Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.4.2023
Ristiinopiskeluväylä.jpg

Ristiinopiskelu

Ristiinopiskelun avulla voit laajentaa opiskelumahdollisuuksiasi valitsemalla opintoja toisesta kotimaisesta korkeakoulusta ja sisällyttää opinnot omaan tutkintoosi. Alta löydät ohjeita toisesta korkeakoulusta ristiinopiskelun opiskelijana Turun ammattikorkeakouluun saapuvalle. Turun ammattikorkeakoulun omien opiskelijoiden ristiinopiskelun ohjeet löydät Turun AMK:n intranetistä Messistä.

Ristiinopiskelun opiskelijana saat määräaikaisen opinto-oikeuden Turun ammattikorkeakouluun. Opinto-oikeudella voit opiskella vain valitsemiasi ristiinopiskelun opintoja.

Tervetuloa opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun!

Ristiinopiskelun mahdollisuudet

1. Ristiinopiskeluverkostot ja yksittäiset kurssit

Turun ammattikorkeakoulu on sopinut muiden kotimaisten korkeakoulujen kanssa erilaisista ristiinopiskelun verkostoista, joille opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua. Verkostot ovat pääsääntöisesti alakohtaisia, eli eri alojen opiskelijoilla on erilaista ristiinopiskelun tarjontaa.

Löydät tulevaisuudessa kaikki ristiinopiskelun verkostot omasta opintotietojärjestelmästäsi, esim. Pepistä tai Sisusta.

 

2. CampusOnline

CampusOnline.fi -portaaliin on koottu yli 20 suomalaisen ammattikorkeakoulun verkko-opintojaksoja.

Portaalissa ammattikorkeakoulujen opiskelijat voivat valita opintojaksoja muista ammattikorkeakouluista ja sisällyttää ne omaan tutkintoonsa.

Lue lisää CampusOnlinesta https://campusonline.fi/

 

3. JOO-opinnot

Sopimus JOO-opinnoista Turun alueen korkeakoulujen välillä loppui 31.12.2021. Myös JOOPAS-järjestelmän käyttö loppui 31.12.2021.

Joustava opinto-oikeus Turun AMK:n ja Turun yliopiston välillä

Turun AMK:n ja Turun yliopiston välillä on mahdollista opiskella yksittäisiä opintojaksoja joustavalla opinto-oikeudella. Turun AMK:iin voidaan hyväksyä opiskelemaan Turun yliopiston opiskelija, joka on läsnä olevana ja jolla on tutkinto-oikeus. Joustavaa opinto-oikeutta haetaan Turun yliopiston sähköisellä hakulomakkeella.

Ohjeet Turun yliopiston opiskelijalle:

 • Turun AMK:n opintotarjonnan löydät opinto-oppaasta. Kaikille opintojaksoille ei myönnetä joustavaa opinto-oikeutta, joten ennen hakemuksen täyttämistä on hyvä tarkastaa vastuuopettajalta tai koulutus- ja tutkimuspäälliköltä (kt-päälliköt:  tekniikka / terveys ja hyvinvointitaideakatemia ) otetaanko opintojaksolle opiskelijoita joustavalla opinto-oikeudella.
   
 • Haku joustavaan opinto-oikeuteen on jatkuva. Hae opinto-oikeutta hyvissä ajoin ennen opintojakson alkamista, jotta molemmat korkeakoulut ehtivät käsitellä hakemuksen. Hakuprosessiin on hyvä varata noin kuukausi. 
   
 • Hakemusta puoltaa ensin kotikorkeakoulu. Jos hakemusta puolletaan kotikorkeakoulussa, tulee hakemus Turun AMK:n kt-päällikölle käsiteltäväksi. Opiskelija saa sähköpostilla ilmoitukset hakemuksensa etenemisestä ja mahdollisista täydennyspyynnöistä.
   
 • Mikäli Turun AMK:n kt-päällikkö puoltaa opinto-oikeutta kyseiselle opintojaksolle, kirjataan opinto-oikeus ja opiskelijan tiedot Turun AMK:n Peppiin. Opiskelija ilmoitetaan opintotoimiston toimesta opintojaksolle, jolle opinto-oikeus on myönnetty. Opiskelija saa kotikorkeakoulun sähköpostiin ohjeet Turun AMK:n käyttäjätunnusten luomisesta ja oppimisympäristöön kirjautumisesta. 
  ​​​​

Turun AMK:n opiskelijoille ohjeet Turun yliopiston opintojaksolle hakeutumisesta löytyvät Messistä.

Ohjeita ristiinopiskelun opiskelijalle

Ohjeet Turun AMK:iin saapuvalle ristiinopiskelun opiskelijalle

Alta löydät toisesta korkeakoulusta Turun AMK:iin saapuvalle opiskelijalle suunnatut ohjeet ristiinopiskeluun. 

Jos olet Turun AMK:n opiskelija ja suunnittelet ristiinopiskelua toisessa korkeakoulussa, tarkista Turun AMK:n opiskelijoiden ohjeet ristiinopiskeluun Messi-intranetistä.  

Checklist ristiinopiskelun opiskelijalle

 1. Hyväksytä opinnot kotikorkeakoulussasi.
 2. Varmista, että sinulla on kotikorkeakoulussa voimassa oleva opinto-oikeus ja olet ilmoittautunut läsnä olevaksi.
 3. Ilmoittaudu Turun AMK:n opintojaksolle.
 4. Aktivoi Turun AMK:n HAKA-käyttäjätunnukset.
 5. Kirjaudu oppimisympäristöön.
 6. Tarkista lähiopetus ym. päivät opintojakson kuvauksesta.
 7. Osallistu opintojaksolle opettajan ohjeiden mukaisesti.
 8. Odota, että opettaja on arvioinut opintojakson suorituksen Turun ammattikorkeakoulun Peppiin ja siirrä sitten arviointi oman korkeakoulusi ohjeen mukaisesti oman korkeakoulusi rekisteriin.

Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta ja opinnoista:

Ilmoittautuminen opintojaksoille

Jotta voit ilmoittautua ristiinopiskelun opiskelijaksi Turun ammattikorkeakouluun, sinulla tulee olla kotikorkeakoulussa voimassa oleva opinto-oikeus. Lisäksi sinun tulee olla ilmoittautunut läsnä olevaksi. Ilmoittaudu opintojaksoille CampusOnlinen ohjeiden mukaisesti, JOO-opintojen ohjeiden mukaisesti tai yksittäisillä kursseilla opettajan antamien ohjeiden mukaisesti.

Opintojaksoilla on yleensä kiintiö ristiinopiskelun opiskelijoille. Ilmoittaudu opintoihin siis hyvissä ajoin, jotta pääset mukaan.

Ilmoittautumisen peruuttaminen

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Mikäli kuitenkin joudut perumaan osallistumisen opintojaksolle, peru ilmoittautuminen välittömästi (opintoasiat@turkuamk.fi), jotta et vie paikkaa varasijalla olevalta opiskelijalta.

Käyttäjätunnukset

Kun olet ilmoittautunut opintojaksolle ja saanut sähköpostilla vahvistuksen hyväksymisestä opintoihin, käy aktivoimassa Turun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnukset osoitteessa: https://id.turkuamk.fi. Palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella. Ota käyttäjätunnukset itsellesi talteen, tarvitset niitä kirjautuaksesi oppimisympäristöön. Käyttäjätunnukset ovat eri asia kuin sähköpostiosoite.

Tunnuksen rekisteröinnin jälkeen aktivoi monivaiheinen tunnistautuminen (MFA). Lue ohjeet osoitteessa www.turkuamk.fi/mfa

Ristiinopiskelun opiskelijana sinulla on käytettävissä Turun ammattikorkeakoulun lisenssisopimusten mukaiset alakohtaiset ohjelmistot.

Lisätietoja: IT-palvelut

Oppimisympäristö ja opintojen suorittaminen

Oppimisympäristönä on käytössä Itslearning. Kirjaudut oppimisympäristöön Turun AMK:n HAKA-tunnuksilla.

Opintojakson kuvauksesta löydät tietoa opintojen sisällöstä ja arviointimenetelmistä. Opintojaksokuvauksesta löydät myös tiedon siitä, suoritetaanko opintojakso verkossa vai vaatiiko opiskelu läsnäoloa kampuksella. Opinnot suoritat vastuuopettajan antamien ohjeiden mukaisesti ja niissä noudetaan Turun AMK:n sääntöjä. Opintojakson päätyttyä kerätään opintojaksopalautetta.

Arviointi

Opettaja arvioi opintojakson ja merkitsee arvosanan Turun AMK:n opintotietojärjestelmään Peppiin. Voit siirtää opintojakson arvioinnin kotikorkeakoulusi opintotietojärjestelmään oman kotikorkeakoulusi osoittamalla tavalla. Kotikorkeakoulun opintotietojärjestelmään opintosuoritus viedään muualla suoritettuna opintona.

Opintosuorituksen arvioinnin oikaisupyyntö

Jos olet tyytymätön opintosuorituksesi arviointiin, voit pyytää oikaisua suullisesti tai kirjallisesti arvioinnin suorittaneelta opettajalta. Oikaisupyyntö on tehtävä 14 päivän kuluessa siitä ajankohdasta, jolloin sinulla on ollut tilaisuus saada tieto arvioinnin tuloksesta sekä arviointiperusteiden soveltamisesta kohdallasi. (AMK-laki 932/2014 § 57.) Jos olet edelleen tyytymätön päätökseen, voit hakea siihen kirjallisesti oikaisua tutkintolautakunnalta 14 päivän kuluessa siitä, kun olet saanut päätöksestä tiedon.  

Vapaamuotoinen oikaisupyyntö tutkintolautakunnalle osoitetaan Turun ammattikorkeakoulun tutkintolautakunnalle ja se tulee toimittaa Turun ammattikorkeakoulun kirjaamoon: Joukahaisenkatu 3, 20520 Turku.

Lukujärjestykset

Lukujärjestykset löydät osoitteesta https://lukkari.turkuamk.fi tai Tuudon kautta.

Tuudo-mobiilisovelluksen voit ladata sovelluskaupasta omaan mobiililaitteeseesi maksutta. Tuudo on saatavilla Android ja iOS-käyttöjärjestelmiin. Tuudo käyttää pohjatietona Pepissä olevia opiskelijan tietoja.

Kirjasto

Turun AMK:n kirjaston aineiston löydät osoitteesta https://turkuamk.finna.fi. Kun kirjaudut Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla, saat käyttöösi lisensoidut e-aineistot. Painettujen kirjojen lainaaminen on mahdollista sen jälkeen, kun olet rekisteröitynyt Turun AMK:n kirjaston asiakkaaksi. Lue lisää Turun AMK:n kirjastosta.

Kampukset

Turun ammattikorkeakoulussa opiskellaan ja työskennellään kolmella kampuksella: Kupittaan kampuksella, Linnankadun taidekampuksella ja Salo IoT Campuksella. Kupittaan kampus on kampusalueista suurin, ja se muodostuu viidestä eri toimipisteestä. Lue lisää Turun AMK:n kampuksista.

Tietosuoja

Turun ammattikorkeakoulun tietosuojailmoituksen löydät täältä: Tietosuojailmoitus (pdf)