Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.8.2021
tradenomi

Opinto-ohjaajille

Tältä sivulta löydät Opon oppaan, Opoinfojen materiaalit sekä muuta hyödyllistä tietoa hakemisesta ja Turun AMK:n koulutustarjonnasta. Sivut on suunnattu pääasiassa toisen asteen opinto-ohjaajille, mutta ovat kaikkien käytettävissä ja hyödyksi myös esim. perusasteen opinto-ohjaajille sekä TE-toimistojen koulutusneuvojille.

Opon opas 2021

Opon opas on tarkoitettu opinto-ohjaajille ja koulutusneuvojille ohjauksen avuksi. Huomioithan myös, että ajankohtaiset tiedot hakemiseen liittyen päivitetään ensisijaisesti Turun AMK:n nettisivuille ja Opintopolkuun. Esimerkiksi hakemiseen liittyvät päivämäärät kannattaa aina tarkistaa nettisivuilta tai Opintopolusta, jonne ne päivitetään ensimmäisenä. Tätä opasta päivitetään kuitenkin myös säännöllisesti, ja versiohistorian löydät oppaasta, sisällysluettelon loppuosasta sekä alempaa. 

Opon_opas2021_Page_01.jpg
Lataa pdf-tiedosto klikkaamalla kuvaa.

Vuoden 2021 opas julkaistaan ainoastaan sähköisenä versiona tällä sivulla. Voit ladata Opon oppaan 2021 (pdf) myös tästä.  

 

Infotilaisuudet ja esittelyt

Turun korkeakoulut järjestävät syksyisin yhteisen opoinfon toisen asteen opinto-ohjaajille. Tapahtuma on avoin myös perusasteen opoille ja esim. TE-toimistojen koulutusneuvojille. 

Hakijat pääsevät tutustumaan Turun AMK:n tarjontaan syksyin järjestettävässä AMK-päivässä, Studia-messuilla sekä keväisin järjestettävässä Kakkosten päivässä. Toivomme, että hakijat osallistuvat ensisijaisesti edellä mainittuihin tapahtumiin, joissa pääsee tutustumaan kerralla koko Turun AMK:n koulutustarjontaan. 

Menneet tapahtumat lukuvuonna 2020 - 2021

Tulossa lukuvuonna 2021 - 2022:

Lisäksi Turun AMK:ssa järjestetään erilaisia tapahtumia ja avoimia tilaisuuksia ympäri vuoden. Koko tapahtumatarjonnan löydät tapahtumakalenterista.

Voit kysyä myös mahdollisuutta kouluvierailuun. Ota yhteyttä ja kysy lisää: Katja Mäkinen

Avoin AMK - väylä tutkintoon ja mahdollisuuksia välivuodelle

Tutkinto-opiskelijaksi voi hakeutua myös avoimen AMK:n kautta:

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskellaan ensimmäisen vuoden opinnot (n. 60 op) yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Opinnot ovat samoja kuin tutkinto-opiskelijoilla ja polkuopiskelija pääsee heti osaksi opiskelijayhteisöä. Kun opintoja on suoritettu riittävä määrä (AMK-tutkinnoissa 35 op), polkuopiskelija voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylähaussa jatkaa opintojaan saumattomasti tutkinto-opiskelijana. 

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa, ja haku järjestetään aina yhteishaun jälkeen: syksyllä alkaviin polkuopintoihin haku on heinä-elokuussa ja tammikuussa alkaviin polkuopintoihin marras-joulukuussa. 

Polkuopinnot on hyvä mahdollisuus tavoitella tutkinto-opiskelupaikkaa, jos ei tullut yhteishaussa valituksi. Lisäksi polkuopinnot tarjoavat mahdollisuuden tutustua alaan ja korkeakouluopintoihin ilman yhteishakuprosessia. Polkuopintoihin hakemalla ei menetä ensikertalaisuuttaan yhteishaussa. 

