
Elokuva ja media
Tutkimusryhmän kohteena on digitalisaation ja uusien teknologioiden tuoma murros median sisällöntuotantoon, tekemisen tapoihin, liiketoimintamalleihin ja yhteiskuntaan yleisemmin. Virtuaalitodellisuus, verkko-opetus sekä median ja kulttuurin rooli erilaisissa innovaatioissa kiinnostavat tutkimusryhmää. Lisäksi median ja kulttuurin roolit yhteiskunnallisissa muutoksissa, haasteissa ja yhteisön rakentamisessa näkyvät hanketoiminnassa.
Käynnissä olevat hankkeet:
- IRM-Tool –hankkeessa tutkitaan ja kokeillaan media- ja taidelähtöisten menetelmien soveltamista meriteollisuuden innovaatioprosesseissa.
- Mobile Documentary –hankkeessa toteutetaan älypuhelimella kuvaten dokumenttityöpajoja yhdessä Metropolia ammattikorkeakoulun ja Soülin yliopiston kanssa.
- Creve 2.0 –hankkeessa kehitetään luovien alojen yritysten toimijoiden palvelurakennetta sellaiseksi joka tukee yritystoimintaa.
- Virtuaalinen elämyslääke –hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan AR/VR-menetelmillä tehtäviä ”elämyslääkkeitä”, joilla tavoitellaan positiivista ja yksilöllistä potilaskokemusta terveydenhoidon alalla.
Päättyneitä hankkeita:
IRM-Tool –hankkeessa tutkitaan ja kokeillaan media- ja taidelähtöisten menetelmien soveltamista meriteollisuuden innovaatioprosesseissa.
EURANIM, jossa video mapping -projisointitekniikoita tutkittiin taiteellisissa projekteissa, kaupallisissa yhteyksissä, sekä laajemmin yhteiskunnallisen kehityksen välineenä.
Digiolkkarista työelämään -hankkeessa kehitettiin osaamisen omaehtoisen tunnistamisen tapoja työpajoissa vertaisryhmän ja -ohjaajan avulla käyttäen hyväksi digitaalisuutta.
Julkaisut:
- Digityy – mediaosaamisen uusi ääni http://digityy.com/
- Digikylpylä - ideoita, apua ja suuntaa media-alan myrskyisiin vesiin http://digitopia.turkuamk.fi/d/digikylpyla/index.html
- Shaping the Perspectives of Future Journalists – JOCID 2007-2015 http://julkaisumyynti.turkuamk.fi/PublishedService?file=page&pageID=20&
Aiheista kiinnostuneiden kannattaa olla yhteydessä tutkimusryhmän jäseniin.
Tutkimusryhmän jäsenet