Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.6.2022
tradenomi

Opiskelu Turussa ja Salossa

Turku opiskelukaupunkina

Opiskelu Turussa voi olla elämäsi parasta aikaa. Kuuden korkeakoulun kaupungissa on kiva opiskella. Tutustut taatusti uusiin tyyppeihin, sillä täällä riittää opiskelijoita ja tekemistä joka lähtöön. Tutustu opiskelijakaupunki Turkuun: turku.fi/opiskelijakaupunki

Salo opiskelukaupunkina

Salo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Turusta ja pääkaupunkiseudusta.  Salossa on helppo verkostoitua muiden opiskelijoiden ja työyhteisöjen kanssa.  Koulutusta arvostetaan ja oppimispuitteet ovat modernit ja innostavat. Tutustu Saloon: salo.fi

Asuminen, harrastaminen, liikkuminen - elämä Turussa ja Salossa

Asuminen

Turussa ja Salossa asuminen on kohtuuhintaista ja asuntoja on tarjolla. Turussa erityisesti opiskelijoiden tarpeisiin vuokra-asuntoja tarjoaa TYS - Turun ylioppilaskyläsäätiö.  Lisää vinkkejä Turussa asumiseen löydät Opiskelijakaupunki Turun sivuilta.  Salon asuntotarjontaan voit tutustua mm.  Salon kaupungin sivuilla.   

 

Harrastaminen ja vapaa-aika

Turun korkeakoulujen liikuntapalvelu CampusSport tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden edulliseen liikuntaharrastukseen.

Liikunnan lisäksi  Turun AMK:n opiskelijakunta TUO järjestää erilaisia tapahtumia ja vapaa-ajan toimintaa. Erityisesti harrastustoiminnassa ja erilaisissa kerhoissa toimitaan usein yli korkeakoulurajojen ja opiskelijana voit osallistua myös muiden turkulaisten korkeakoulujen opiskelija- ja ylioppilaskuntien mahdollistamiin harrastuksiin. 

Korkeakoulujen oman tarjonnan lisäksi sekä Turusta että Salosta löytyy monia muita mahdollisuuksia liikuntaan, kulttuuriin, retkeilyyn ja muuhun vapaa-ajan viettoon. Opiskelijana voit saada myös opiskelija-alennuksia esim. museoiden ja teatteriesityksien pääsylipuista. Tutustu tarkemmin tarjontaan Opiskelijakaupunki Turun sivuilla sekä Saloon -sivuilla.

 

Liikkuminen

Turku ja Salo sijaitsevat molemmat hyvien kulkuyhteyksien varrella. Turkuun pääset pidemmän matkan takaa niin lentokoneella, laivalla, junalla kuin linja-autollakin. Salo sijaitsee Turun ja Helsingin välissä, moottoritien ja junaradan varrella. 

Kampuksien yhteystiedot ja kulkuyhteydet kampuksille löydät täältä.

Sekä Turussa että Salossa on myös hyvät kaupungin sisäisen joukkoliikenteen palvelut. Turussa paikallisliikenteestä vastaa Föli. Salon joukkoliikenteen reitit ja aikataulut löydät täältä.

 

Opiskelijaruokailu

Kaikilta Turun AMK:n kampuksilta löytyy ravintola, josta voit ostaa lounaan edulliseen opiskelijahintaan. Lähimmät opiskelijaravintolat löydät helposti esimerkiksi lounaat.info -palvelusta.  

 

Opiskelijaterveydenhuolto ja muu hyvinvointi

Turun AMK:n opiskelijana kuulut opiskelijaterveydenhuollon piiriin. Turussa opiskelevien opiskelijoiden terveydenhuollosta vastaa Turun kaupungin opiskelijaterveydenhuolto  ja Salossa Salon kaupungin opiskeluterveydenhuolto.  

Turun AMK tukee opiskelijoita myös kokonaisvaltaisesti opiskelukyvyn ja hyvinvoinnin edistämisessä. Pyrimme luomaan kaikille turvallista opiskeluympäristöä, jossa esimerkiksi kiusaamiseen, häirintään ja turvallisuusuhkiin puututaan nopeasti ja vakavuudella. Opiskelutaitojen edistämiseen ja opiskelukyvyn ylläpitoon saat opiskelijana apua niin omalta opettajatuutorilta, opinto-ohjaajalta kuin opintopsykologilta. Opiskelijoiden hyvinvointia tukee myös monet yhdistykset, projektit ja hankkeet - esimerkiksi valtakunnallinen opiskelijoiden mielenterveyden ja opiskelukyvyn edistämiseen keskittyvä Nyyti ry.

Tarkemmat tiedot opiskelijaterveydenhuollon sekä muista hyvinvoinnin palvelusta löydät Turun AMK:n intranetistä, jonne saat tunnukset opinnot aloitettuasi.

Etäopiskelupisteet Uudessakaupungissa ja Loimaalla

Turun AMK:n opintoja on mahdollisuus suorittaa myös etäopiskelupisteillä Uudessakaupungissa ja Loimaalla. 

Etäopiskelupisteet sijaitsevat Novidan Uudenkaupungin ja Loimaan Myllykyläntien toimipisteiden yhteydessä. 

Turun AMK:n verkkoyhteydellä varustetut etäopiskelupisteet tarjoavat mahdollisuuden esimerkiksi verkko-opintojen, itsenäisten opintojen ja ryhmätöiden suorittamiseen omalla paikkakunnalla. Omalta opettajalta voi kysyä myös mahdollisuutta etäluentojen ja muiden laajempien etäopiskelukokonaisuuksien järjestämiseen. 

Etäopiskelupisteitä voivat käyttää muun muassa

  • Uudessakaupungin ja Loimaan alueilla asuvat Turun AMK:n opiskelijat ja henkilökunta
  • Novidan ja Uudenkaupungin lukion opiskelijat, jotka opiskelevat ammattikorkeakouluun valmentavia opintoja esimerkiksi avoimen AMK:n kautta

Lisätietoja Turun AMK:n kampuksista.