Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.10.2021

Maahanmuuttajana AMK:ssa

Turun AMK haluaa tarjota myös ulkomaalaistaustaisille opiskelijoille yhdenvertaisen opiskeluympäristön ja mahdollisuuden aktiiviseen osallisuuteen korkeakouluyhteisössä. Ulkomaalaistaustaisille opiskelijoille on tarjolla palveluja, joilla tuetaan etenemistä korkeakouluopintoihin, suomen kielen taidon kehittymistä opintojen aikana ja opiskelun sujumista suomalaisessa korkeakouluyhteisössä. 

Tältä sivulta löydät koonnin Turun AMK:n kieli-ja ohjauspalveluista maahanmuuttajille.

Kieli- ja ohjauspalvelut

moi_valmentava_320.jpg
moi_s2_palvelut.jpg
moi_ohjauspalvelu.jpg

Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus

Valmentava koulutus on suunnattu maahanmuuttajille, joiden tavoitteena on opiskella korkeakoulussa Suomessa. Hakijalla tulee olla hakukelpoisuus sekä vähintään suomen kielen taitotaso B1.

Koulutuksen suomen kielen opintoihin voivat osallistua myös ammattikorkeakoulujen tutkinto-opiskelijat ja avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat. Ilmoittautuminen suomen kielen opintoihin tapahtuu CampusOnline-portaalissa.

 

Suomi toisena kielenä -opintotarjonta

Turun AMK:ssa voit opiskella suomea toisena kielenä eri kielitaitotasoilla (A1–C1). Voit lukea lisää kielitaitotasoista suomeksi tai englanniksi .

Suomi toisena kielenä eli S2-opintoja tarjotaan yhteisesti kaikille Turun AMK:n opiskelijoille riippumatta koulutusalasta ja siitä, suoritatko AMK- tai YAMK-tutkintoa, polkuopintoja tai korkeakouludiplomia. 

MOI-ohjauspalvelu

MOI-palvelussa voit kysyä korkeakouluopiskeluun liittyvistä kielitaitovaatimuksista ja mahdollisesti vaadittavista kielitodistuksista. Tarjoamme tukea myös oppimistehtävien työstämiseen, tenttiin valmistautumiseen tai vaikkapa opinnäytetyön kirjoittamiseen suomeksi.

Sinun on myös mahdollista saada joko suomalainen tai maahanmuuttajataustainen mentori. Lisäksi MOI-palvelussa tarjotaan apua tiedonhaussa ja muissa asioissa, jotka liittyvät opiskeluun suomalaisessa korkeakouluyhteisössä. 

Voit ottaa yhteyttä MOI-palveluun sähköpostitse moi@turkuamk.fi. Tarpeen mukaan voidaan sopia yhdestä tai useammasta tapaamisesta kasvokkain tai verkossa.
 

Verkostoja ja tukea tarjolla!

moi_kokemuksia.jpg

Haluatko kuulla ulkomaalaistaustaisten kokemuksista opiskelu- ja työelämässä Suomessa?

Turun AMK järjestää teemakohtaisia asiantuntijapuheenvuoroja, joissa ulkomaalaistaustaiset korkeakouluopiskelijat, korkeakoulusta valmistuneet alumnit ja muut työelämän toimijat kertovat omista kokemuksistaan opiskelu- ja työelämässä Suomessa.

Tule verkostoitumaan sekä kuulemaan hyviä vinkkejä ja menestystarinoita! Asiantuntijapuheenvuoroista tiedotetaan tällä verkkosivulla sekä muissa Turun AMK:n viestintäkanavissa.

Haluatko suomalais- tai ulkomaalaistaustaisen mentorin?

Mentori on henkilö, joka voi tukea sinua eteenpäin opinnoissasi tai kohti työelämää. Voit tavata mentoria säännöllisesti joko kasvotusten tai verkossa. Mentorin kanssa voit keskustella korkeakouluopiskelusta tai työelämästä Suomessa, kokemuksistasi, tavoitteistasi ja tulevaisuudensuunnitelmistasi.

Mentoreina toimivat opinnoissaan edenneet korkeakouluopiskelijat ja korkeakoulusta valmistuneet alumnit. Mentorin valinta riippuu siitä, missä vaiheessa olet opinnoissasi.
 

moi_mentorit_480.jpg

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoa. Autamme mielellämme.

moi@turkuamk.fi

MOI-päivystys Teamsissa:  MOI päivystää perjantaisin klo 9-10 samassa Teams-osoitteessa. Teams-linkin löydät Messi-intranetista, MOI:n sivuilta.