritysten toimijoiden palvelurakennetta sellaiseksi joka tukee yritystoimintaa. 
  • Virtuaalinen elämyslääke –hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan AR/VR-menetelmillä tehtäviä ”elämyslääkkeitä”, joilla tavoitellaan positiivista ja yksilöllistä potilaskokemusta terveydenhoidon alalla.  

Päättyneitä hankkeita: 

IRM-Tool –hankkeessa tutkitaan ja kokeillaan media- ja taidelähtöisten menetelmien soveltamista meriteollisuuden innovaatioprosesseissa.  

EURANIM, jossa video mapping -projisointitekniikoita tutkittiin taiteellisissa projekteissa, kaupallisissa yhteyksissä, sekä laajemmin yhteiskunnallisen kehityksen välineenä.
Digiolkkarista työelämään -hankkeessa kehitettiin osaamisen omaehtoisen tunnistamisen tapoja työpajoissa vertaisryhmän ja -ohjaajan avulla käyttäen hyväksi digitaalisuutta.

Julkaisut:

Aiheista kiinnostuneiden kannattaa olla yhteydessä tutkimusryhmän jäseniin.

Tutkimusryhmän jäsenet

Milla Järvipetäjä
Tutkimusvastaava, Lehtori, Projektipäällikkö
+358 50 598 5239
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
Arja Tulonen
Lehtori
+358 50 598 5259
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
arja.tulonen@turkuamk.fi
Pentti Halonen
Lehtori
+358 50 598 5216
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
Pirita Juppi
Yliopettaja, Koulutusvastaava
+358 40 355 0157
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
pirita.juppi@turkuamk.fi
Eija Saarinen
Lehtori
+358 50 598 5219
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
eija.saarinen@turkuamk.fi