Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.2.2022
Ristiinopiskeluväylä.jpg

Ristiinopiskelu

Ristiinopiskelun avulla voit laajentaa opiskelumahdollisuuksiasi valitsemalla opintoja toisesta kotimaisesta korkeakoulusta ja sisällyttää opinnot omaan tutkintoosi. Alta löydät ohjeita toisesta korkeakoulusta ristiinopiskelun opiskelijana Turun ammattikorkeakouluun saapuvalle. Turun ammattikorkeakoulun omien opiskelijoiden ristiinopiskelun ohjeet löydät Turun AMK:n intranetistä Messistä.

Ristiinopiskelun opiskelijana saat määräaikaisen opiskeluoikeuden Turun ammattikorkeakouluun. Opiskeluaika määräytyy korkeakoulujen välisen sopimuksen perusteella. Opiskeluoikeudella voit opiskella vain valitsemiasi ristiinopiskelun opintoja.

Tervetuloa opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun!

Ristiinopiskelun mahdollisuudet

1. Ristiinopiskeluverkostot ja yksittäiset kurssit

Turun ammattikorkeakoulu on sopinut muiden kotimaisten korkeakoulujen kanssa erilaisista ristiinopiskelun verkostoista, joille opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua. Ristiinopiskelun opintoja on tarjolla ammattikorkeakouluista ja yliopistoista. Verkostot ovat pääsääntöisesti alakohtaisia, eli eri alojen opiskelijoilla on erilaista ristiinopiskelun tarjontaa.

Löydät tulevaisuudessa kaikki ristiinopiskelun verkostot omasta opintotietojärjestelmästäsi, esim. Pepistä tai Sisusta.

Joillain aloilla järjestetään yksittäisiä eri korkeakoulujen opettajien sopimia yhteistyökursseja, joista saat tietoa omasta koulutuksestasi.

 

2. CampusOnline

CampusOnline.fi -portaaliin on koottu yli 20 suomalaisen ammattikorkeakoulun verkko-opintojaksoja.

Portaalissa opiskelijat voivat valita opintojaksoja muista ammattikorkeakouluista ja sisällyttää ne omaan tutkintoonsa. Ennen ilmoittautumista opintojaksolle tulee sinun hyväksyttää opinnot omassa koulutuksessasi opettajatuutorilla, opinto-ohjaajalla, koulutusvastaavalla tai koulutus- ja tutkimuspäälliköllä. Näin varmistat opintojen soveltuvuuden omaan tutkintoosi, ja päällekkäisyydet tulee käytyä yhdessä läpi.

Lue lisää CampusOnlinesta

Opintojaksot ovat maksuttomia ammattikorkeakoulujen läsnä oleville tutkinto-opiskelijoille (AMK/YAMK) ja avoimen amk:n polkuopiskelijoille. Opintoja voivat suorittaa maksuttomasti myös vaihto-opiskelijat.

Avoimen AMK:n yksittäisiä opintojaksoja suorittaville opiskelijoille opinnot voivat olla maksullisia tai maksuttomia opinnon tarjoavan ammattikorkeakoulun käytännön mukaisesti. Tarkemmat tiedot käytännöistä löytyvät erikseen opintojaksokuvauksista.

 

Kiintiöt Turun AMK:n CampusOnline-opintojaksoilla

CampusOnline-opinnoissa on määritelty kiintiöt Turun AMK:n, muiden ammattikorkeakoulujen ja avoimen AMK:n opiskelijoille. Opintojaksolla voi olla esimerkiksi kiintiöt: 20 paikkaa Turun AMK:n opiskelijoille, 20 paikkaa muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijoille ja 20 paikkaa avoimen AMK:n opiskelijoille.

