Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.9.2022
tradenomi

Opinto-ohjaajille

Tältä sivulta löydät mm. Opoinfojen materiaalit sekä muuta hyödyllistä tietoa hakemisesta ja Turun AMK:n koulutustarjonnasta. Sivut on suunnattu pääasiassa toisen asteen opinto-ohjaajille, mutta ovat kaikkien käytettävissä ja hyödyksi myös esim. perusasteen opinto-ohjaajille sekä TE-toimistojen koulutusneuvojille.

Tärkeimmät linkit:

 

Infotilaisuudet ja esittelyt

Turun korkeakoulut järjestävät syksyisin yhteisen opoinfon toisen asteen opinto-ohjaajille. Tapahtuma on avoin myös perusasteen opoille ja esim. TE-toimistojen koulutusneuvojille. 

Hakijat pääsevät tutustumaan Turun AMK:n tarjontaan syksyin järjestettävässä AMK-päivässä, Studia-messuilla sekä keväisin järjestettävässä Kakkosten päivässä. Toivomme, että hakijat osallistuvat ensisijaisesti edellä mainittuihin tapahtumiin, joissa pääsee tutustumaan kerralla koko Turun AMK:n koulutustarjontaan. 

Tulossa lukuvuonna 2022 - 2023:

Lisäksi Turun AMK:ssa järjestetään erilaisia tapahtumia ja avoimia tilaisuuksia ympäri vuoden. Koko tapahtumatarjonnan löydät tapahtumakalenterista.

Hakijan päivän 11.3.2022 tallenteet

Hakijan päivän Turun AMK:n esityksien tallenteet löydät täältä.

Opoinfon 5.11.2021 tallenteen löydät alta kohdasta Opoinfojen materiaalit.

Kouluvierailut

Voit kysyä myös mahdollisuutta kouluvierailuun. Ota yhteyttä ja kysy lisää: Anne Lämsä

 

Avoin AMK - väylä tutkintoon ja mahdollisuuksia välivuodelle

Tutkinto-opiskelijaksi voi hakeutua myös avoimen AMK:n kautta:

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskellaan ensimmäisen vuoden opinnot (n. 60 op) yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Opinnot ovat samoja kuin tutkinto-opiskelijoilla ja polkuopiskelija pääsee heti osaksi opiskelijayhteisöä. Kun opintoja on suoritettu riittävä määrä (AMK-tutkinnoissa 35 op), polkuopiskelija voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylähaussa jatkaa opintojaan saumattomasti tutkinto-opiskelijana. 

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa, ja haku järjestetään aina yhteishaun jälkeen: syksyllä alkaviin polkuopintoihin haku on heinä-elokuussa ja tammikuussa alkaviin polkuopintoihin marras-joulukuussa. Polkuopinnot on tarjolla suurimpaan osaan yhteishaussa mukana olevia koulutuksia (pl. kulttuuriala). 

Polkuopinnot on hyvä mahdollisuus tavoitella tutkinto-opiskelupaikkaa, jos ei tullut yhteishaussa valituksi. Lisäksi polkuopinnot tarjoavat mahdollisuuden tutustua alaan ja korkeakouluopintoihin ilman yhteishakuprosessia. Polkuopintoihin hakemalla ei menetä ensikertalaisuuttaan yhteishaussa. 

Polkuopinnot, kuten muutkin avoimen AMK:n opinnot, ovat maksullisia. Polkuopiskelijat eivät ole oikeutettuja esim. KELAn opintotukeen, mutta heidän on mahdollisuus saada joitain opiskelija-alennuksia opiskelijakunnan jäsenyyden kautta. 

Tutustu polkuopintojen tarjontaan.

Lue lisää polkuopinnoista.

Lue lisää avoimen väylähausta.

 

Avoimen AMK:n yksittäiset opintojaksot - mahdollisuuksia välivuodelle

Avoimessa AMK:ssa voi suorittaa myös yksittäisiä opintojaksoja. Opintotarjonta on laaja: opintoja löytyy kaikilta eri aloilta, niin päivä-. monimuoto- kuin verkkototeutuksina, ja avoimen AMK:n opinnoista voi koota itselleen sopivan kokonaisuuden. 

