Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.9.2023
Sähköinen todistus kännykän näytöllä.


Sähköinen todistus


Turun ammattikorkeakoulu on myöntänyt tutkintotodistukset 2.5.2022 alkaen sähköisesti. Paperisia tutkintotodistuksia ei enää myönnetä. Sähköisellä todistuksella vastataan digitalisaation haasteeseen ja parannetaan todistusten luotettavuutta.

Kesäkuusta 2023 alkaen myös erikoistumiskoulutusten sekä maahanmuuttajien valmentavien koulutusten todistukset myönnetään sähköisinä.

Sähköinen todistus on rehtorin allekirjoittama PDF-muotoinen tiedosto. Todistuksen sähköinen allekirjoitus toteutetaan Digi- ja väestötietoviraston varmenteella, joka hyväksytään koko EU:n alueella. Varmenne vastaa eIDAS- (EU) 910/2014 asetusta ja täyttää hyväksytyn sähköisen allekirjoituksen vaatimukset. 

Sähköinen todistus on osaltaan ympäristöteko ja Turun AMK:lta yksi askel matkalla kohti hiilineutraaliutta, kun papereita ei tarvita todistuksiin eikä arkistokopioihin, ja postituksista luovutaan.
 

Sähköinen todistus on helppokäyttöinen ja tietoturvaltaan paperista parempi

Sähköinen todistus ei vaadi erikseen oikeaksi todistamista. Todistuksen voi lähettää sellaisenaan esimerkiksi viranomaisille tai työhakemuksen liitteeksi. Valmistuneen näkökulmasta sähköinen todistus parantaa oman datan hallintaa. Todistuksen voi tallentaa talteen pilvipalveluun tai muistitikulle. Jos myönnetty todistus hukkuu, saa uuden vastaavan todistuksen opintotoimistosta nopeasti tilalle. Tutkinto-opiskelijan ohjeet valmistumisen hakemiseen löytyvät  Messistä.

Muutos ei vaikuta jo myönnettyihin paperisiin todistuksiin, eikä ennen 2.5.2022 myönnettyjä tutkintotodistuksia tai ennen kesäkuuta 2023 myönnettyjä muita todistuksia muuteta sähköisiksi.
 

Todistuksen allekirjoituksen varmentaja

Työnantajat ja muut todistuksen vastaanottajat pystyvät tarkastamaan todistuksen aitouden Turun ammattikorkeakoulun varmennussivulla.

Lisätietoja sähköisestä todistuksesta antaa Turun AMK:n opintotoimisto.