Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.6.2024
Kestävän korjausrakentamisen suunnitteluosaaja.jpg

Kestävän korjausrakentamisen suunnitteluosaaja | Verkko-opinnot | 20 op

Rakentamisen toimintaympäristö on jatkuvan kehityksen ja muutoksen reitillä. Rakentaminen kuluttaa edelleen valtavan määrän maailman raaka-aineista ja siksi rakennushankkeita tullaan jatkossa arvottamaan eri näkökulmista kuin aiemmin. Euroopan unionin energiatehokkuusdirektiivin vaatimusten sekä uudistuvan maankäyttö- ja rakennuslain myötä vaaditaan uudenlaista osaamista korjausrakentamisen hankkeiden suunnittelussa.

Maksuton Kestävän korjausrakentamisen suunnitteluosaajan online-koulutus tarjoaa rakennusalan toimijoille valmiuksia vähähiilisen rakentamisen osuuden kasvattamiseen. Uusi rakennuslaki tulee painottamaan muutoksissa rakennusten vähähiilisyyttä, elinkaariominaisuuksia ja purkamislupien edellytyksiä. Aluekäytön suunnittelussa tullaan hyödyntämään yhä enemmän digitalisuutta.

Suunnitteluosaajan koulutus on suunnattu rakennusalan toimihenkilöille, jotka haluavat tietoa uuden rakennuslain vaikutuksista rakentamiseen ja kasvattaa osaamistaan korjausrakentamisen osa-alueilla. Opinnot soveltuvat myös alanvaihtajille, jotka haluavat suuntautua uusiin työtehtäviin korjausrakentamisen alalla. Joustavan järjestelyn myötä koulutus soveltuu myös yrittäjille sekä työvoiman ulkopuolella oleville henkilöille.

Koulutuksen teemat:

  1. Vähähiilinen rakentaminen
  2. Rakennuksen tietomallinnus, BIM (Building Information Modelling)
  3. Korjausrakentamisen suunnittelu ja hallinta
  4. Kiertotalouden mahdollisuudet korjausrakentamisessa

Koulutuksen toteutustapa ja ajankohta:

Suunnitteluosaajan koulutus toteutetaan joustavasti verkko-opintoina. Osallistuja voi valita etäopintoina suoritettavat opintojaksot oman aikataulunsa mukaan riippumatta ajasta ja paikasta. Koulutuksen sisältöön on mahdollista valita teemoja oman kiinnostuksen mukaan. Kokonaisoppimäärä on 15–20 opintopistettä riippuen valituista kursseista.

Ilmoittautuminen Kestävän korjausrakentamisen suunnitteluosaajan koulutukseen alkaa kesäkuussa ja opinnot käynnistyvät syyskuussa 2024. Opinnot päättyvät maaliskuussa 2025.

Laajuus ja kesto: 15–20 op | 8 kuukautta

Alkamisajankohta: syyskuu 2024

Hinta: maksuton

Miten haen?

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Opiskelijat valitaan motivaatiokirjeen, hakijoiden koulutustaustan sekä työkokemuksen perusteella. Opintopolusta löydät lisätietoa koulutuksen sisällöstä, hakuohjeet ja valintaperusteet.

Hakuaika: 3.6.2024 klo 09:00 – 23.8.2024 klo 15:00

Rahoittaja

Osallistujalle maksuttoman koulutuksen rahoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus JOTPA. Koulutuksen tavoitteena on korjausrakentamisen työvoiman saatavuuden turvaaminen ja kehittää osaamista alan muutoksiin. Osaamistarpeiden muutoksiin vaikuttavat muun muassa Euroopan unionin energiatehokkuusdirektiivin vaatimukset sekä uudistuva maankäyttö- ja rakennuslaki.

Rahoittaja_Jatkuvan_oppimisen_ja_työllisyyden_palvelukeskus.png