Opintojakson kiintiötiedot löytyvät CampusOnlinesta (Muuta infoa -kohdasta) ja Turun AMK:n opiskelijoille Pepistä (Lisätietoa-kohdasta). Opiskelijat hyväksytään opintojaksoille pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Checklist CampusOnline -opiskeluun

 1. Tutustu tarjontaan osoitteessa campusonline.fi.
 2. Hyväksytä valintasi koulutuksessasi.
 3. Ilmoittautumisohjeet löydät portaalin opintojaksokuvauksesta.
 4. Turun AMK:n opiskelijat ilmoittautuvat Turun AMK:n tarjoamille CampusOnline -opintojaksoille Pepin kautta.
 5. Tietoa suoritusmerkintöjen siirrosta löydät täältä.

Suosittelemme tutustumaan portaalin FAQ-osioon!

 

3. JOO-opinnot

JOO-opinnot Turun alueella loppuvat 31.12.2021. JOO-opintojen tilalle tulee korkeakoulujen välinen ristiinopiskelu. Myös JOOPAS-järjestelmän käyttö loppuu 31.12.2021. 

Turun alueella on mahdollista hakeutua JOO-opintoihin vielä syyslukukaudelle 2021 ja kevätlukukaudelle 2022 JOOPAS-järjestelmän kautta, kunhan hakemus on tehty 31.12.2021 mennessä.

Lue lisää JOO-opinnoista.

 

Ohjeita ristiinopiskelun opiskelijalle

Ohjeet Turun AMK:iin saapuvalle ristiinopiskelun opiskelijalle

Alta löydät toisesta korkeakoulusta Turun AMK:iin saapuvalle opiskelijalle suunnatut ohjeet ristiinopiskeluun. 

Jos olet Turun AMK:n opiskelija ja suunnittelet ristiinopiskelua toisessa korkeakoulussa, tarkista Turun AMK:n opiskelijoiden ohjeet ristiinopiskeluun Messi-intranetistä.  

Checklist ristiinopiskelun opiskelijalle

 1. Hyväksytä opinnot kotikorkeakoulussasi.
 2. Varmista, että sinulla on kotikorkeakoulussa voimassa oleva opiskeluoikeus ja olet ilmoittautunut läsnä olevaksi.
 3. Ilmoittaudu Turun AMK:n opintojaksolle.
 4. Aktivoi Turun AMK:n HAKA-käyttäjätunnukset.
 5. Kirjaudu oppimisympäristöön.
 6. Tarkista lähiopetus ym. päivät opintojakson kuvauksesta.
 7. Osallistu opintojaksolle opettajan ohjeiden mukaisesti.
 8. Odota, että opettaja on arvioinut opintojakson suorituksen Turun ammattikorkeakoulun Peppiin ja siirrä sitten arviointi oman korkeakoulusi ohjeen mukaisesti oman korkeakoulusi rekisteriin.

Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta ja opinnoista:

Ilmoittautuminen opintojaksoille

Jotta voit ilmoittautua ristiinopiskelun opiskelijaksi Turun ammattikorkeakouluun, sinulla tulee olla kotikorkeakoulussa voimassa oleva opiskeluoikeus. Lisäksi sinun tulee olla ilmoittautunut läsnä olevaksi. Ilmoittaudu opintojaksoille CampusOnlinen ohjeiden mukaisesti, JOO-opintojen ohjeiden mukaisesti tai yksittäisillä kursseilla opettajan antamien ohjeiden mukaisesti.

Opintojaksoilla on yleensä kiintiö ristiinopiskelun opiskelijoille. Ilmoittaudu opintoihin siis hyvissä ajoin, jotta pääset mukaan.

Ilmoittautumisen peruuttaminen

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Mikäli kuitenkin joudut perumaan osallistumisen opintojaksolle, peru ilmoittautuminen välittömästi, jotta et vie paikkaa varasijalla olevalta opiskelijalta.

Käyttäjätunnukset

Kun olet ilmoittautunut opintojaksolle ja saanut sähköpostilla vahvistuksen hyväksymisestä opintoihin, käy aktivoimassa Turun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnukset osoitteessa: https://id.turkuamk.fi. Palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella. Ota käyttäjätunnukset itsellesi talteen, tarvitset niitä kirjautuaksesi oppimisympäristöön. Käyttäjätunnukset ovat eri asia kuin sähköpostiosoite.