Avoimen AMK:n yksittäisten opintojaksojen suorittaminen on erinomainen vaihtoehto, jos haluaa yhdistää välivuoteen opiskelua itselleen sopivan määrän. Yksittäiset opintojaksot mahdollistavat myös yhden tai useamman alan kokeilemisen, jos opiskelija ei ole vielä varma omasta alastaan.

Avoimen AMK:n opintojaksot julkaistaan kaksi kertaa vuodessa: syksyn opinnot 15.6. ja kevään opinnot 1.12.

Tutustu avoimen AMK:n tarjontaan.  

Hakijatilastot

Hakijatilastot sekä tietoa aikaisempien vuosien pisterajoista löydät Opetushallinnon tilastopalvelusta: www.vipunen.fi.

Ohjevideoita Vipusen käyttöön löydät täältä.

Huomioithan, että pisterajat vaihtelevat vuosittain hakijamäärästä ja hakijoiden koulu- ja/tai valintakoemenestyksestä riippuen. Vaikka jollain pistemäärä olisi päässyt edellisenä vuonna sisään, se ei tarkoita, että samalla pistemäärällä pääsisi varmasti seuraavana vuonna sisään ja päinvastoin. 

Myös valintaperusteet, koulutuksessa käytettävät valintatavat, eri valintatapojen aloituspaikkamäärät sekä pisteytys saattavat vaihdella vuosittain. Koulutuksen ajankohtaiset valintaperusteet ja muut tiedot löydät Opintopolusta. AMK-valintakoe otettiin käyttöön syksyn 2019 yhteishaussa, jolloin pisterajoissa tapahtui suuria muutoksia aiempiin vuosiin verrattuna. 

Esittelymateriaaleja opinto-ohjaajille

Webinaaritallenteet Hakijan päivistä:

Näin haet yhteishaussa 2022:

Opiskelijavalintauudistukseen liittyvät materiaalit

 

Turun AMK:n esittelymateriaalit

 

Opiskelijakaupunki Turku

 

Salo IoT Campus

Salossa toimipisteemme sijaitsee Salo IoT Campuksella, jossa Turun AMK:n lisäksi toimii useita yrityksiä. Salo IoT Campukseen voit tutustua esim. alla olevalla videolla. Digitaalisen liiketoiminnan ohella Salossa voi opiskella myös useissa eri sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa.

Esittelyvideo:  Tradenomi (AMK), digitaalinen liiketoiminta, Salo IoT Campus

Opoinfojen materiaalit

Opokirje - tilaa uutiset sähköpostiisi

Turun AMK lähettää opinto-ohjaajille ja koulutusneuvojille suunnattua opokirjettä n. 3-4 kertaa vuodessa. Kirjeeseen on koottu ajankohtaista tietoa korkeakouluopintoihin ja hakemiseen liittyen. 

Tilaa opokirje

Lue aiemmat opokirjeet arkistosta.

Opopassi.com

Olemme mukana Opopassi.com -palvelussa. Opopassi on työkalu oman tulevaisuuden suunnitteluun ja sitä voi käyttää myös lukion OP2-kurssin opetusmateriaalina. 

Opopassi.com

Turun AMK:n tehtävä Opopassissa

 

Valmentava koulutus maahanmuuttajille

Järjestämme maahanmuuttajille suunnattua korkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta. Valmentavassa koulutuksessa (30 op) painottuvat alakohtaiset suomen kielen opinnot sekä yleiset korkeakouluopiskeluun valmentavat opinnot. Koulutukseen sisältyy myös matematiikan ja englannin kielen opintoja. Koulutukseen valittavilta vaaditaan suomen kielen taitotaso B1.

Tarjoamme ulkomaalaistaustaisille opiskelijoille myös muita palveluja, joilla tuetaan etenemistä korkeakouluopintoihin, suomen kielen taidon kehittymistä opintojen aikana ja opiskelun sujumista suomalaisessa korkeakouluyhteisössä. 

Tutustu maahanmuuttajille suunnattuihin kieli- ja ohjauspalveluihin

Yhteistyöopinnot 2. asteen oppilaitoksien kanssa

Toisen asteen oppilaitoksen on mahdollisuus sopia Turun AMK:n kanssa yhteistyöopinnoista, eli ns. väyläopinnoista. 

Lue lisää yhteistyöopinnoista.