Polkuopinnot, kuten muutkin avoimen AMK:n opinnot, ovat maksullisia. Polkuopiskelijat eivät ole oikeutettuja esim. KELAn opintotukeen, mutta heidän on mahdollisuus saada joitain opiskelija-alennuksia opiskelijakunnan jäsenyyden kautta. 

Lue lisää polkuopinnoista.

Lue lisää avoimen väylähausta.

 

Avoimen AMK:n yksittäiset opintojaksot - mahdollisuuksia välivuodelle

Avoimessa AMK:ssa voi suorittaa myös yksittäisiä opintojaksoja. Opintotarjonta on laaja: opintoja löytyy kaikilta eri aloilta, niin päivä-. monimuoto- kuin verkkototeutuksina, ja avoimen AMK:n opinnoista voi koota itselleen sopivan kokonaisuuden. 

Avoimen AMK:n yksittäisten opintojaksojen suorittaminen on erinomainen vaihtoehto, jos haluaa yhdistää välivuoteen opiskelua itselleen sopivan määrän. Yksittäiset opintojaksot mahdollistavat myös yhden tai useamman alan kokeilemisen, jos opiskelija ei ole vielä varma omasta alastaan.

Avoimessa AMK:ssa suoritettuja opintojaksoja voi hydöyntää myös tutkinto-opiskelijaksi hakemisessa: yhteishaun uudessa valinta aiemmilla korkeakouluopinnoilla -valintatavassa opiskelijat valitaan aiempien korkeakouluopintojen, esimerkiksi avoimessa AMK:ssa suoritettujen opintojen, perusteella. Lue lisää yhteishaun opiskelijavalinnoista. 

Tutustu avoimen AMK:n tarjontaan.  

Hakijatilastot

Hakijatilastot löydät Opetushallinnon tilastopalvelusta: www.vipunen.fi.

Ohjevideoita Vipusen käyttöön löydät täältä.

Usein kysyttyä -sivulta löydät myös alimmat pisteet -taulukon, johon on koottu syksyn 2014 yhteishausta lähtien koulutuksittain alimmat pisteet, joilla hakija on tullut valituksi sekä alimmat pisteet, joilla on saanut kutsun valintakokeisiin, mikäli hakukohteessa on käytetty esikarsintaa.

Esittelymateriaaleja opinto-ohjaajille

Webinaaritallenteet Hakijan päivistä:

 

Opiskelijavalintauudistukseen liittyvät materiaalit

 

Turun AMK:n esittelymateriaalit

 

Opiskelijakaupunki Turku

 

Salo IoT Campus

Salossa toimipisteemme sijaitsee Salo IoT Campuksella, jossa Turun AMK:n lisäksi toimii useita yrityksiä. Salo IoT Campukseen voit tutustua esim. alla olevalla videolla. Digitaalisen liiketoiminnan ohella Salossa voi opiskella myös useissa eri sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa.

Esittelyvideo:  Tradenomi (AMK), digitaalinen liiketoiminta, Salo IoT Campus

Opoinfojen materiaalit

Syksyn 2020 opoinfon materiaalit ja tallenne löytyvät sivulta: turkuamk.fi/hakijanpaiva

Syksyn 2019 opoinfon kaikkien korkeakoulujen materiaalit julkaistaan Turun yliopiston sivuilla: utu.fi/abipaiva

Opokirje - tilaa uutiset sähköpostiisi

Turun AMK lähettää opinto-ohjaajille ja koulutusneuvojille suunnattua opokirjettä n. 4-6 kertaa vuodessa. Kirjeeseen on koottu ajankohtaista tietoa korkeakouluopintoihin ja hakemiseen liittyen. 

Tilaa opokirje

Lue aiemmat opokirjeet arkistosta.

Yhteistyöopinnot 2. asteen oppilaitoksien kanssa

Toisen asteen oppilaitoksen on mahdollisuus sopia Turun AMK:n kanssa yhteistyöopinnoista. 

Tarjolla on myös joitakin kaikille avoimia maistiaisluentoja ja kurkistuskursseja.

Lue lisää yhteistyöopinnoista.