Tunnuksen rekisteröinnin jälkeen aktivoi monivaiheinen tunnistautuminen (MFA). Lue ohjeet osoitteessa www.turkuamk.fi/mfa

Ristiinopiskelun opiskelijana sinulla on käytettävissä Turun ammattikorkeakoulun lisenssisopimusten mukaiset alakohtaiset ohjelmistot.

Lisätietoja: IT-palvelut

Oppimisympäristö ja opintojen suorittaminen

Oppimisympäristönä on käytössä joko Optima tai Itslearning. Tiedon oppimisympäristöstä löydät opintojakson kuvauksesta. Kirjaudut oppimisympäristöön Turun AMK:n HAKA-tunnuksilla.

Opintojakson kuvauksesta löydät tietoa opintojen sisällöstä ja arviointimenetelmistä. Opintojaksokuvauksesta löydät myös tiedon siitä, suoritetaanko opintojakso verkossa vai vaatiiko opiskelu läsnäoloa kampuksella. Opinnot suoritat vastuuopettajan antamien ohjeiden mukaisesti ja niissä noudetaan Turun AMK:n sääntöjä. Opintojakson päätyttyä kerätään opintojaksopalautetta.

Arviointi

Opettaja arvioi opintojakson ja merkitsee arvosanan Turun AMK:n opintorekisterijärjestelmään Peppiin. Voit siirtää opintojakson arvioinnin kotikorkeakoulusi opintorekisteriin oman kotikorkeakoulusi osoittamalla tavalla. Kotikorkeakoulun rekisteriin opintosuoritus viedään muualla suoritettuna opintona.

Opintosuorituksen arvioinnin oikaisupyyntö

Jos olet tyytymätön opintosuorituksesi arviointiin, voit pyytää oikaisua suullisesti tai kirjallisesti arvioinnin suorittaneelta opettajalta. Oikaisupyyntö on tehtävä 14 päivän kuluessa siitä ajankohdasta, jolloin sinulla on ollut tilaisuus saada tieto arvioinnin tuloksesta sekä arviointiperusteiden soveltamisesta kohdallasi. (AMK-laki 932/2014 § 57.) Jos olet edelleen tyytymätön päätökseen, voit hakea siihen kirjallisesti oikaisua tutkintolautakunnalta 14 päivän kuluessa siitä, kun olet saanut päätöksestä tiedon.  

Vapaamuotoinen oikaisupyyntö tutkintolautakunnalle osoitetaan Turun ammattikorkeakoulun tutkintolautakunnalle ja se tulee toimittaa Turun ammattikorkeakoulun kirjaamoon: Joukahaisenkatu 3, 20520 Turku.

Lukujärjestykset

Lukujärjestykset löydät osoitteesta https://lukkari.turkuamk.fi tai Tuudon kautta.

Tuudo-mobiilisovelluksen voit ladata sovelluskaupasta omaan mobiililaitteeseesi maksutta. Tuudo on saatavilla Android ja iOS-käyttöjärjestelmiin. Tuudo käyttää pohjatietona Pepissä olevia opiskelijan tietoja.

Kirjasto

Turun AMK:n kirjaston aineiston löydät osoitteesta https://turkuamk.finna.fi. Kun kirjaudut Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla, saat käyttöösi lisensoidut e-aineistot. Painettujen kirjojen lainaaminen on mahdollista sen jälkeen, kun olet rekisteröitynyt Turun AMK:n kirjaston asiakkaaksi. Lue lisää Turun AMK:n kirjastosta.

Kampukset

Turun ammattikorkeakoulussa opiskellaan ja työskennellään kolmella kampuksella: Kupittaan kampuksella, Linnankadun taidekampuksella ja Salo IoT Campuksella. Kupittaan kampus on kampusalueista suurin, ja se muodostuu viidestä eri toimipisteestä. Lue lisää Turun AMK:n kampuksista.

Tietosuoja

Turun ammattikorkeakoulun tietosuojailmoituksen löydät täältä: Tietosuojailmoitus (pdf)