Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.3.2023
kirjastodiplomi.jpg

Kirjasto- ja tietopalvelualan korkeakouludiplomi | 60 op

Kirjasto- ja tietopalvelualan korkeakouludiplomi on käytännönläheinen paketti kirjastoalan perusosaamista, jossa painotetaan ohjaustaitoja. Opiskelija suorittaa 60 opintopisteen kokonaisuuden kirjastoalan opintoja, mikä on tavanomainen vaatimus kirjastoalan työpaikkojen rekrytoinnissa.

Opinnot alkavat Turussa kahdella lähiopetuspäivällä, minkä jälkeen opintojaksot jatkuvat verkko-opintona. Opintoihin kuuluu itsenäistä työskentelyä, ryhmätöitä ja verkkotapaamisia. Opinnot soveltuvat hyvin opiskelijalle, jolla on jo korkeakoulututkinto. 

Korkeakouludiplomin olennainen osa on ohjattu harjoittelu (10 op). Harjoittelu on toiminnallinen työelämäjakso, joka tehdään alan organisaatiossa. Opiskelija itse vastaa harjoittelupaikan valinnasta ja hankinnasta.  

Laajuus ja kesto: 60 opintopistettä | 1 v

Valintaperusteet: Korkeakoulututkinto (60 p) ja motivaatiokirje (40 p)

Alkamisajankohta: syksy 2022

Hinta: 720€ (12€/opintopiste)

Miten haen?

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät tarkempaa tietoa koulutuksen sisällöstä, hakuohjeet ja valintaperusteet.

Seuraava hakuaika koulutukseen on syksy 2024

Turun AMK:n opinto-oppaassa voit tutustua tarkemmin koulutuksen oppimissuunnitelmaan. 

Mikä korkeakouludiplomi?

Avoimen ammattikorkeakoulun korkeakouludiplomit ovat erityisesti työikäisten jatkuvan oppimisen tarpeisiin suunnattuja koulutuksia, joissa voit hankkia uutta osaamista, syventää tai laajentaa asiantuntijuutta ilman kokonaisen tutkinnon suorittamista. Myöhemmin opintoja voi hyödyntää osana ammattikorkeakoulututkintoa.  

Korkeakouludiplomien opintojaksot ovat Turun ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien mukaista opetusta ja laajuus on 60 opintopistettä. Opiskelija saa opinnoista opintosuoritusotteen suoritetuista opinnoista sekä todistuksen eli korkeakouludiplomin suorittaessaan koko laajuuden.