Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.6.2022

Maahanmuuttajana AMK:ssa

Turun AMK haluaa tarjota myös ulkomaalaistaustaisille opiskelijoille yhdenvertaisen opiskeluympäristön ja mahdollisuuden aktiiviseen osallisuuteen korkeakouluyhteisössä. Ulkomaalaistaustaisille opiskelijoille on tarjolla palveluja, joilla tuetaan etenemistä korkeakouluopintoihin, suomen kielen taidon kehittymistä opintojen aikana ja opiskelun sujumista suomalaisessa korkeakouluyhteisössä. 

Tältä sivulta löydät koonnin Turun AMK:n kieli-ja ohjauspalveluista maahanmuuttajille.

Kieli- ja ohjauspalvelut

moi_valmentava_320.jpg
moi_s2_palvelut.jpg
moi_ohjauspalvelu.jpg

Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus

Valmentava koulutus on suunnattu maahanmuuttajille, joiden tavoitteena on opiskella korkeakoulussa Suomessa. Hakijalla tulee olla hakukelpoisuus sekä vähintään suomen kielen taitotaso B1.

Koulutuksen suomen kielen opintoihin voivat osallistua myös ammattikorkeakoulujen tutkinto-opiskelijat ja avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat. Ilmoittautuminen suomen kielen opintoihin tapahtuu CampusOnline-portaalissa.

 

Suomi toisena kielenä -opintotarjonta

Turun AMK:ssa voit opiskella suomea toisena kielenä eri kielitaitotasoilla (A1–C1). Voit lukea lisää kielitaitotasoista suomeksi tai englanniksi .

Suomi toisena kielenä eli S2-opintoja tarjotaan yhteisesti kaikille Turun AMK:n opiskelijoille riippumatta koulutusalasta ja siitä, suoritatko AMK- tai YAMK-tutkintoa, polkuopintoja tai korkeakouludiplomia. 

MOI-ohjauspalvelu

MOI-palvelussa voit kysyä korkeakouluopiskeluun liittyvistä kielitaitovaatimuksista ja mahdollisesti vaadittavista kielitodistuksista. Tarjoamme tukea myös oppimistehtävien työstämiseen, tenttiin valmistautumiseen tai vaikkapa opinnäytetyön kirjoittamiseen suomeksi.

Sinun on myös mahdollista saada joko suomalainen tai maahanmuuttajataustainen mentori. Lisäksi MOI-palvelussa tarjotaan apua tiedonhaussa ja muissa asioissa, jotka liittyvät opiskeluun suomalaisessa korkeakouluyhteisössä. 

Voit ottaa yhteyttä MOI-palveluun sähköpostitse moi@turkuamk.fi. Tarpeen mukaan voidaan sopia yhdestä tai useammasta tapaamisesta kasvokkain tai verkossa.
 

Opiskelupolku Ukrainan pakolaisille

Opiskelupolku Ukrainan pakolaisille | Osaajakoulutus 35 op

Osaajakoulutus on suunnattu Ukrainasta sotaa paenneet tilapäistä suojelua saavat sekä muut, joille annetaan Suomessa tilapäistä suojelua valtioneuvoston päätöksen (SM/2022/24) mukaisesti.

 

Auringonkukkia niityllä

Verkostoja ja tukea tarjolla!

moi_kokemuksia.jpg

Haluatko kuulla ulkomaalaistaustaisten kokemuksista opiskelu- ja työelämässä Suomessa?

Turun AMK järjestää teemakohtaisia asiantuntijapuheenvuoroja, joissa ulkomaalaistaustaiset korkeakouluopiskelijat, korkeakoulusta valmistuneet alumnit ja muut työelämän toimijat kertovat omista kokemuksistaan opiskelu- ja työelämässä Suomessa.

Tule verkostoitumaan sekä kuulemaan hyviä vinkkejä ja menestystarinoita! Asiantuntijapuheenvuoroista tiedotetaan tällä verkkosivulla sekä muissa Turun AMK:n viestintäkanavissa.

Haluatko mentorin tukemaan opiskelussa ja työelämään siirtymisessä?

Turun AMK järjestää säännöllisesti mentorointiohjelmia omille opiskelijoilleen. Mentorointi voi tukea eteenpäin opinnoissa tai siirtymisessä työelämään. Mentorin kanssa voi keskustella esimerkiksi omista vahvuuksista, verkostoitumisesta ja ammattialasta. Mentoreina toimivat Turun AMK:sta valmistuneet opiskelijat eli alumnit.

Lisätietoa löydät Messistä tai kysymällä alumnikoordinaattorilta osoitteesta alumni@turkuamk.fi. 
 

moi_mentorit_480.jpg

International House Turku

Tutustu myös International House Turun palveluihin!

International House Turku tarjoaa paljon erilaisia palveluja Turun vieraskielisille asukkaille. Tarjolla on asumiseen, työskentelyyn ja yrittäjyyteen liittyviä palveluja sekä esimerkiksi suomen kielen opintoja.

Lue lisää ja tutustu tarvittaessa myös monikielisiin ohjauspalveluihin: 
International House Turku

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoa. Autamme mielellämme.

moi@turkuamk.fi (lomalla 20.6.-1.8.)

MOI-päivystys Teamsissa:  MOI päivystää perjantaisin klo 9-10 samassa Teams-osoitteessa. Teams-linkin löydät Messi-intranetista, MOI:n sivuilta.